Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
- каридата
- учете се от него
Re: Жребчево
Абе пичове,тея костури на какво ги дърпате,ясно че е от лодка но на тролинг ли,на спининхг ли,или на рибета?
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

-
- научил се да хвърля
От лодка покрай скалите на змиорка/симеонче/.........миналата седмица колегите хващаха а аз на малко костурче само гледах..........
-
- научил се да хвърля
Колеги, дайте малко инфо в четвъртък за пръв път отивам на този язовир на тролинг за един ден а пътя ми до там е 300 км, я кажете къде горе долу да се въртим и да търсим рибата, към устието, стената или някакво ориентирче, някакви предпочитания към воблерчетата ... че май няма да имам достатачно време, благодаря на всички предварително 

- makiavelli
- новобранец
Колега, за един ден да биеш толкова път ми се струва безумно, ако си от София или района има доста по-близки дестинации за тролинг и поне ще имаш време да половиш. Просто съвет!team rudozem написа:Колеги, дайте малко инфо в четвъртък за пръв път отивам на този язовир на тролинг за един ден а пътя ми до там е 300 км, я кажете къде горе долу да се въртим и да търсим рибата, към устието, стената или някакво ориентирче, някакви предпочитания към воблерчетата ... че май няма да имам достатачно време, благодаря на всички предварително
По добре да си мъртъв и да ти е гот отколкото жив и нищо да не ти е наред!
-
- научил се да хвърля
E явно никой няма да каже, тръгвам след 2-3 часа и утре ще проверя на място какво е положението 

"Ракетната площадка" и "Брезите".Трябваше да споменеш къде ще пускаш лодката.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
-
- научил се да хвърля
Както казах, за първи път отивах на този язовир, но наистина много ми хареса, много удобен и красив язовир, определено отново ще го посетя въпреки 580км в двете посоки, но вчера времето бе срещу мен, страшно силен вятар, за първи път 20-те коня на мотора ми се видяха малко. Имаше вълни над половин метър, все едно съм на море. Оспях да потроля само половин един час, след което обиколих язовира и чаках да спре вятара но така и не спря. Резолтат само дребни щуки. От брега хората вадиха доста дребни щуки на жива рибка.
-
- научил се да хвърля
Колеги, Вие на какви воблерчета залагате за различните хишници, аз за краткото време което имах имах успех само на едно и също салмо хорнет 4см 3.5 метра газене, но нямах удар на кустур да неговоря за нещо друго. Като цяло някой тролил ли е в силно ветровито време и големи вълни?
..................
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 7:08 pm, променено общо 1 път.
- ivelin_1976
- разбира нещата
На боклуците вчера сонара показа много риба, която беше м/у 2-ри и 5-ти метър при дълбочина 6,5м-8м. Но за съжаление никаква активност и реакция към рибарите
и тяхната стръв и захранки.

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Вчера в "Залива на Прасетата" беше трагично, по скоро го отдавам на времето, щуките само гонеха примамките но не калвяха, костурите си плаваха спокойно покрай брега, тези които ловяха на рибка сащо бяха без улов. Искам само да дам лично мнение и по вапроса за щуките. Знам че се хващат доста щуки пълни със дребна сулка в коремите, тоест те не само конкурират бялата а и изяждат и поколението и. В региона всички са на мнение че толкова щука не е имало и популацията се увеличава със всяка изминала година. Бялата риба има опасност да намалее много на Жребчево. АЗ ЛИЧНО СМЯТАМ ДА УБИЯ ВСЯКА ХВАНАТА ЩУКА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ РАЗМЕРИТЕ И, ОСОБЕННО МАЛОМЕРНАТА И ТЕЗИ МАСОВИТЕ ПО 800-900гр КОИТО СА НАВСЯКЪДЕ. КАКТО ЗНАЕТЕ РАЗРЕШЕНИЯ РАЗМЕР ЗА ЩУКАТА Е 35см !!! ПРЕДПОЧИТАМ ДА ХВАЩАМ БЯЛА РИБА НА ЖРЕБЧЕВО АМА В МОМЕНТА БЯЛАТА РИБА НАИСТИНА НАМАЛЯВА И НЕ БИХ ВИНИЛ НИКОЙ КОЙТО ХВАЩА МАЛОМЕРНИ ЩУКИ НА яз.ЖРЕБЧЕВО. Мерси много за внманието 

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Вероятно има резон в думите ти ... само поставям под съмнение "щуки пълни с дребна сулка в коремите" ,да възможно е и сигурно е така ,но само ми е интересно как я видяхте,единствения вариант е да я хванеш и да я порнеш веднага(евентуално ако е налапала сулка скоро) , а се съмнявам това да се е случило....да не говорим .че малките шуки(до 500-600гр. както са масовите) изяждат риба повече от собственото си тегло на ден , т.е. можете да си представите колко бързо смила храната...ей затуи ми е интересно как може толкова много хора да твърдят ,че намирали МНОГО сулки в коремите на щуките !afgany написа:Вчера в "Залива на Прасетата" беше трагично, по скоро го отдавам на времето, щуките само гонеха примамките но не калвяха, костурите си плаваха спокойно покрай брега, тези които ловяха на рибка сащо бяха без улов. Искам само да дам лично мнение и по вапроса за щуките. Знам че се хващат доста щуки пълни със дребна сулка в коремите, тоест те не само конкурират бялата а и изяждат и поколението и. В региона всички са на мнение че толкова щука не е имало и популацията се увеличава със всяка изминала година. Бялата риба има опасност да намалее много на Жребчево. АЗ ЛИЧНО СМЯТАМ ДА УБИЯ ВСЯКА ХВАНАТА ЩУКА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ РАЗМЕРИТЕ И, ОСОБЕННО МАЛОМЕРНАТА И ТЕЗИ МАСОВИТЕ ПО 800-900гр КОИТО СА НАВСЯКЪДЕ. КАКТО ЗНАЕТЕ РАЗРЕШЕНИЯ РАЗМЕР ЗА ЩУКАТА Е 35см !!! ПРЕДПОЧИТАМ ДА ХВАЩАМ БЯЛА РИБА НА ЖРЕБЧЕВО АМА В МОМЕНТА БЯЛАТА РИБА НАИСТИНА НАМАЛЯВА И НЕ БИХ ВИНИЛ НИКОЙ КОЙТО ХВАЩА МАЛОМЕРНИ ЩУКИ НА яз.ЖРЕБЧЕВО. Мерси много за внманието
И пак казвам...като цяло има логика в думите ти,колега и все пак не мога да се съглася да се унищожава популацията на една от най-търсените риби в цяла европа ! А и природа си знае работата ! Преди години тази роля я играеше костурът...кьорав да си пак хващаш ... мирната риба бе по рядко но качествена...тез платики бяха рядко,а тая смотана смеска м/у червенопера и платика(някой каза че е белица) хич я нямаше....та какво стана...дребна рибка намаля,съответно и костурът намаля и се навъдиха разни мирни риби .... така ще стане и със щуката , с тази разлика ,че тя расте бързо,кефа от уловът и е на макс,вкусовите качества са по добри ,от тези на платика и червенопера.Май се поотнесох , но ми писна да слушам как хората пак ще се намесват в природата ... Спокойно колеги , тя си знае работата...щуката ще намелее в един момент и ще бъде заместена от друга риба ...
MILF - Man, I love fishing !
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Напълно съм съгласен с колегата Баятов!bayatov написа:...как хората пак ще се намесват в природата ... Спокойно колеги , тя си знае работата...щуката ще намелее в един момент и ще бъде заместена от друга риба ...
- каридата
- учете се от него
Да не забравяме че при нея канибализма е доста проявен.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

- jorro11
- ще става разбирач
Какво по-добре от това в даден водоем популацията на щука да се увеличи в определен период-отлично за риболовците които го посещават.А за това че унищожава малки бели риби не съм съгласен, по-скоро го приемам като случайност или единичен случай.Щуката предпочита плевелните видове и особено тези със сплеснатата форма(каракудки,платички,бабушки и др.) не че прощава и на костура, но за видове като бялата риба които са редки случаите на погълнати риби ще са рядкост.По-вероятната причина според мен за намаляването на белите риби е свързана с човешкия фактор, но както и да е.А и още нещо няма риба ,която да може да погълне количество храна на ден равно на теглото й както твърдеше един колега ,това е невъзможно все пак това е риба(не птица), а тя е с доста по-бавен метаболизъм