Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Любимия воблер!
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Любимия воблер!
Ейййй,големо куче си и веднага зацепваш!stomanco написа:
Е тая малка подробност, че сома е ударил при ляв завой и то на дясната пръчка, не я знаех. А това носи полезно инфо относно скоростта, с която би трябвало да се движи лодката. Справка година по-рано и екипа Тихомир-Минко![]()

А дано, от твойта уста в божийте сомски уши! Късмет и на вашта лодка през сезона
!
Честно, завиждам ти за ерудирания и късметлийски съотборник
! Него менкаш ли го за филенца пане от бела? 

Честно, завиждам ти за ерудирания и късметлийски съотборник

-
- разбира нещата
А аз си мисля ,че точно промяната на скороста е провокирала атаката на сома. Задействала е ловния му инстинг да захапе бягащата жертва.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е, да де,но за 6-ти Април и температура на водата 7-8 градуса е малко странно това заключение?Станимир Бегов написа:А аз си мисля ,че точно промяната на скороста е провокирала атаката на сома. Задействала е ловния му инстинг да захапе бягащата жертва.

Лъскавината на фолиото,прави воблера по-уловист при упределени условия.Действа по подобен начин на Магнума и Сливъра.
Когато рибите не са много активни,има нужда от допълнителна по-агресивна провокация.
Точно поради тази причина,дори при пъстървите действа агресивния оранжев цвят....превръщайки го в биячка.
Забелязвам,как Митака(производителя на BMG)все по-често слага светло отразително фолио.
Горните окраски,може да видите често при ръчно направените Японски воблери.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз па на тема воблери съм световно известен и не ме бърка всеко мнение на лаик!
В исторически план ще споделя с вас,че джапанките не са измислили нищо стойностно в спортния риболов и в частност при воблерите,а са просто производители на чужди идеи!
Нема лошо,а цените не ги гледайте щот са завишени заради стандарта,а не заради качеството и уловитостта!
Например при Мария,боята пада след 3-4 бели риби и тогава се вижда евтината пластмаса продавана за 25лева!
То и в Норвегия една кока-кола е 5евро,но качеството е като тукашната за левче!

17 и 20лв.Нали съм търговец,та зная.
Лаик съм към историята на Лаури Рапала.
А ти си лаик от към сомове,.....за кльонк да не говорим.....там трагедията е пълна.
Тази година от Нилса ще те боли главата...щото ми е любим.
Ти закачи некъв сом около 40кг с Тел-Денсер,а аз над 100кг. със Нилс.
Битките бяха неуспешни,но и сомовете различни.
Както виждаш заформи се двубой....Финландия срещу Финландия.
Моите са ръчни и продължават да се правят във Финландия,а твоите Рапали вече е съвсем неясно,къде се правят от същата пластмаса,като на Японците.
Лаик съм към историята на Лаури Рапала.
А ти си лаик от към сомове,.....за кльонк да не говорим.....там трагедията е пълна.
Тази година от Нилса ще те боли главата...щото ми е любим.
Ти закачи некъв сом около 40кг с Тел-Денсер,а аз над 100кг. със Нилс.
Битките бяха неуспешни,но и сомовете различни.
Както виждаш заформи се двубой....Финландия срещу Финландия.
Моите са ръчни и продължават да се правят във Финландия,а твоите Рапали вече е съвсем неясно,къде се правят от същата пластмаса,като на Японците.

Рапала имат пластмасови ,абачи и балсови модели , каквото си купиш това ще влачиш . Има нови пластмасови модели които са зверски здрави . Балсата си има други предимства .
На тоя Нилсмастер няма ли да ме запалиш , Емо ?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако си балък,що пък не!
Цената им е 8лева,ма до България е дълъг пътя!
Дай боже всеки му такава печалба,умножена по 3! 

Ако си балък,що пък не!

Последно промяна от Troli Rapala на Чет Фев 20, 2014 9:08 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
SFR написа: На тоя Нилсмастер няма ли да ме запалиш , Емо ?
Аз моите любими воблери ги губя редовно в сомските гърла,та и за това нищо не моем да покажем!Troli Rapala написа:Ако си балък,що пък не!Цената им е 8лева,ма до България е дълъг пътя!

Честито
и да ги пазиш повече от големите сомове, че ти налитат като оси на мед 

За 8лв. Нилс ще ти изкупя воблери за 100 000лв.Troli Rapala написа:На тоя Нилсмастер няма ли да ме запалиш , Емо ?
Ако си балък,що пък не!Цената им е 8лева,ма до България е дълъг пътя!
Впрочем и на 12лв. ще ти изкупя за същите кинти.
А ДДС-то кой ще го плаща.А печалба,няма ли да се слага.Или ти тези воблери дето ги продаваш постоянно в купува продава са ти на минус.
Няма такъв търгаш,като тебе.Я да проверим кой,колко обяви има там за толкова години.
Във Финландия има Нилсове за по 32 евро там....приказвай глупости,за да ставаш смешен.
Те хората вече те разбраха какъв си.....злобно,завистливо,плямпало,без грам покритие.
С по 1-2 риби си напролет,ако можеш да ги извадиш.Знаеш ги къде стоят на Жребеца,но после си гипс,цяла година.Щото само претенциите ти големи....акъл да се сетиш какво да правиш,нанайси.
Ще те запаля,ако имаш реален интерес и ме потърсиш лично.SFR написа:Рапала имат пластмасови ,абачи и балсови модели , каквото си купиш това ще влачиш . Има нови пластмасови модели които са зверски здрави . Балсата си има други предимства .
После му удари сомовете на Троли у главата.Дето му дадох една мостра и на 10-я метър хвана риба,кога другите бяха капо.
Чак тема за възхвала на Нилса отвори,но модераторите я изтриха.А сега плюе със жлъчката си по хората.
Що не каже миналата година Томахавката с какъв воблер взе двигателя от Меркюри Оупън-4.
И къде са му Рапалите през всичките тези години състезания.
Пластмаси от Китай,а нема нужда,да ми ги сравнява с ръчен воблер със здрава арматура и куки.
А кога пише за пъстърви на Доспад,защо не сподели,че им късат трътките на Нилсовете.Или неговия приятел Ники Бейса не му е споделил.....брейй,как пропускат хората.......само Рапали има в този свят и Троли,който ги е открил.Ти да не си открил и засичането при удар!?
Започна една тема за Лаури рапала и спря.....щото толкова знае.За 2-рата световна война беше най-важното у нея да каже.
Моля ви се......родих се от как го няма,макар да прави опити с фалшиви никове.
И от тука ще го Баннат,защото след 2-рата бира не знае какво говори и кой обижда.
Чак при кльонковете прописа,дето няма грам понятие.
Хайде сполайте и извинявайте,че ви отнех от времето,да четете за нередовни хора.
- kukukuka
- кандидат преподавател
интригата е пълна
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ъъъъ,за каква интрига говориш,че не разбрах?kukukuka написа:интригата е пълна