Кърджалийски регион

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кърджалийски регион

Мнение от lif3house »

antivik написа:Казвам ти изпляскаха няколко твърде прилични екземпляра, но като гледам бреговете няма посещение като миналата година, много е обрасъл. Бентонита работят що нещо са ринали булдозери, че са фраснали и път/някакъв коларски/ де се изсипа един пич с кола, но от къде мина не разбрах. А се заврях там само като разходка, що ми е най-лесно за ходене/пътя ми е много удобен/ :?, не че се надявах на някакъв риболов, даже бира не си бях взел :lol: .

Там просто за риболов е такава мъка, няма смисъл преди години 1-2 години бях минавал от там, имаше няколко места, които бяха изчистени даже и с огньове около тях, имаше и пакети от захранка, но до сега не съм чул някои да се похвали с нещо по-прилично от там. Няма смисъл, по-скоро е губене на време ;)
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

lif3house написа:
Don4o_62 написа:Щом е дало толко риба,значи е почнала да се изтегля надолу,как някое шаранче не се хвана :roll: ,а би трябвало :D ,и местните не идват ли на плаж на кораба,че съм ги гледал го окупирват като корморани :lol: ,но рибата пак си даваше.
И аз очаквах някое и друго шаранче ама нямаше. А за местните сигурно минаха за няколко часа около 20 може и повече, скачат от кораба, викат, къпят се и си заминават и след малко нова вълна. Ужас. Обаче като кълве си кълве ;)
На долния язовир...просто забравете за "шаранчета"...станат ли около 800грама и веднага попадат в мрежите на гладните селски гадове от селата Лисиците,Островица,Велишане,Широко поле,Дарец,....и т.н.....или в "парашутите" на мангалите...шаран по достъпните за хора места не се върти от години вече,не е будала шарана..;)
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

Здравеите колеги. Интересува ме каква риба се лови по течението на р. Арда в раѝона на Студен кладенец - Рабово - Котлари. Имам път натам и ако някои ми помогне ще му бъда благодарен.
за сметка на копувача!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

real1980 написа:Здравеите колеги. Интересува ме каква риба се лови по течението на р. Арда в раѝона на Студен кладенец - Рабово - Котлари. Имам път натам и ако някои ми помогне ще му бъда благодарен.
Ако се обадиш на собствениците на Къща за гости "ТЕПАВИЦАТА" с.Рабово, общ.Стамболово тел-0877 91 05 61....и ги питаш къде какво кълве,не вярвам да не ти кажат.Те предлагат риболовен туризъм около стената на яз Ст.Кладенец....и околностите...;)
http://www.tepavicata.com/
ИзображениеИзображение
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

Vesko1 написа:
real1980 написа:Здравеите колеги. Интересува ме каква риба се лови по течението на р. Арда в раѝона на Студен кладенец - Рабово - Котлари. Имам път натам и ако някои ми помогне ще му бъда благодарен.
Ако се обадиш на собствениците на Къща за гости "ТЕПАВИЦАТА" с.Рабово, общ.Стамболово тел-0877 91 05 61....и ги питаш къде какво кълве,не вярвам да не ти кажат.Те предлагат риболовен туризъм около стената на яз Ст.Кладенец....и околностите...;)
http://www.tepavicata.com/
Благодарности за инфото колега. :wink: :wink:
за сметка на копувача!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

lif3house написа:......................................................
........................................................................... по-скоро е губене на време ;)
:o ......че аз нали точно за това отидох, да си пропилея времето от нямане какво да правя, един вид разходка с елементи на въдичарене :lol: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

antivik написа:
lif3house написа:......................................................
........................................................................... по-скоро е губене на време ;)
:o ......че аз нали точно за това отидох, да си пропилея времето от нямане какво да правя, един вид разходка с елементи на въдичарене :lol: .

Ааа :) да не ги бъркаме: "губене на време с приятно занимание риболов и наслука" е едно и съвсем друго губене на време и нерви без слука :) Дано ме разбра и наслука другия път :п

П.С. имах предвид, че другия път като имаш време за губене, едвали би отишъл там отново, поправи ме ако греша.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не ме амбицирай :lol: ,щото за Вик мога да се домъкна на адреса му в 04.00 часа в Кърджали,да го натоваря насилствено с част от такъмите му в мойто возило и да го докарам на риболов в Смолянска област с тема "без нерви,с мохабет,на сянка,по някоя риба на два часа,ама пак е файда" :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Да споделя, тъй като ходя на риба в този регион, Студен кладенец - Рабово - никаква риба. Просто водата изтичаща през ВЕЦ-а е ледена, предполагам 3-5 градуса, дори не може да се гази на бос крак. Тук може да се пробваш на т.н. шейтан - карстовите кладенци намиращи се малко над ВЕЦ-а. Там водата е по топла, дълбочината на места е над 50 м. и съм чувал легенди за извадени трофейни риби, въпреки, че лично успех съм нямал. Инак е пълно с малки костурчета. А природата.... е уникална :)
Към и под с.Котлари вече се лови риба - мряна, костурчета и основно кефал.
Обикновено ловя под с.Странджево, къде има голям вир малко под една стара помпена станция - излизат литрови кефали на блесна. Само дето сега гюролтията е тотална - ето едно copy-paste от една друга тема:
Vid написа:Днес направих един вечерен излет по р.Арда. Мястото е под с.Странджево - бившите бунгала на Жекото.. То бива чудо, ама чак таквоз нещо не съм виждал - половината Хасково е там. То не са викове, крясъци и у-ене от пияни простаци, а чалгата кънти навсякъде. Реката е пълна с къпещи се, половината от които са ама много "наквасени". Всичка това към то 18 - 19 ч.
Нормално, рибата се беше изпокрила, но все пак успях да излъжа няколко хубави екземпляра:
Изображение
Изображение
Рибките се плуват пак в реката, а излета беше кошмарен от гледна точка на простотията, която се изливаше около мен :lol:
Поздрави...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

Vid написа:
Да споделя, тъй като ходя на риба в този регион, Студен кладенец - Рабово - никаква риба. Просто водата изтичаща през ВЕЦ-а е ледена, предполагам 3-5 градуса, дори не може да се гази на бос крак. Тук може да се пробваш на т.н. шейтан - карстовите кладенци намиращи се малко над ВЕЦ-а. Там водата е по топла, дълбочината на места е над 50 м. и съм чувал легенди за извадени трофейни риби, въпреки, че лично успех съм нямал. Инак е пълно с малки костурчета. А природата.... е уникална :)
Към и под с.Котлари вече се лови риба - мряна, костурчета и основно кефал.
Обикновено ловя под с.Странджево, къде има голям вир малко под една стара помпена станция - излизат литрови кефали на блесна. Само дето сега гюролтията е тотална - ето едно copy-paste от една друга тема:
Vid написа:Днес направих един вечерен излет по р.Арда. Мястото е под с.Странджево - бившите бунгала на Жекото.. То бива чудо, ама чак таквоз нещо не съм виждал - половината Хасково е там. То не са викове, крясъци и у-ене от пияни простаци, а чалгата кънти навсякъде. Реката е пълна с къпещи се, половината от които са ама много "наквасени". Всичка това към то 18 - 19 ч.
Нормално, рибата се беше изпокрила, но все пак успях да излъжа няколко хубави екземпляра:
Изображение
Изображение
Рибките се плуват пак в реката, а излета беше кошмарен от гледна точка на простотията, която се изливаше около мен :lol:
Поздрави...
Много добро и изчерпвателно инфо. Поздрави
за сметка на копувача!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

lif3house написа: Ааа :) да не ги бъркаме: "губене на време с приятно занимание риболов и наслука" е едно и съвсем друго губене на време и нерви без слука :) Дано ме разбра и наслука другия път :п

П.С. имах предвид, че другия път като имаш време за губене, едвали би отишъл там отново, поправи ме ако греша.
Не позна, тръгвам да си губя времето и ич не ми пука дали ще кълве или не, важното е да се разходя и да изгоря някой калории. Па и де да знае човек и тотаджиите и те нищо не фатат, но винаги пускат фишове... :lol:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

INCUBUS написа:Не ме амбицирай :lol: ,щото за Вик мога да се домъкна на адреса му в 04.00 часа в Кърджали,да го натоваря насилствено с част от такъмите му в мойто возило и да го докарам на риболов в Смолянска област с тема "без нерви,с мохабет,на сянка,по някоя риба на два часа,ама пак е файда" :)
Брате Ице, знаеш ич никакъв проблем няма/еле сега както съм отпускар :wink: /. Само пращаш едно ЛС/при мен на телефон не мож разчита :? /, да се знае кога да те чакам, а багажа го събирам за има - няма 10 минути/кога е за река и по-бързо :lol: .
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Ами сега:
Тревога: Умрели риби в Арда!
Вземат проби от Арда след сигнал за умряла риба
http://rodopi24.blogspot.com/2012/07/bl ... _7186.html
http://novjivot.info/07/31/26100
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

haga написа:Ами сега:
Тревога: Умрели риби в Арда!
Вземат проби от Арда след сигнал за умряла риба
http://rodopi24.blogspot.com/2012/07/bl ... _7186.html
http://novjivot.info/07/31/26100
Има четири според мен заподозрени
1.Бай Мангал, по нагоре е махалата
2.Работниците по новия парк
3.Работниците по веселчанския мост
4.Оная тръба с диаметър 1.5м, дето от нея излиза натурална захранка.

ПП Вероятно е последното-някой да е ползвал накакви препарати в дома си, и после айдеее към реката.Ама вече значение йок.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

И за мен рибата се е отровила от фекалиите на града...понеже жегите са големи, и водата е бедна на кислород..+ фекалиите...и ето ти умряла риба
ИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”