Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Кърджалийски регион
Модератор: dantho.mihov
- lif3house
- разбира нещата
Re: Кърджалийски регион
antivik написа:Казвам ти изпляскаха няколко твърде прилични екземпляра, но като гледам бреговете няма посещение като миналата година, много е обрасъл. Бентонита работят що нещо са ринали булдозери, че са фраснали и път/някакъв коларски/ де се изсипа един пич с кола, но от къде мина не разбрах. А се заврях там само като разходка, що ми е най-лесно за ходене/пътя ми е много удобен/, не че се надявах на някакъв риболов, даже бира не си бях взел
.
Там просто за риболов е такава мъка, няма смисъл преди години 1-2 години бях минавал от там, имаше няколко места, които бяха изчистени даже и с огньове около тях, имаше и пакети от захранка, но до сега не съм чул някои да се похвали с нещо по-прилично от там. Няма смисъл, по-скоро е губене на време

- Vesko1
- сериозен играч
На долния язовир...просто забравете за "шаранчета"...станат ли около 800грама и веднага попадат в мрежите на гладните селски гадове от селата Лисиците,Островица,Велишане,Широко поле,Дарец,....и т.н.....или в "парашутите" на мангалите...шаран по достъпните за хора места не се върти от години вече,не е будала шарана..lif3house написа:И аз очаквах някое и друго шаранче ама нямаше. А за местните сигурно минаха за няколко часа около 20 може и повече, скачат от кораба, викат, къпят се и си заминават и след малко нова вълна. Ужас. Обаче като кълве си кълвеDon4o_62 написа:Щом е дало толко риба,значи е почнала да се изтегля надолу,как някое шаранче не се хвана,а би трябвало
,и местните не идват ли на плаж на кораба,че съм ги гледал го окупирват като корморани
,но рибата пак си даваше.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Здравеите колеги. Интересува ме каква риба се лови по течението на р. Арда в раѝона на Студен кладенец - Рабово - Котлари. Имам път натам и ако някои ми помогне ще му бъда благодарен.
за сметка на копувача!
- Vesko1
- сериозен играч
Ако се обадиш на собствениците на Къща за гости "ТЕПАВИЦАТА" с.Рабово, общ.Стамболово тел-0877 91 05 61....и ги питаш къде какво кълве,не вярвам да не ти кажат.Те предлагат риболовен туризъм около стената на яз Ст.Кладенец....и околностите...real1980 написа:Здравеите колеги. Интересува ме каква риба се лови по течението на р. Арда в раѝона на Студен кладенец - Рабово - Котлари. Имам път натам и ако някои ми помогне ще му бъда благодарен.

http://www.tepavicata.com/

Благодарности за инфото колега.Vesko1 написа:Ако се обадиш на собствениците на Къща за гости "ТЕПАВИЦАТА" с.Рабово, общ.Стамболово тел-0877 91 05 61....и ги питаш къде какво кълве,не вярвам да не ти кажат.Те предлагат риболовен туризъм около стената на яз Ст.Кладенец....и околностите...real1980 написа:Здравеите колеги. Интересува ме каква риба се лови по течението на р. Арда в раѝона на Студен кладенец - Рабово - Котлари. Имам път натам и ако някои ми помогне ще му бъда благодарен.
http://www.tepavicata.com/

за сметка на копувача!
- antivik
- кандидат преподавател
lif3house написа:......................................................
........................................................................... по-скоро е губене на време

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- lif3house
- разбира нещата
antivik написа:lif3house написа:......................................................
........................................................................... по-скоро е губене на време......че аз нали точно за това отидох, да си пропилея времето от нямане какво да правя, един вид разходка с елементи на въдичарене
.
Ааа

П.С. имах предвид, че другия път като имаш време за губене, едвали би отишъл там отново, поправи ме ако греша.
-
- кандидат преподавател
Не ме амбицирай
,щото за Вик мога да се домъкна на адреса му в 04.00 часа в Кърджали,да го натоваря насилствено с част от такъмите му в мойто возило и да го докарам на риболов в Смолянска област с тема "без нерви,с мохабет,на сянка,по някоя риба на два часа,ама пак е файда" 

- Vid
- кандидат преподавател
Да споделя, тъй като ходя на риба в този регион, Студен кладенец - Рабово - никаква риба. Просто водата изтичаща през ВЕЦ-а е ледена, предполагам 3-5 градуса, дори не може да се гази на бос крак. Тук може да се пробваш на т.н. шейтан - карстовите кладенци намиращи се малко над ВЕЦ-а. Там водата е по топла, дълбочината на места е над 50 м. и съм чувал легенди за извадени трофейни риби, въпреки, че лично успех съм нямал. Инак е пълно с малки костурчета. А природата.... е уникалнаreal1980 написа:Здравеите колеги. Интересува ме каква риба се лови по течението на р. Арда в раѝона на Студен кладенец - Рабово - Котлари. Имам път натам и ако някои ми помогне ще му бъда благодарен.

Към и под с.Котлари вече се лови риба - мряна, костурчета и основно кефал.
Обикновено ловя под с.Странджево, къде има голям вир малко под една стара помпена станция - излизат литрови кефали на блесна. Само дето сега гюролтията е тотална - ето едно copy-paste от една друга тема:
Поздрави...Vid написа:Днес направих един вечерен излет по р.Арда. Мястото е под с.Странджево - бившите бунгала на Жекото.. То бива чудо, ама чак таквоз нещо не съм виждал - половината Хасково е там. То не са викове, крясъци и у-ене от пияни простаци, а чалгата кънти навсякъде. Реката е пълна с къпещи се, половината от които са ама много "наквасени". Всичка това към то 18 - 19 ч.
Нормално, рибата се беше изпокрила, но все пак успях да излъжа няколко хубави екземпляра:
![]()
Рибките се плуват пак в реката, а излета беше кошмарен от гледна точка на простотията, която се изливаше около мен
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Много добро и изчерпвателно инфо. ПоздравиVid написа:Да споделя, тъй като ходя на риба в този регион, Студен кладенец - Рабово - никаква риба. Просто водата изтичаща през ВЕЦ-а е ледена, предполагам 3-5 градуса, дори не може да се гази на бос крак. Тук може да се пробваш на т.н. шейтан - карстовите кладенци намиращи се малко над ВЕЦ-а. Там водата е по топла, дълбочината на места е над 50 м. и съм чувал легенди за извадени трофейни риби, въпреки, че лично успех съм нямал. Инак е пълно с малки костурчета. А природата.... е уникалнаreal1980 написа:Здравеите колеги. Интересува ме каква риба се лови по течението на р. Арда в раѝона на Студен кладенец - Рабово - Котлари. Имам път натам и ако някои ми помогне ще му бъда благодарен.![]()
Към и под с.Котлари вече се лови риба - мряна, костурчета и основно кефал.
Обикновено ловя под с.Странджево, къде има голям вир малко под една стара помпена станция - излизат литрови кефали на блесна. Само дето сега гюролтията е тотална - ето едно copy-paste от една друга тема:Поздрави...Vid написа:Днес направих един вечерен излет по р.Арда. Мястото е под с.Странджево - бившите бунгала на Жекото.. То бива чудо, ама чак таквоз нещо не съм виждал - половината Хасково е там. То не са викове, крясъци и у-ене от пияни простаци, а чалгата кънти навсякъде. Реката е пълна с къпещи се, половината от които са ама много "наквасени". Всичка това към то 18 - 19 ч.
Нормално, рибата се беше изпокрила, но все пак успях да излъжа няколко хубави екземпляра:
![]()
Рибките се плуват пак в реката, а излета беше кошмарен от гледна точка на простотията, която се изливаше около мен
за сметка на копувача!
- antivik
- кандидат преподавател
Не позна, тръгвам да си губя времето и ич не ми пука дали ще кълве или не, важното е да се разходя и да изгоря някой калории. Па и де да знае човек и тотаджиите и те нищо не фатат, но винаги пускат фишове...lif3house написа: Ааада не ги бъркаме: "губене на време с приятно занимание риболов и наслука" е едно и съвсем друго губене на време и нерви без слука
Дано ме разбра и наслука другия път :п
П.С. имах предвид, че другия път като имаш време за губене, едвали би отишъл там отново, поправи ме ако греша.

- antivik
- кандидат преподавател
Брате Ице, знаеш ич никакъв проблем няма/еле сега както съм отпускарINCUBUS написа:Не ме амбицирай,щото за Вик мога да се домъкна на адреса му в 04.00 часа в Кърджали,да го натоваря насилствено с част от такъмите му в мойто возило и да го докарам на риболов в Смолянска област с тема "без нерви,с мохабет,на сянка,по някоя риба на два часа,ама пак е файда"

Ами сега:
Тревога: Умрели риби в Арда!
Вземат проби от Арда след сигнал за умряла риба
http://rodopi24.blogspot.com/2012/07/bl ... _7186.html
http://novjivot.info/07/31/26100
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Има четири според мен заподозрениhaga написа:Ами сега:
1.Бай Мангал, по нагоре е махалата
2.Работниците по новия парк
3.Работниците по веселчанския мост
4.Оная тръба с диаметър 1.5м, дето от нея излиза натурална захранка.
ПП Вероятно е последното-някой да е ползвал накакви препарати в дома си, и после айдеее към реката.Ама вече значение йок.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Vesko1
- сериозен играч
И за мен рибата се е отровила от фекалиите на града...понеже жегите са големи, и водата е бедна на кислород..+ фекалиите...и ето ти умряла риба