Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- новобранец
Re: Зарган 2014
Не само в морето а във всички наши водоеми!!!!!!
Вчера, от 7 до 16 ч, на Рубин, на железата , Аз хванах 10 заргани, а приятелчето ми - 12 бр, , като повечето риби бяха мноооого едри . Най- силно се активизира от 9.30 до 12 (ако може да се каже активизиране де). Отпред , на плочите един колега направи и той някъде около 7-8 риби до обяд. Интересното е , че до обяд беше само едро, а следобяд малкото риби които взехме са само дребни, т.е. стандартни.
Чувам, че някой хора, които отварят рано и продават червей, разправят насам натам, че там са се хванали по 30 риби на човек. Хайде малко се дръжте коректно и не дрънкайте глупости, защото определено ние, поне в зрителния ни диапазон, хванахме най-много....
Чувам, че някой хора, които отварят рано и продават червей, разправят насам натам, че там са се хванали по 30 риби на човек. Хайде малко се дръжте коректно и не дрънкайте глупости, защото определено ние, поне в зрителния ни диапазон, хванахме най-много....
0885022272 / 0885897615
- vesofr
- научил се да хвърля
Стига сте плямпали глупости,ами ходете за риба!
Ето няколко зарганчета от днес,от 7.30 до 11.30,в района на Созопол.Половината на бавно потъваща,половината на плуваща,общо взето нямаше голямо значение видът бомбарда.Доста често при падане на бомбардата се пръскаше риба,но не вземаше веднага,а след 30-40м. влачене-странно.Крайният резултат е 34бр. среден размер-2.5кг.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не кълве,не кълве,че спре.
- vesofr
- научил се да хвърля
Не ти ли стига обяснението "около Созопол",умньо?Ние,простаците, можем да обикаляме и да търсим рибата,а ти да пърдиш в къщи и като видищ,че някой хванал и направил грешката да каже точното място,да забереш 4 аверчета и да се пльоснете на скалите в 5.00ч.nekylve написа:Тази седмица времето около и на юг от Бургас беше мн зле , много гъсти мъгли .... от два излезета през седмицата : вторник - 4 риби , четвъртък - 0 ... дано другата седмица се пооправи , Като цяло (нямам превид всички естествено ) колегите от Бургас не споделят инфо , пазят си местата видиш ли били на дЕдовците им , както казваше един колега - Проста масакойто се познае да се чувства поздравен от мен

Не кълве,не кълве,че спре.
Днес на ной 7 бр.
Вчера колегите са имали по 20,30бр. На човек.
Вчера колегите са имали по 20,30бр. На човек.
- недялко радков
- ще става разбирач
Явно рано отварящият магазинер(визирам Красьо) не е дал погрешна информация(визирам колегата,който се опита да го оплюе)
Гарантирам,че продажбата на известно количество червеи вповече никога няма да го накара да излъже!
Гарантирам,че продажбата на известно количество червеи вповече никога няма да го накара да излъже!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
vesofr написа:Не ти ли стига обяснението "около Созопол",умньо?Ние,простаците, можем да обикаляме и да търсим рибата,а ти да пърдиш в къщи и като видищ,че някой хванал и направил грешката да каже точното място,да забереш 4 аверчета и да се пльоснете на скалите в 5.00ч.nekylve написа:Тази седмица времето около и на юг от Бургас беше мн зле , много гъсти мъгли .... от два излезета през седмицата : вторник - 4 риби , четвъртък - 0 ... дано другата седмица се пооправи , Като цяло (нямам превид всички естествено ) колегите от Бургас не споделят инфо , пазят си местата видиш ли били на дЕдовците им , както казваше един колега - Проста масакойто се познае да се чувства поздравен от мен
колега днес рибата е тук утре е другаде , ден с ден не си прилича . както и да е ти си знаеш

Колега Недялко,
1. никого нямам за цел да оплюя и моля, не ми слагай чужди имена в устата, защото не само Краси отваря рано във Варна
2. Нямам спомен да съм визирал конкретно някого, защото имам все пак някакво чувство на дискретност, а и уважение към определени хора продаващи червей
3.Чети внимателно контекста на написаното, защото в случая говоря конкретно и само за мястото където съм ловил, а именно яхтеното на Рубин с плочите и т.н. " ... че там са се хванали по 30 риби на човек..." и където реално в дадения момент бяхме 3-5 човека на кръст.
4. Колегата ми, с който си ходим за риба, при закупуване на червей на следващия ден, т.е. сряда, преди да отиде отново НА ТАМ , са му изтърсили, че именно ТАМ вторник са се хванали по 30 риби, а не на НОЙ...
5. Във времето се е доказало многократно, че има разлика в даването на рибата , като количество, на трите така блички, като отстояние места - визирам Ной, Слънчев ден и Рубин
И хайде да не изпадаме в излишна полемика, защото точно заради подобни разсъждения, форума е заприличал на място не за обмен на читава информация, а на място за спорене, обиждане и какво ли още не. Не случайно, доста от колегите поспряха с времето да пишат и се образуваха едни паралелни форуми и т.н. Да не говорим и за информацията, която се лансира от някой магазини, закупуващи повече червей, отколкото продажбата.....просто е глупаво при липсата на качествено "даване" на заргана, да седнем и да се чешем за глупости
Вчера, колегата ми , пак там , на ЖЕЛЕЗАТА НА РУБИН, взе за през светлата част от деня 27 риби, като този път е по-мешано и общо взето едрите, качествени риби са около 10 бр. А днес, докато духне западния около 11 ч е взел 3 риби, като малко закъсня, защото отиде около 10.15, а до тогава друг колега е имал около 4-5 риби от сутринта, което реално си е по-слабо от вчера. Това е информацията от мен, за последните три дни.
1. никого нямам за цел да оплюя и моля, не ми слагай чужди имена в устата, защото не само Краси отваря рано във Варна
2. Нямам спомен да съм визирал конкретно някого, защото имам все пак някакво чувство на дискретност, а и уважение към определени хора продаващи червей
3.Чети внимателно контекста на написаното, защото в случая говоря конкретно и само за мястото където съм ловил, а именно яхтеното на Рубин с плочите и т.н. " ... че там са се хванали по 30 риби на човек..." и където реално в дадения момент бяхме 3-5 човека на кръст.
4. Колегата ми, с който си ходим за риба, при закупуване на червей на следващия ден, т.е. сряда, преди да отиде отново НА ТАМ , са му изтърсили, че именно ТАМ вторник са се хванали по 30 риби, а не на НОЙ...
5. Във времето се е доказало многократно, че има разлика в даването на рибата , като количество, на трите така блички, като отстояние места - визирам Ной, Слънчев ден и Рубин
И хайде да не изпадаме в излишна полемика, защото точно заради подобни разсъждения, форума е заприличал на място не за обмен на читава информация, а на място за спорене, обиждане и какво ли още не. Не случайно, доста от колегите поспряха с времето да пишат и се образуваха едни паралелни форуми и т.н. Да не говорим и за информацията, която се лансира от някой магазини, закупуващи повече червей, отколкото продажбата.....просто е глупаво при липсата на качествено "даване" на заргана, да седнем и да се чешем за глупости
Вчера, колегата ми , пак там , на ЖЕЛЕЗАТА НА РУБИН, взе за през светлата част от деня 27 риби, като този път е по-мешано и общо взето едрите, качествени риби са около 10 бр. А днес, докато духне западния около 11 ч е взел 3 риби, като малко закъсня, защото отиде около 10.15, а до тогава друг колега е имал около 4-5 риби от сутринта, което реално си е по-слабо от вчера. Това е информацията от мен, за последните три дни.
0885022272 / 0885897615
И понеже от няколко години по това време на годината и аз ходя само на Рубин потвърждавам казаното от колегата batbubi
и му благодаря за изчерпателната информация
.

-
- научил се да хвърля
Понеже бях обещал-вторник надвечер за час 14 бр. сряда цял ден-слабо и четвъртък до към 10.30 ч. общо около 50 бр.В четвъртък задуха и ни изгони.В понеделник бил мача и в Ахтопол и в Синеморец, а аз хванах продълженията,но нямяше дузпи.А Момчил си е майстор.Лови ги момчето.Поздрави и наслука на всички.
-
- вече хвърля и на тежко
Наско,колкото и нескромно да е от моя страна,ще кажа,че много е важно задкормилното устройство и тия приказки,че плетеното влакно и флуорокарбона хващали повече риба...могат да отидат в забрава!!!Някой хора не могат да си хвърлят въдицата,а ми наслагали такъми за стотици левове и какво от това???Видях ги тия където ловели по 700 заргана за три дена как мятат.Ама живи и здрави.Благословени да са вярващите!
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото 

-
- новобранец
пълна скръб около Созопол днес по една риба утре ще пробваме на Лозенец.
Как беше морето колега, има ли голяма вълна?peicho peichev написа:пълна скръб около Созопол днес по една риба утре ще пробваме на Лозенец.
-
- новобранец
имаше вална за лодка не става
-
- научил се да хвърля
Т.к. няма да мога да заредя червеи тази вечер, някой може л ида подскаже кой магазин отваря най-рано в неделя ?