Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
RAAZIEL е прав. За да имате добра посещаемост и доволни риболовци, направете Ботевския с ниска такса 5 до 10 лв., като плевелната риба да е без ограничания, а другата платена. По този начин всеки риболовец ще си отиде от язовира с някаква риба /ако не може да хване класна/, а ако умее да хваща класни риби, сам ще се ограничава защото ще трябва да ги плати, ако иска да ги вземе.
-
- вече хвърля и на тежко
Най - важното удобство е да НЯМА надута чалга край язовира. Когато човек отива на риболов иска тишина и спокойствие, усамотение и да е насаме с рибите. Рибите също го искат. Ако някой му се ходи на дискотека не му е мястото на язовира. Иначе браво за начинаието и за куража. Язовир Ботево е прекрасно място за отдих!!! Късмет.gogo73 написа:Здравейте колеги,
От пролетта на 2013г. язовир Ботево общ.Аксаково ще отвори води за любителите на риболова! След тежка и продължителна борба с природата язовира е напълно възстановен и зарибен с шаран, амур, толстолоб, а също така се самонастаниха големи количества таранка, червеноперка и костур. Основната ни идея е да възродим този красив язовир и направим района притегателен център за риболов и екотуризъм. В тази връзка искаме да се допитаме с вас, какви удобства искате да бъдат създадени и какъв да е режима на таксуване. Създадена и е анкета на сайта на язовира - botevo.com (надявам се администраторите да не възразят за линка, ако е в разрез с правилата, моля да го изтрият).
- lishev_64
- разбира нещата
RAAZIEL написа:Днес и аз чух за това с Ботево
Личното ми мнение,което е на база наблюдения по доста частни гьолове.
Риба има и се пази само в такива които са с ниска такса и плащане на рибата.Така хем рибаря хваща,хем и има риба има и на такива места не ходят месари . Другото :дай 15лв. и вземай колкото хванеш обезрибява водоемите

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Някои да има информация за цонево как е положението през декември там ?
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
абсолютно съм съгласенRAAZIEL написа:Днес и аз чух за това с Ботево
Личното ми мнение,което е на база наблюдения по доста частни гьолове.
Риба има и се пази само в такива които са с ниска такса и плащане на рибата.Така хем рибаря хваща,хем и има риба има и на такива места не ходят месари . Другото :дай 15лв. и вземай колкото хванеш обезрибява водоемите
Ниска такса - хвани и пусни !gogo73 написа:Здравейте колеги,
От пролетта на 2013г. язовир Ботево общ.Аксаково ще отвори води за любителите на риболова! След тежка и продължителна борба с природата язовира е напълно възстановен и зарибен с шаран, амур, толстолоб, а също така се самонастаниха големи количества таранка, червеноперка и костур. Основната ни идея е да възродим този красив язовир и направим района притегателен център за риболов и екотуризъм. В тази връзка искаме да се допитаме с вас, какви удобства искате да бъдат създадени и какъв да е режима на таксуване. Създадена и е анкета на сайта на язовира - botevo.com (надявам се администраторите да не възразят за линка, ако е в разрез с правилата, моля да го изтрият).
Като говоря за удобства имам предвид - тоалетни, мостчета, навеси, магазин за стръв и основни аксесоари, кафе машина и хладилници . А чалгата е под пълна забрана.
botevo.com
Значи ако стане това което пишеш колега,ще бъде много добре,защото като изключим магазина за стръв,това съм го виждал на язовирче близо до Шумен и вярвай с кеф ходя там въпреки,че е далече.Всичко е много човешко и удобно и приятно
И знайте,че варненския риболовец е много ощетен откъм качествени язовири.От голямото множество читавите се броят на пръстите на едната ръка и при информацията която ни залива отвсякъде,всеки печалбар лъсва веднага....
Желая ви успехи и ще се виждаме там.......евентуално
И знайте,че варненския риболовец е много ощетен откъм качествени язовири.От голямото множество читавите се броят на пръстите на едната ръка и при информацията която ни залива отвсякъде,всеки печалбар лъсва веднага....
Желая ви успехи и ще се виждаме там.......евентуално

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
gogo73 написа:Като говоря за удобства имам предвид - тоалетни, мостчета, навеси, магазин за стръв и основни аксесоари, кафе машина и хладилници . А чалгата е под пълна забрана.
Това всичко ако стане ще бъде просто сбъдната мечта на много почитатели на спортния риболов,само да добавя че ще е добре да се направят паркинги за автомобилите,разтоварваш си багажа и го закарваш на обозначените за целта места..
Гого този язовир сте го взели за да изкарате някой лев,което е нормално.И 1000 човека да питаш 1000 акъла ще ти дадът а някой може и да изкат и "момичета на повикване" да им осигуриш след 2 изпити ракии.Завърти се при колегите си които имат язовири,виж къде има най-много хора и ще си направиж извода как да постъпиш.Майката му риба да изкарат рибарите като дойдат.Виж на Николаевка да не да има условия/барбекюта,беседки,хладилници и т.н./ обаче пръщи от хора.Хвърляй през 20дни риба и вземай по 10-15лв такса.Една седмица ще кълве и 2 седмици ще държи влага.Близичко е язовира до Варна не ги изтървай рибарите да ходят на 100-200км да си дават парите-само гледай риба да излиза.Един ще хване риба двама няма да хванат,но като видят,че излиза пак ще дойдат/пък тя крастата начесване няма./Успех ти желая в начинанието и спорна 2013г.
Така е Веселина, всеки си има мнение. В крайна сметка решенията остават за нас, но искаме да са такива, че повечето посетители да останат доволни. Недоволни винаги ще има, както и хора с претенции. Благодаря за мнението и пожеланията.
botevo.com
- Хрис Колчева
- новобранец
А да има и един младеж, който направо да ти я паркира..tns написа:gogo73 написа:Като говоря за удобства имам предвид - тоалетни, мостчета, навеси, магазин за стръв и основни аксесоари, кафе машина и хладилници . А чалгата е под пълна забрана.
Това всичко ако стане ще бъде просто сбъдната мечта на много почитатели на спортния риболов,само да добавя че ще е добре да се направят паркинги за автомобилите,разтоварваш си багажа и го закарваш на обозначените за целта места..

- lishev_64
- разбира нещата
Не съм напълно съгласен с това мнение. Вярно, че ако се зарибява редовно - ще се вади риба и ще се привличат все по-вече рибари. Но ако не се контролира количеството на улова, било то - ниска такса и рибата се плаща, или по-висока такса - брой риби безплатно, останалата се плаща, ще бъдем свидетели на комерсиален риболов от страна на някои псевдо "колеги", които се залостват на определено място, плащат си по 15-20 левчета на ден и скубят количества добри риби, които съответно потеглят с прихождащите "баничарки" към пазара. Именно на такива грозни сцени аз лично съм бил свидетел на споменатия яз. Николаевка, на яз. Звънец, а от колеги съм чувал за същите изцепки и на други водоеми, където схемата е: зарибяване, такса 20 лв. и каквото хванеш е твое. Убеден съм, че при такава схема скоро елемента "зарибяване" ще отпадне.vasileva написа:Гого този язовир сте го взели за да изкарате някой лев,което е нормално.И 1000 човека да питаш 1000 акъла ще ти дадът а някой може и да изкат и "момичета на повикване" да им осигуриш след 2 изпити ракии.Завърти се при колегите си които имат язовири,виж къде има най-много хора и ще си направиж извода как да постъпиш.Майката му риба да изкарат рибарите като дойдат.Виж на Николаевка да не да има условия/барбекюта,беседки,хладилници и т.н./ обаче пръщи от хора.Хвърляй през 20дни риба и вземай по 10-15лв такса.Една седмица ще кълве и 2 седмици ще държи влага.Близичко е язовира до Варна не ги изтървай рибарите да ходят на 100-200км да си дават парите-само гледай риба да излиза.Един ще хване риба двама няма да хванат,но като видят,че излиза пак ще дойдат/пък тя крастата начесване няма./Успех ти желая в начинанието и спорна 2013г.
Но последната дума, естествено, имат собствениците.
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Е така гледай да не стане...........vasileva написа:.Хвърляй през 20дни риба и вземай по 10-15лв такса.Една седмица ще кълве и 2 седмици ще държи влага.Близичко е язовира до Варна не ги изтървай рибарите да ходят на 100-200км да си дават парите-само гледай риба да излиза.Един ще хване риба двама няма да хванат,но като видят,че излиза пак ще дойдат/пък тя крастата начесване няма./Успех ти желая в начинанието и спорна 2013г.
За това а и за мизерията на Николаевка тази година не съм стъпъл там,но пък ходих четери пъти до Шуменския....що ли?-може би щото ми е по-близко а ,Vasileva?-

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- вече хвърля и на тежко
Напълно съм съгласен с колегата RAAZIEL , ходим на едно и също язовирче. Аз имам 3 риболова там за този сезон и винаги отивам с желание
, да вярно е вземам си риба ( купувам си я ), ама такива истории като на Николаевка да се прибират с по 20-30 риби направо ми убива желанието
... И все пак колегата Гого сам ще реши как да си работи язовира . Поздрави на всички колеги и