Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от chirusa_bg »

Още е пълно с дребна риба, изчакайте малко да застудее и ще тръгнат щуките.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
gogox1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogox1 »

Колеги някой да има инфо за платения гьол на НОВИ ХАН! И какви са условията??
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

BACARDI написа:И аз в неделя бях на Пънча но тъй като нямаше с какво да се похваля освен адски дребен костур който директно хвърлях обратно не бях писал но сега виждам че и друг колега е дочул за мрежари и може би информацията наистина е вярна и през нощта влизат с лодки и мрежи . И аз извадих един парашут но беше празен за щастие . Никакъв контрол няма по тия водоеми не знам за какво въобще си заверявам билета след като с него мога да ловя в обезрибени гиолчета . И вече се чудя дали да не се преквалифицирам само за платени водоеми там поне пускат риба а не я вадят .
Ми да направим едно "Второ форумно състезание - нощно". "Риболова" да е с бухалки и талпи /кой каквото има/. "Улова" няма да го пускаме току така.

На стената толкова ли е зле? Водата топла ли е? Би трябвало вече бабушката да е в дълбокото, но лятото продължи доста. Може нещо да се е объркала.
phillemow
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от phillemow »

На стената днеска не зле,а трагично.Само някакви костурчета по 8-10см.Бабушката никаква я няма,щом не се събра и на захранката.Водата още си е топла от горе,нивото е паднало спрямо миналата седмица.И въпреки това на стената си имаше едно 10 човека до следобяда.Около моста също имаше доволно рибари,ама не знам каква им е слуката.
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Аз бях от обяд до късния следобед под лебеда. От към риболов много зле. Бях приготвил качествена захранка Dynamite Baits и Trapper и печен коноп. Ловях на мач и фидер. На фидера капооо, имаше само два добри удара, но и двата не ги реализирах, единия на мека пелета рак, а другия на торен червей. След това нищо. Хванах около 10 перки с мача и 1-2 уклея. Рибата е няма по дъното а на дълбочина около метър. Просто на нищо не искаше пробвах бял, торен, земен, жито, пелети. Много слаб риболов. Поне релаксирах ;)
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Дааа. Значи още нищо не се е променило. Рибата явно е още във водораслите и трябва да се търси близо до тях.
mgrozdanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mgrozdanov »

Челопечене - малки костури на малка рибка. На съмване имах и два костура на воблер, след това на спининг повече не пипна.
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Челопечене - гъсти баби и редки платики на фидер/бял глист :bear: мястото няма значение :wink:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
ilia93to6kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ilia93to6kov »

а захранката има ли значение
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Дам,не е лошо да се храни,че идва тежка зима,да не са гръчави пролетта :lol:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

Колегата bobolinzer пита за рибата от Пожарево. - Да наистина излавят рибата и я карат на Веринско. Ще има нов търг и ако досегашния арендатор го вземе отново щял да го зариби. Онзи ден след обяд съседа с други колеги са ходили до Пожарево да видят хавата. Тъкмо вадели мрежите. Имало толостолопи над 10кг.които прескачали мрежите. Замисъла на досегашния собственик е, че ако вземе яз. поне за 10г. ще го зариби и ще осигури или построи /не разбрах точно/ магазинче за стръв, риболовни принадлежности, напитки, закуски и т.н. Като разбера нещо ново ще пиша.
За Хераковския- вчера минах от там и се вижда че спада. Не го изтакат, но от сухото до водата има 1 метър кал. Последно ходих преди десетина дена -само каракуди колкото длан, ама "гол след гол". :drinkers:
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Колеги,на Челопечене стига ли се с кола до гьола че по едно време беше засипан пътя и само от към шосето се влизаше буквално на 2 - 3 места с колата.Иначе трябва да се остави някъде и пеша с целия катун на гръб....
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Стига се, пътя е отворен, а купчините са изчезнали :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

В събота на Суходол пуснаха малко пъстърви. Явно още им е топло, щото обикаляха дезориентирани по брега и на пипнаха цял ден.
нямам живарник
viiksan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от viiksan »

За Хераковския- вчера минах от там и се вижда че спада. Не го изтакат, но от сухото до водата има 1 метър кал. Последно ходих преди десетина дена -само каракуди колкото длан, ама "гол след гол". :drinkers:
Пролетта вземаха такса 10лв..
Още ли се плаща,или е свбоден вече??!
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”