Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Модератор: dantho.mihov
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Марто, ми ти колко фара носиш ?Martin Mihailov написа:
Ама са им дьлги фаровете![]()

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15108
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
dantho.mihov написа:Тъй като работя със сирена, прегледах публикацията и за мен е твърде тенденциозна. Като че е насочена към дребните производители покриващи малък дял потребители.
Освен това има търговци/магазини, които умишлено не отцеждат сиренето ясно защо.
Загледах се и аз.
Определено става дума за сирене продавано насипно, от тенекията в тавата.
Също е възможно да има доста фалшификати между посочените проби.
По-вярна проверка би се получила, ако се изследва вакуумирано сирене, без да има нужда от изцеждане.
Най-хубавото сирене

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Който има много грозде да го пълни.Д-р Флекс написа:Пълен ли е с вино?


Късмет.Всичко е до късмет. 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14979
- Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Като имаме предвид , че нормалната влажност на въздуха е 50 - 55% то това докараното с по-малка влажност сирене ще се яви един вид "сухо" таковаG.Petkov написа:... с 54 % съдържание на вода, даже като прекалят с пресоването го докарват и по-малко !

Иначе ако верно го не държат вакумирано а го наредят в хладилна витрина в която влажността започва от 65% нагоре обикновено , то самото сирене даже и да е под заветните 50% след преко сили час ще е на ниво влажност къ въздуха у нея та .....
Та и затова на Кире статията некси "поръчкова" ми се струва

Не друго ами такива замервания са силно относителни , ама многу силно и то не само ако сирйенето току що е извадено от суроватката

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5619
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Всичкото сирене на 98 пр. е менте с добавки,само 2 пр. дето е за износ може да е качествено без добавки,но и там е спорно,едно време какво сирене имаше....
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Така е, сичко е порно!Don4o_62 написа:...но и там е с порно...



На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Премахнах мнението на Дончо, защото прозвуча откровено обидно на фона на шегата от Кире.
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Дончо, и днес има чузесни сирена на пазара. Но са по-скъпи от свинското. Свинско одрано на труп е 5.50 лв/кг., а автентично узряло сирене на едро е 10-12 лв/кг.Don4o_62 написа:Всичкото сирене на 98 пр. е менте с добавки,само 2 пр. дето е за износ може да е качествено без добавки,но и там е спорно,едно време какво сирене имаше....
Така като гледаш цените, кое би предпочел ?
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15108
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
dantho.mihov написа:..... Така като гледаш цените, кое би предпочел ?
Данчо,
Аз предпочитам само едно !

Ама от скромност ще замълча !

А за по-високото водно съдържание има и още един мотив.
По принцип класическото краве сирене е малко сухо и твърдо.
Класическото.
Та през годините, първо около Пловдив, после и Пазарджик,
Започнаха да увеличават водното съдържание и на хората им хареса.
Включително и на мен.
Било по-мазничко !

То няма как да е така, защото отклоненията в маслеността на кравето мляко са незабележими в сезоните.
Ама щом искат - ето, радвайте се !

Та по-мазното си е с повишено ВС !
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15108
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
А иначе има много хубави сирена от краве мляко на пазара,
Без никакви измами.
Но и цената им е висока.
Без никакви измами.
Но и цената им е висока.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14979
- Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3

Свинска плешка с моркуф , пресни манатарки , потна бира , леб и един Нурс да почиства из поди негу ако покапе та да не го яде буля

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15108
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Така е,
Гъбките сега са много актуални !
Гъбките сега са много актуални !

- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5619
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Данчо,сега се връщам от риба,изкъртих се цял ден на тая лодка,сом на кльонк,малък но сом,2 бели по 1,5 и 2 костура по 900 гр.,снимки няма да пускамdantho.mihov написа:Премахнах мнението на Дончо, защото прозвуча откровено обидно на фона на шегата от Кире.



и стига с тия сирена...днешно време колко били хубави,пълно порно



Днешното сирене е като днешната ракия от Заводите


Който иска натурално,чисто и оригинал Сирене да си купи 6 кила хубаво мляко и от това което съм снимал да го направи,да устиска 1 месец да узрее и тогава може да говорим за сирене Оригинал


Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от Don4o_62 на Нед Авг 23, 2020 7:04 am, променено общо 1 път.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Don4o_62 написа:...на тъпата шега на Кире...






На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5619
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.3
Кирчо,ти гледа ли новините в Петък сутринта ....по една от двете бтв или нова бяха,та казаха - Гърция въвежда маски и на Плажовете
Чу ли го това

Чу ли го това

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 
