Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от vatus56 »

Склонен съм да се съглася с теб тигърчо. Глей кака Пена как се справя със задачите:

Пена се събудила сабахлем, измузала кравуту, извела я на пашу, събудила децата, наранила ги, натучила косуту, отишла на полйето, косила, жнйела, нацепила дръва,сготвила обед, наранила децата, прибрала кравуту, след това косила треву до темно, врънала се, приготвила вечеря, наранила децата, изкъпала ги, почистила, седнала и изела един комат леб ,и легнала да спи с чувство за изпълнен дълг... обаче изведнъж ужасена рипнала:

- Божке, Вуте ненаебан остана!!!
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

G.Petkov написа: Може би защото съм равнодушен към руската кухня,
През цялото ми детство, а и по късно, в хладилника подбутвахме кутийки с хавер, черен и червен, никой не го ядеше и накрая всичко се изхвърляше. А живеехме много бедно тогава!
И към РаскИнИтИ ли има равнодушие :roll: То за кутиите с хайвер да изпеем една песен....... сиромах съм ,сиромах съм - с разширен стомах съм...... :wink: :drinkers:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Д-р тигър,
И до днес не харесвам хайвер в никакъв вид, не го ям и не мога да оценя достойнствата му!

И вица на Ватуса ми хареса' много :D !

А по празниците ми хареса да си почивам и вече трета седмица си взимам по някой ден за отдих сред природата, та и днес направих един платен, пъстървов риболов.
Предварително, от вчера бях взел кадем :D , дърпаше ми добре, но хванах малко, само 6 пъстърви, много пропуснах, много се откачиха,
Абе майсторлъка ми вече издиша :lol: !
Беше като пролетен ден през януари, "Синоптик" този път познаха напълно, дъжда спря, вятър нямаше, слънцето изгря, когато го бяха обещали, рибките дърпаха !
Много добре послужих на себе си :D !
Живот и здраве, другата седмица - пак !
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

G.Petkov написа:Д-р тигър,
И до днес не харесвам хайвер в никакъв вид.......
Аз пък го обожавам :D Що ти се откачват рибките :roll:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Все се чудя то хайвер от кутишките де го ядете, кВо му харесвате?
Винаги съм обожавал хайвер, но такъв-пържен от мъжки шаран-ядки. В нашия край най добре го приготвят в ресторанта на стената на яз. Копринка и в последствие започна добре да го прави заведението на Ангел Моби дик. Последния преди това го правеше от квот му дойде, а сега вече изхвърлят оня зърнестия на женските шарани....
Teo 62 написа: Що девойки са ма опънали - вече не помня бройката.По принцип жените ни чукат,ма ни оставят да си въобразяваме,че ние сме водещото начало :D
Стига бе Тео, как те чукат те девойки като нямат с кво? Или имат?
Мъжете чукат, ама жените избират кой да ги чука, което май е по важното. А водещото начало е ясно кое е, кат примерно еврейче го ражда само майка еврейка, а бащата може да е... на кой му пука. :lol: То така съвсем негласно май е и при останалите.......
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Teo 62 написа:... Що ти се откачват рибките :roll:
Сякаш няма логика, понякога си мисля, че е просто късмет,
Въпреки, че сега, в студената вода, пъстървите взимат много леко, може би 80 % от уловените риби за закачени за челюстите, някой и за "червилото", рядко някоя ще глътне навътре, както беше масово при по-топлата вода.
Често се случва куката да се забие втори път в рибката за стръв и .... геле.
При един излет през м.ноември имах 7 поредни гелета, направо се обърках, не знаех какво се случва и пак на рибка ловях, на всяко хвърляне - кълване, потегляне, отвива по 3-4 метра влакно и "кур", както казва Бат Стан :roll: !
Луднах този ден - 14 гелета имах и само пет хванати риби :oops: !!!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

G.Petkov написа:...При един излет през м.ноември имах 7 поредни гелета, направо се обърках, не знаех какво се случва и пак на рибка ловях, на всяко хвърляне - кълване, потегляне, отвива по 3-4 метра влакно и "кур", както казва Бат Стан :roll: !
Не зная с кой номер кука си ловил този ден,но мнението ми е,че когато се използва за стръв жива рибка,кукичката трябва да бъде тънка -№ 7 ,с дълго рамо! Често тези гелета,за които пишеш,се дължат на неудачен подбор на големина кука!
Поне това е моето неангажиращо скромно мнение! :D
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

G.Petkov написа: Луднах този ден - 14 гелета имах и само пет хванати риби :oops: !!!
Споко, Жоре, шъ съ научиш някой ден да ги ловиш! :P :wink:
Ако пък няма кво да ги правиш - пращай ги насам по Еконт за моя сметка. :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Телескоп написа:
G.Petkov написа:...,че когато се използва за стръв жива рибка,кукичката трябва да бъде тънка -№ 7 ,с дълго рамо! ...
Ангеле,
Възможно е при вашите условия да е така,
Ама в обезрибения Софийски район, дори белите риби ги ловя на кука №12 и влакно 0.12 !!!
Разбира се става дума за риби около 1 -1.5 кг.

И за пъстървите е така,
За да има по 20-25 кълванета използвам кука №14 и повод 0.10, а като намалее активността, слагам и повод 0.08.
Вярно, че понякога кълве без никакви задръжки, ама твърде често около мен остават капо колеги, ловящи с дебели куки и дебели влакна.

Нещо съм са вманиачил във фините такъми, ама там е истината.
Особено на леда - вече не върви с влакно по-дебело от 0.08 / а вече и 0.06 !!!/ и свъхмалките мормишки.

П.П. А пък за този дребосък дето го ловим тази зима на леда, спокойно може и с влакно 0.04 :lol: !
Последно промяна от G.Petkov на Пет Яну 18, 2013 12:36 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Христо Рангелов »

Нов ден, ново начало, ала той пак е сред нас ///////////////////////////////////////////////////// не се чуди, тази вечер може да е у вас //////////////////////////////////////////////////////// да ти яде от храната, да ти спи в кревата ////////////////////////////////////////////////// да не го бърка, че му миришат краката.////////////////////////////////////////////////////////////

Най – често той е при политиците, щото ///////////////////////////////////////////////////////////// там е келепирът, не в леглото //////////////////////////////////////////////////////////////////////// ще те излъже без да му мигне окото /////////////////////////////////////////////////////////////////// и няма да разбереш откъде е дошло злото.//////////////////////////////////////////////////////////

Духът му странства във различни пространства, ///////////////////////////////////////////////// посветен е той и в седемте тайнства, //////////////////////////////////// ///////////////// без сърце и душа, той е свише същество ///////////////////////////////////////////// за разлика от нас има сиво вещество. /////////////////////////////////////////////////

Няма телефонен номер, няма лична карта //////////////////////////////////////////////////////////// не идва от Свищов, нито пък от Спарта /////////////////////////////////////////////////////////////////////// идва директно от дебрите на Ада, ///////////////////////////////// безчинства краде и руши без пощада. //////////////////////////////////////

Преди плашеха децата с баба Яга ////////////////////////////////////////////////////////// щяла да ги изяде, и те бързо си лягат. //////////////////////////////////////////////////// Ала тя е писанка пред неговата осанка, ////////////////////////////////////////////////// побелява ти косата от неговата сянка. /////////////////////////////////////////////////////////

Бай Ганьо, ако си сред нас и ме чуваш , ////////////////////////////////////////////// запомни , че на творенията си ще робуваш ////////////////////////////////////// Българино, европеецо, моля те събуди се /////////////////////////////////////// И на Бай Ганьо да робуваш - откажи се. ////////////////////////////////////////

Стихотворението търпи промени, ако имате някакви идеи - споделяйте :)
Ако не - просто си кажете мнението :)
"The more you know, the less you carry"
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Христо Рангелов »

Чертите са щото , инак хептен не се разбира римата ..
"The more you know, the less you carry"
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Нашите си, човешките мисли, Христо, така ни ебават, че и този за когото говориш в стихотворението, не може да ни навреди повече. А той Определено се опитва.

Друг е въпросът, че ползвайки нашето съгласие, този същия ни е втълпил модел, модели, за мислене.

Подобно е - като на плодородна, разорана земя Съвсем съзнателно да посееш бурени. Сещаш се какво ще поникне нали?

Така, че - остава отворен въпросът - каква част от мислите ни са наши, а каква втълпени? Дори и само осъзнаването на отговора е достатъчно да те изведе към нови, неподозирани дотогава предели:)

Оттам нататък остава мотото на Юли - "spear", от едни други форуми.....
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Христо Рангелов написа:

Стихотворението търпи промени, ако имате някакви идеи - споделяйте :)

На мен ми бие на рап парче... :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

G.Petkov написа:
Teo 62 написа:... Що ти се откачват рибките :roll:
Сякаш няма логика, понякога си мисля, че е просто късмет,
Въпреки, че сега, в студената вода, пъстървите взимат много леко, може би 80 % от уловените риби за закачени за челюстите, някой и за "червилото", рядко някоя ще глътне навътре, както беше масово при по-топлата вода.
Често се случва куката да се забие втори път в рибката за стръв и .... геле.
При един излет през м.ноември имах 7 поредни гелета, направо се обърках, не знаех какво се случва и пак на рибка ловях, на всяко хвърляне - кълване, потегляне, отвива по 3-4 метра влакно и "кур", както казва Бат Стан :roll: !

Логика наистина няма, а и като чета за рибарските неволи и гелетата на Георги и като съпоставям моите такива при подв. риболов, намирам много сходни резултати.
При положение, че гмуркам с един и същ харпун и цялото ми оборудване е едно и също и при подобни климатични условия и при еднакви умения, понякога ми се случва от пет изстрела да имам пет пропуска, а друг път от пет стрелби - пет попадения.
Не знам въпрос на късмет ли е, или просто както се казва - нямам ден. Това не се случва само с мен, а често и с други приятели харпунджии.
Така, че да кажем, че е "Божа работа" и да не се ядосваме, щото ядовете довеждат до болести и да не станем пациенти на "нашият доктор" - Тео - тайгъръ. :D
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

vatus56 написа: ...................да не станем пациенти на "нашият доктор" - Тео - тайгъръ. :D
Ами ако съм гинеколог :lol: Не ти трябва да ми ставаш пациент - дай Боже дълги години живот да имаш пред тебе :D
Заключено

Обратно към “Разни”