Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Сом на тролинг
yzyna написа: А относно Емо,този сезон може да зашие някой 100-так и на спининг,няма да се учудя то човек си е роден с късмета!
може,може.Emo-83 написа:....ан от негър и ми върви.Винаги съм позитивно настроен.![]()
![]()
![]()

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
- krokibg
- учете се от него
Като тази крива година,никога не е било.Е,аз толкова и ходих,ама поне когато и да съм отишъл,винаги съм напъвал на макс и явно росто ми беше крива шибаната година и продължава
Целия свят ми е крив и дано другата да е много по-добра и за мен и за Вас

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- pachosz
- сериозен играч
Колеги, като ви чета - ше берат ядове тия сомове догодина
Ха дано!

Ха дано!
- krokibg
- учете се от него
Чулта господ

Еееееее Кроки,защо се косиш за кривата година.Не върви не само в риболова....бизнеса замря и хората нямат никви кинти.Но нали след лошо идва хубаво.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Като тази крива година,никога не е било.Е,аз толкова и ходих,ама поне когато и да съм отишъл,винаги съм напъвал на макс и явно росто ми беше крива шибаната година и продължава![]()
![]()
Целия свят ми е крив и дано другата да е много по-добра и за мен и за Вас
![]()
![]()
Да ви кажа,когато видя,че не гура не се напрягам.Нема за оти....Това е все едно някоя гърла да и се меткам,а тя да се целува с Франко например.

В кошера има мед,защото има ред......чакам си го с кеф.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кроки,нема страшно!Който е ловил веднъж сом е зарибен до живот и рано или късно пак ще се отчете.Яд ме е,че се отказа от спининг на сом и отиде в кльонкането и тролинга.
И аз за момент се парзулнах по кльонкането и резутатът в началото беше екстра,но се върнах у време към то-тролинга,че келепира е по-голем!
Емо изобщо не го жалим,он се е отчел и сега всичко му е келепир!
До колкото имам инфо,нивото е супер-ниско и концентрацията на риба е по-големо-било!Ех,колко ме е яд,че не се пробвах на Пясъка тая година!

- pachosz
- сериозен играч
Ти не напразно подхвърляш за някоя гърла. То е ясно, че с риболова като не върви, с гърлите всичко е повече от ОК! Ако пък кажеш, че не е така - на друг го казвай
Нищо де, тая година я пишем за гонене на булки, догодина пак наблягаме на риболов
При мен поне е така, признавам го 

Нищо де, тая година я пишем за гонене на булки, догодина пак наблягаме на риболов

- krokibg
- учете се от него
Абе,аз трудно се отказвам от каквото и да е
Въроса е да има време за ходене,рибата сама идва.Аз този сезон има най-много 5-6 излета и това е.Как да хване човек риба ??? Един път за два дни с преспиване и другото на Ивайловград и рибите дребни та дребни.Е,имаше по някоя едра покраи дребосъка но на фона на предните години,направо си беше смехория.Верно че след лошото идва хубавото,дано да е така другия сезон и да се върнем в играта пък и време дано да има
Булките са друг въпрос,каране на влака сериозно,че там до поправителни рядко допускат

Булките са друг въпрос,каране на влака сериозно,че там до поправителни рядко допускат

Последно промяна от krokibg на Сря Дек 09, 2009 8:59 am, променено общо 1 път.
Татко ти вече не може.....така каза Кръстьо Лафазанов.Но за рибата не съм се отказал да я гоня.Пиша за тролинга и ви чета,защото желая да се състезавам в модерен петобой....не съм хващал само така сом.pachosz написа:Ти не напразно подхвърляш за някоя гърла. То е ясно, че с риболова като не върви, с гърлите всичко е повече от ОК! Ако пък кажеш, че не е така - на друг го казвай![]()
![]()
![]()
Нищо де, тая година я пишем за гонене на булки, догодина пак наблягаме на риболовПри мен поне е така, признавам го
Иначе Тролката пак се изложи с изказването за кльонка.Всичките риби на воблер хванати в Б-я преди се равняваха на 3-4ма кльонкаджии.Това е най-успешния метод за улов на сом.Естественно не отричам нито един друг способ.Напротив насочил съм се на там в началото на година 1910.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тоя,Пачо е Кашпировски,как ме разгада!
Нещо се случи и ме отдалечи от тролинга,за дълго!
Но да се върнем на тролинга!Карам си в неква лудница от лодки и по едно време един приятел се отказа,а точно към него се движех.По едно време гледам неква надувка/лодка/ върви с доста бързо темпо и описва дъга от дясно на ляво зад мен и ми минава през воблерите!Не успя да ме закачи и се изравни успоредно на мене и взе да ме изпреварва,но беше твърде близо до брега,а шаранджиите как го гледаха,не е истина!Щеха да го изядат!
Начинаещ от секъде,но хоп взе че се спря.Бех сигурен че се е оплел в дънарките!Но,не!
Вадеше риба и пръта се огъваше на тласъци.Разбрах,че е сом а той държеше кепа с лявата ръка,все едно че сулка чака!Нема да гледам и избегах,но срещнах друг френд и го пратих да помага.Он ми каза,че е отказал помощ и друга лодка му е дала канджа,та е извадил десетка-сом!Браво,но когато му удари воблерите ни бяха един до друг!
Ето нагледен пример,че всеки мое да хване вашият сом!
Малко ме беше яд,но се зарадвах,че е успял.Иначе щеше да си остане начинаещ! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Емо съгласен съм,че кльонкането е БИЛО най-успешният риболов на сом!Но вече втора година тролингът е №1 при сомовете,колкото и да ти е жал!И това е съвсем нормално,щот по света тролингът е върхът на сладоледа в риболова!
Знаеш го добре и не може да стане спор,колкото и да ти е мъчно!На Пясъчник,кво хванаха на кльонк и кво на тролинг?На Искър-а е същото положение!
И това е само началото! 

Във Испания и Италия номер едно са сомовете на дъно.Намираш ли някаква логика в това.Махаме Искъра с неговото устие и Пясъка с неговото маловодие и ще се сетиш за какво иде реч.Освен това на кльонк кълве доста по-рядко,когато рибата е в плиткото.Успехите на тролинг са винаги доста по-големи в началото на годината.....както и на клон с рибка на повърхноста.В последствие палачинката се обръща.Съществената разлика е,че с кльонка викаш рибата.Не е като ония случайно минаващ новобранец(като мен),копнал сома точно пред твоите очи.Troli Rapala написа:Емо съгласен съм,че кльонкането е БИЛО най-успешният риболов на сом!Но вече втора година тролингът е №1 при сомовете,колкото и да ти е жал!И това е съвсем нормално,щот по света тролингът е върхът на сладоледа в риболова!Знаеш го добре и не може да стане спор,колкото и да ти е мъчно!На Пясъчник,кво хванаха на кльонк и кво на тролинг?На Искър-а е същото положение!
И това е само началото!
Всяко нещо си има чалъми и много мисъл.За това се бутам между вас.....имам да се уча.На мен малко ми трябва.....,една изпусната дума.Виж какво мнение написах.Все едно разбирам от сом.Нищо не разбирам....зная само къде,кога живее.

- pachosz
- сериозен играч
И аз толкова го разбирам тролинга. Още един сом като хвана на влачене и ще направя сефте
Добре, че от време навреме някоя бяла рибка или костур се закача. Ама не губя надежда! Щом имам мерак, ще се науча, пък с малко късмет може и да сполуча 

- krokibg
- учете се от него
Абе,няма да се плашите,щом ходим ще хващаме и това е.Къде по големи,къде по малки но ще хващаме.Риба няма само пред компа

-
- сериозен играч
Може да е било за добро,а и да не си загубил нищо,аз също така се дразнех пролетта,когато ги косеха на джигове на Ивайловград,а аз бачках като идиот,но истината е че човек неможе да огрее навсякъде!От тази година съм решил да правя като Старчето,ходи си на един гьол и си ги дрънка,наистина човек трябва да си вярва,но понякога само положителната настройка не стига,примери бол!Troli Rapala написа:Ех,колко ме е яд,че не се пробвах на Пясъка тая година!
:
Emo-83 написа: Като я нарита дубльора пак ще кацне на мою.