Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Вкусотии в чинии
Ето и мръвките, които направих, а сега от толкова ядене и на снимка не искам да ги гледам вече!
Ивички свинско с лучец и сметана върху картофено пюре:

Печено свинско с лучец и доматен сос:

И на последно място, но не и по значение, е тази много яка питка:

Ивички свинско с лучец и сметана върху картофено пюре:

Печено свинско с лучец и доматен сос:

И на последно място, но не и по значение, е тази много яка питка:

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Честита Коледа и Весело посрещане на 2013 година!
@Кире, как така ще ти мухляса пастърмицата!? при мен никога не се е случвало. Добро проветрение ли имаш в хладилника, в смисъл циркулира ли правилно/свободно въздуха вътре?
Ти сигурен ли си, че е мухъл, да не би да е от оная плесен, която се образува по луканките и мирише на "немити крака" грубо казано:)))))) или може да е просто избила сол?
Почерпете се с баклава и тиквеник, макар и виртуално!
@Кире, как така ще ти мухляса пастърмицата!? при мен никога не се е случвало. Добро проветрение ли имаш в хладилника, в смисъл циркулира ли правилно/свободно въздуха вътре?
Ти сигурен ли си, че е мухъл, да не би да е от оная плесен, която се образува по луканките и мирише на "немити крака" грубо казано:)))))) или може да е просто избила сол?
Почерпете се с баклава и тиквеник, макар и виртуално!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- GODzillata
Merry X-mas, Светле!
Я, сега, раздухай за баклавата - как я правиш, че на мен последната нещо не ми се получи, та се чудя дали пак да се пробвам или нещо друго да метна?
Я, сега, раздухай за баклавата - как я правиш, че на мен последната нещо не ми се получи, та се чудя дали пак да се пробвам или нещо друго да метна?

- Красимир Атанасов
- учете се от него
[quote="GODzillata"]
Я, сега, раздухай за баклавата -
Продукти:
500г листи за баница
500г захар
700г вода
300г смлени орехови ядки
1 пакет канела
щипка индийско орехче
щипка сол
кората от един лимон
250г краве масло
Приготвяне:
Листите се разгъват. Маслото се разтопява. В дълбока купа се объркват много добре орехите, 100г захар, канелата, индийското орехче и настърганата кора лимон. Количеството краве масло се реазтопява на топъл котлон. Взема се голямя тава (от рода на оригиналните тави на печката. Намазва се дъното и страничният ръб с краве масло. Листите разделят на две. На всеки два листа от долния пласт се наръсва разтопено краве масло. По средата се разпределя плънката. Отгоре се зарежда втория пласт листи, като на всеки два листа се ръсва по малко разтопено краве масло. Най- отгоре баклавата се намазва с краве масло, като се оставя малко от маслото. Нарязва се на ромбове или квадратни парчета. Цвърва се леко на горещия котлон остатъка от кравето масло, поливат се парчетата по краищата, след което се слага да се пече в умерено загрята фурна (200 градуса) отгоре и отдолу около 50 минути, като се следи да не загори. След изпичане се загрява котлона и в тенджера се слага 700мл вода да заври заедно със 400г захар (за захарния сироп). Добавя се към захарния сироп и щипка сол. След като кипне се следи да поври още около 15 -20 минути. Към врящия сироп се прибавя 1ч.л. лимонов сок. След готовност се смъква се от котлона и се сиропират парчетата баклава. Десертът се загъва с памучни кърпи и се оставя на хладно за задушаване и изстиване. Консумира се след 24- 36 часа (ден, ден и половина).
Стана от чудесна по-прекрасна.За първи път я правя без яйца.
Я, сега, раздухай за баклавата -
Продукти:
500г листи за баница
500г захар
700г вода
300г смлени орехови ядки
1 пакет канела
щипка индийско орехче
щипка сол
кората от един лимон
250г краве масло
Приготвяне:
Листите се разгъват. Маслото се разтопява. В дълбока купа се объркват много добре орехите, 100г захар, канелата, индийското орехче и настърганата кора лимон. Количеството краве масло се реазтопява на топъл котлон. Взема се голямя тава (от рода на оригиналните тави на печката. Намазва се дъното и страничният ръб с краве масло. Листите разделят на две. На всеки два листа от долния пласт се наръсва разтопено краве масло. По средата се разпределя плънката. Отгоре се зарежда втория пласт листи, като на всеки два листа се ръсва по малко разтопено краве масло. Най- отгоре баклавата се намазва с краве масло, като се оставя малко от маслото. Нарязва се на ромбове или квадратни парчета. Цвърва се леко на горещия котлон остатъка от кравето масло, поливат се парчетата по краищата, след което се слага да се пече в умерено загрята фурна (200 градуса) отгоре и отдолу около 50 минути, като се следи да не загори. След изпичане се загрява котлона и в тенджера се слага 700мл вода да заври заедно със 400г захар (за захарния сироп). Добавя се към захарния сироп и щипка сол. След като кипне се следи да поври още около 15 -20 минути. Към врящия сироп се прибавя 1ч.л. лимонов сок. След готовност се смъква се от котлона и се сиропират парчетата баклава. Десертът се загъва с памучни кърпи и се оставя на хладно за задушаване и изстиване. Консумира се след 24- 36 часа (ден, ден и половина).
Стана от чудесна по-прекрасна.За първи път я правя без яйца.
- GODzillata
Винаги съм я правил без яйца по аналогична рецепта, но последната нещо ми се обърка...

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
GODzillata написа:Винаги съм я правил без яйца по аналогична рецепта, но последната нещо ми се обърка...![]()
E, какво да обяснявам за баклавата! Виж, Краси колко добре ти е написал технологията!:)))) Какви яйца ви гонят вас не знам, но никога не съм чувала за яйца в баклавата, поне класическата....

Аз например, правя сиропа 1:1 вода и захар. Ползвам масло и растително олио. Ароматите, които слагам в сиропа са ванилия, карамфилови зърна и ромова есенция, няколко капки лимон. Иначе за орехите ползвам канела и лимонова кора.
Честита нова година и тука.Да сте живи и здрави и винаги нахранени

Риболовци.
- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Лелееее... Тези гърбушковци колко добре изглеждат. 

Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика.

- GODzillata
Знаете, че до края на 2012г. ядях като за последно, все едно наистина вярвах в календара на маите, но светът не свърши, а на 01.01.2013г. кантарът ми сочеше 118,5 кг., а холестеролът ми бе 2 пъти над нормата.
Бях заприличал на татко Барба, не можех да си вързвам обувките, като одех да пикам и не моех си видя онаа работа, та карах пипнешком и по спомени, осъзнах, че скоро и кантарът нема ме лови, та ще ми трябва товарна рампа, къде мерят телета и свинки на нея, като едно време ония от Родопа.
Рекох си, че като е Нова година, е време и аз да стана нов човек, защото можеше светът да свърши само за мен един ден в близкото бъдеще...
Ето какво показва кантарът днес, 01.02.2013, един месец по-късно:

...или с думи казано - 8 килограма надолу!
Целта е да мана още 20 - 25 кила до края на август.
Стигнах до заключението, че сме дебели, защото сме бедни - глеаме се намуаме с яко лебец, сланинка и други мазни и висококалорични боклуци, само и само да не одиме гладни. Глеаме да утопиме с лебец в мазничкото, та да ни стане благо и на душата, без да се замисляме за последиците.
През този месец инвестирах около 500 лв. в мен си, ей така най-егоистично - за храна и за спорт.
Болеше ме сърцето да давам бели пари в тия черни дни, но се успокоявах, че са за здраве, се едно лекарство вземах, а и част си избивам, като не пуша и не арча за бензин, одейки пеша.
Какво ядях през това време?
В общи линии порциите ми бяха разпределени по следната схема:
Закуска - белтъчини и въглехидрати;
Обяд - 1/2 белтъчини, 1/4 въглехидрати и 1/4 зеленчуци;
Вечеря - 1/2 белтъчини и 1/2 заленчуци.
Спрях изцяло всякакви сладки неща, безалкохолно, мазно и пържено.
Наблегнах на риба, телешко и пилешко.
Включих много зеленчуци.
Следват снимки за онагледяване на начина на приготвяне, а той включва задушаване и печене.
Пъстърва пълнена със зеленчуци:

Към нея за гарнитура:

Свинска пържола с изрязани мазни части, печена на скара + доматки. Пържолата е нарязана на дребни парченца, за да се яде бавно и на малки хапки, та гладът да не може да изпреварва ума:

Телешко със зеленчуци:

Сьомга със зеленчуци:

Телешко със зеленчуци и пълнозърнест ориз:

Винаги зеленчуци:

Салата с риба:

Пиле със зеленчуци:

Хляб - на закуска 2 филийки ръжено-пълнозърнест, на обяд една филийка, на вечеря - 0.
Ориз - червен с фибри, както и пълнозърнест.
Кисело мляко 1% с пектин.
Чай мате.
Вода - около 2 л.
Движение, ходене пеша, фитнес няколко пъти седмично, както и плуване.
След първата седмица организма свиква с променения режим на хранене, както и с движението, даже започва сам да си иска натоварване, както и избягване на мазно и сладко.
Бях заприличал на татко Барба, не можех да си вързвам обувките, като одех да пикам и не моех си видя онаа работа, та карах пипнешком и по спомени, осъзнах, че скоро и кантарът нема ме лови, та ще ми трябва товарна рампа, къде мерят телета и свинки на нея, като едно време ония от Родопа.
Рекох си, че като е Нова година, е време и аз да стана нов човек, защото можеше светът да свърши само за мен един ден в близкото бъдеще...
Ето какво показва кантарът днес, 01.02.2013, един месец по-късно:

...или с думи казано - 8 килограма надолу!
Целта е да мана още 20 - 25 кила до края на август.
Стигнах до заключението, че сме дебели, защото сме бедни - глеаме се намуаме с яко лебец, сланинка и други мазни и висококалорични боклуци, само и само да не одиме гладни. Глеаме да утопиме с лебец в мазничкото, та да ни стане благо и на душата, без да се замисляме за последиците.
През този месец инвестирах около 500 лв. в мен си, ей така най-егоистично - за храна и за спорт.
Болеше ме сърцето да давам бели пари в тия черни дни, но се успокоявах, че са за здраве, се едно лекарство вземах, а и част си избивам, като не пуша и не арча за бензин, одейки пеша.
Какво ядях през това време?
В общи линии порциите ми бяха разпределени по следната схема:
Закуска - белтъчини и въглехидрати;
Обяд - 1/2 белтъчини, 1/4 въглехидрати и 1/4 зеленчуци;
Вечеря - 1/2 белтъчини и 1/2 заленчуци.
Спрях изцяло всякакви сладки неща, безалкохолно, мазно и пържено.
Наблегнах на риба, телешко и пилешко.
Включих много зеленчуци.
Следват снимки за онагледяване на начина на приготвяне, а той включва задушаване и печене.
Пъстърва пълнена със зеленчуци:

Към нея за гарнитура:

Свинска пържола с изрязани мазни части, печена на скара + доматки. Пържолата е нарязана на дребни парченца, за да се яде бавно и на малки хапки, та гладът да не може да изпреварва ума:

Телешко със зеленчуци:

Сьомга със зеленчуци:

Телешко със зеленчуци и пълнозърнест ориз:

Винаги зеленчуци:

Салата с риба:

Пиле със зеленчуци:

Хляб - на закуска 2 филийки ръжено-пълнозърнест, на обяд една филийка, на вечеря - 0.
Ориз - червен с фибри, както и пълнозърнест.
Кисело мляко 1% с пектин.
Чай мате.
Вода - около 2 л.
Движение, ходене пеша, фитнес няколко пъти седмично, както и плуване.
След първата седмица организма свиква с променения режим на хранене, както и с движението, даже започва сам да си иска натоварване, както и избягване на мазно и сладко.

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Евала Кире 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Браво,колега!Направо книга можеш да напишеш за здравословен начин на живот.Наистина похвално.GODzillata написа:.....

- nikolaiiliew
- сериозен играч
-
- разбира нещата
Сега ще ида да сготвя едно сомле, ама се чудя първо през метро ли да мина или през Струма.
:D

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Само със правилно хранене,няма да успееш да свалиш килограмите които си поставил за цел.
Без да те отчайвам де,иска си и фитнес и то здраво фитнес!!!!
Аз бях 116 килограма,сега съм 98кг,както казваме в Бургас вече съм мнооо яка изцепена батка,мога и снимка за мотивация да ти постна.
Ще ти дам жокер-Без химия няма физика.
Без да те отчайвам де,иска си и фитнес и то здраво фитнес!!!!
Аз бях 116 килограма,сега съм 98кг,както казваме в Бургас вече съм мнооо яка изцепена батка,мога и снимка за мотивация да ти постна.
Ще ти дам жокер-Без химия няма физика.
Кире,старанието ти е похвално! Но мисля,че по-правилно ще бъде,ако инвестираш паричките ТУК !GODzillata написа:......През този месец инвестирах около 500 лв. в мен си, ей така най-егоистично - за храна и за спорт.........
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!