Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
smok.1971
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема

Мнение от smok.1971 »

На 23 и 24 също мъчи толупите. Бях чувал само че кълват на спирала. Е, и аз направих,другото беше каракуда и каналета.
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

На 29 -ти бяхме с още 3 аверчета, имахме 3 удара 2 изкарани по 21 -23 кг, два шарана към 2-3 кг и доста едри каракуди.За стръв захранка за фидер,ярма(царевица,пшеница и слънчоглед) и 10-на степчета ягода всичко това на пружина с 3 куки с повдигачи.Сефте хващам такъв звяр 23 оки голям кеф си направих.
Наслука :D
Ribarche
BatPe6
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от BatPe6 »

Колега Коичев , даи моляте малко повече инфо за водовма , и каде точно си имал слука, даречем като за начинаещ :shock: , понеже никога несъм бил там и имам голямо желание да отида преди краят на сезона :smt022 !!! Ще ти буда благодарен и Аз и предполагам и другите колеги във форума :prayer: !!!
Мерси предварително , ще почерпя :partyman:
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Какво да кажа ,и аз съм аматьорче ходих няколко пъти да видя как се ловят да събера информация и така,колеги са писали че слагат пилешки смески,и аз пробвах но нямах късмет нашите удари бяха на захранка за фидер добавени няколко степчета ягода и ярма.Всеки път излизат на различни места,някой път в начало,средата и края на моста.Сега да ти кажа отиди на 8 лампа и ще хваниш ще те излъжа ,всичко си е късмет.Който ходи той ще хване :D В средата винаги излиза поне по мои наблюдения,но там много вода и не е удобно за маса,столове ... , аз винаги ходя или в началото или края но пак казвам че си е късмет.
Поздрави и наслука.
Ribarche
JANCIN
новобранец
новобранец

Мнение от JANCIN »

кво става пичове ? никой ли неходи на стената да сподели нещо???? :D
BatPe6
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от BatPe6 »

Привет на всички колеги , бях в четвъртък от 8:00 до 17:00 , гъста мъгла , с пръст в окото да ти бръкна , няма да ме видиш :lol: , но понеже ми беше за първи път и незнаех накаде да гледам , след 5-та лампа преливаше и ние се настанихме непосредствено до нея , на сухото . ниакакви хора се губеха на вътре в мъглата , и до обяд се разведили и се откри невероятният пеизаж които някога бях виждал , а именно , огромните комини бълващи пара :supz: , както и дае , аз се бях приготвил на косъм за шаран , на протеинови топчета и пелети с кръв , но уви , в последствие разбрах че Толупите гонели повечето риба, и наи вече шараните , иначе аз си правех кефа на мача с подвижното перо , каракуди , платики , червеноперки , две малки амурчета (които върнах) , и някое канално сомче които взимаха на всичко, царевица , бял и торен червеи , жито . и така до 12:00 и после затишие , и отново към 15:00 се активизира , направо беше гол след гол . А през това време покраинас се изнесоха около 10 - 15 Толупа към 20 кг. в последствие разбрахме че на моста (стената ) срещу садките гонят наи вече толстолоб на стереопорови топчета .
Всичко хубаво , но бяхме неподготвени за този вид риба, надявамсе някои да каже каде излизат шараните и амурите , можеби на "западният бряг от садковото стопанство до село Бял Кладенец " (така е формолирано в билетчето което ми дадоха за 10лв.) , и ваобще каде се хваща риба на топлото , каде е разрешено ???
Това е от мен колеги , ако имате други въпроси , насреща съм , пък ще помагам с каквото мога :smt023
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Малко инфо и от мен ,в петък бях на стената, народ колкото искаш едвам си намерих място към края на стената.От към риба много зле дали имаше 5-6 риби изкарани на целия мост,аз успях да се запиша с 1 малко толупче от 10 кг. незнам дали от това че се затопли времето ама изобщо неиска да кълве даже и досадните сомчета ги нямаше.Монтажа както обикновенно пружина с 3 куки и повдигачи, захранката с няколко степчета ягода ;)странно от толкова много хора които ходят от форума защо никой не пише ?!?!
Ribarche
BatPe6
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от BatPe6 »

Привет на всички рибари и Пишман рибари (като мен :lol: ) , ниакои ниама ли да ходи настрани от тази СТЕНА ??? Не че имам нещо против стената , но аз сам си Шаранджиая :smt117 и обичма да ги дърпан на перо докато чакам дънните да се обадят :smt064 , и затова се чудех имали други места одачни за шаранският и амурският риболов на топлото (разбрах че студеното не е разрешено за риболов) :?: такаче , хаиде колеги от всички краища , обединяваите се :smt008 и даите малко инфо на незнаещите , за да може и те да знаят , за да има и те какво да кажат на тези които незнаят :? (как го казах само 8) )
Хаиде и наслука :drinkers:
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

В събота от моста се виждаха доста лагери на топлото, предполагам, че така е било и на ръкава. Но не знам дали излиза риба :!:
п.п. С тези големи толупи, които излизат на моста, как човек да ходи другаде :D
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
fish slavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fish slavi »

ivelin_1976 написа: п.п. С тези големи толупи, които излизат на моста, как човек да ходи другаде :D
Много си прав
В неделя на първи скендер ни удариха само два шарана /ние и толко си го и можеме :D /, и на излизане със завист ги гледахме колегите с толупите по стената
Zagrey
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Zagrey »

Информация от днес, на първи скендер (на мрежата) три удара на сом един изваден около метър и осемдесет. Много дребни шаранчета и един по приличен около 3кг. Откъм свинарника два амура около десетка.. Силен вятър и големи вълни.. Вечерта ще има повече информация.
BatPe6
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от BatPe6 »

Добър вечер на всички , колега Загрей , имашли някаква представа за таксите , все още ли са "-каналите , първи скендер и хамбара от 20 стават на 25 лв.
- 2 ри и 3 ти скендер от 30 стават на 50 лв ." или има някаква промяна ??? и ваобще как можем да отиде човек там ???
Аватар
maljak
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maljak »

и ако може и малко помощ и за мен

никога не съм ходил на язовира и незнам места ,такси ,как можеш да се уредиш на скендерите.......
ще бъда благодарен на всички колеги че ,мисля да направя един излет в най-скоро време

поздрави
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

maljak написа:и ако може и малко помощ и за мен

никога не съм ходил на язовира и незнам места ,такси ,как можеш да се уредиш на скендерите.......
ще бъда благодарен на всички колеги че ,мисля да направя един излет в най-скоро време

поздрави
ако завали единствено на стената(моста) може да идеш, а за скендерите който може да влиза(урежда) не пита как става :)
Изображение
Незнанието не е извинение.
qkomie
новобранец
новобранец

Мнение от qkomie »

Zagrey . На мрежата каде по точно дава сом , Че то сега мн паднала водата да е най- много 1.50 дълбоко . Че и аз съм мераклия за 1 сом тея амури нещо не ме кефят :)
BatPe6 25лв е 1-ви 2-ри 50 ... С записване става :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”