Какво кълве на яз.Пясъчник?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Какво кълве на яз.Пясъчник?

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

vonam написа:"спортен риболов - такса 10 лв. и т.н"
Явно от 1- ви април наистина се подготвя нещо.... аз лично се въздържам от коментар :evil:
:vom: :vom: :vom:
Изображение
Изображение
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

alankulu1987 написа:Колега ти къде беше застанал ? Аз бях на широкото точно до бетоновите съоражения. Не съм чул никой да е закачал шаран :) дори и малък да е бил новината е хубава,това означава ,че и шаро ще се раздвижи тия дни. Наслука на всички колеги.
Съжалявам за късния пост, но сега обърнах внимание, че е към мен.

Бяхме близо до станцията, от страната с бетонния път след мостчето. Втори път ми е на микрото, но ще се опитам да обясня. Откъм станцията е широко и после се стеснява - там беше ужасно пренаселено на широкото. Ние се свряхме към стеснението между едни паднали сухи дървета. Там беше единственото празно място. Явно народа го мързи или е отишъл само да си почива. Добре си поналовихме, а и както казах добре сефтосах коледния подарък. 2-3 кила мешано перки, каракуди.

Общо взето от бедния си опит съм си направил заключението да не се бутам до другите рибари, а да търся празни места. То не бяха торби във водата, боклуци, писъци, крясъци... Колкото по-далеч, толкова по-спокойно и явно рибата е на същото мнение.
Рибата е риба, когато е в тигана!
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Shag написа:
alankulu1987 написа:Колега ти къде беше застанал ? Аз бях на широкото точно до бетоновите съоражения. Не съм чул никой да е закачал шаран :) дори и малък да е бил новината е хубава,това означава ,че и шаро ще се раздвижи тия дни. Наслука на всички колеги.
Съжалявам за късния пост, но сега обърнах внимание, че е към мен.

Бяхме близо до станцията, от страната с бетонния път след мостчето. Втори път ми е на микрото, но ще се опитам да обясня. Откъм станцията е широко и после се стеснява - там беше ужасно пренаселено на широкото. Ние се свряхме към стеснението между едни паднали сухи дървета. Там беше единственото празно място. Явно народа го мързи или е отишъл само да си почива. Добре си поналовихме, а и както казах добре сефтосах коледния подарък. 2-3 кила мешано перки, каракуди.

Общо взето от бедния си опит съм си направил заключението да не се бутам до другите рибари, а да търся празни места. То не бяха торби във водата, боклуци, писъци, крясъци... Колкото по-далеч, толкова по-спокойно и явно рибата е на същото мнение.

Верно са големи мизерници някои колеги да ги .... То не са лиготии,то не простотии ... и като пият бира и си зае.ат бутилките на брега или опаковки от захранките и направо ми иде да ги хвърля във водата тия селяци..... Утре съм на пясъка ... викам да пробвам първо на дупката под контра стената,че там е по-плитко и водата сега ще е идеална,рибата трябва да се храни доволно :P пък ако не иска,по-обяд ще се изместя към Беловица ;) Наслука
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

Относно риболова,аз лових с уипа на 8 м.-основно 14,повод 10 ,плувака 0,5 и повод 10-ка Ксило с кука 16-ка чика или чинта (все ги бъркам) абе тази бялата.На Пецата не му знам такъма,ама ловеше с новата щека( да му е честита)на 13 и 11 метра .
Стръв бял и пинки.Риболова беше много интензивен и се налагаше постоянно дохранване с малки топки.С деликатно дохранване 2 кг. захранка ми стигнаха за цял ден.Просто нямах повече,а ако имах... и без това беше гол след гол Основно се ловяха перки,каракуди,чаушан и костур.
Изображение
Изображение
Изображение

Работното място на Кузмича
Изображение
Това е улова от 10 часа до...на снимката пише
Познайте на кой е по пълната кофа
После на рибата се случи това:
Изображение
Изображение
Изображение

Взех си чаушан за едно тиганче с биричка мммм.
Изображение

Това е от мен.До скоро....
Дава ли? И дава и взема.
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

Това е мой репортаж от днес.Таксата е 10 лв без ограничения в улова.Резултата е виден.Дали си заслужава 10лв.всеки да прецени сам за себе си.
Дава ли? И дава и взема.
Аватар
live_game999999999
новобранец
новобранец

Мнение от live_game999999999 »

:drinkers: :smt038 :smt038
хвани, пусни, дари живот,......... и те така
Аватар
todkata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от todkata »

абе смешници един свободен водоем не оставихте,да ви приседнат дано
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

todkata написа:абе смешници един свободен водоем не оставихте,да ви приседнат дано
Това е положението.И на мен ми е малко криво,ама може и да за добро.Преди ден-два братята роми,а и не само те тъпчеха яко торбите.Говорих с новия собственик,който ме увери,че тия 10 лева ще си заслужават в скоро време.Има големи идеи за зарибяване и превръщане на водоема в много атрактивно място за спортен риболов.Времето ще покаже...
Дава ли? И дава и взема.
dobivam
новобранец
новобранец

Мнение от dobivam »

А на микрото на Пясъка какво е положението колеги? Някой ходи ли е?
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

Това е за микрото. 10ка и ловиш. Едни приятели днес са ходили, понеже не вярваха за таксата и са си тръгнали като са им искали пари. Било празно сутринта никой не се е излъгал. Аз явно там повече няма да стъпя...
Рибата е риба, когато е в тигана!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Аз също!То ако става въпрос за плащане,аз от тук до Пясъка мога на 10 места да си ловя на платено.
Изображение
Изображение
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Вчера бях на Пясъка. На дупката под контра стената до към 11:00 - 1 каракуда около кило. Голям звяр :) след това се преместихме на крушовксия ръкав,а там шарана играе та се къса. Най-лошото беше,че предишната вечер пак бяха вадили мрежи от там мамицата им долна. В едно от ръкавчетата на 10 санта от брега изкарах на ръка 2 каракуди над 600 грама,а по-тях след от мрежите. Без люспи,с наранени глави,абе грозна гледка. Общо взето рибата на пясъка не е почнала да се храни,явно тепърва се събужда и е още замяна и не актвивна. Другата седмица ще правя нови опити :P
givi71
новобранец
новобранец

Мнение от givi71 »

Взел го Петьо селския. Уж нямаше да ги дават. И сега за къде да си платя билета.??????????????
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

....преди 2-3 години,микрото беше "взето" от "виден бракониер"-Салима,......та тогава той пускаше мрежи в големия,а рибата я прехвърляше в микрото,където колегите срещу съответната такса,ставаха неволни съучастници в бракониерската дейност-така хем поощряваха браниерството,хем плащаха вече веднъж платената от тях,чрез билетите им риба.Сега съм сигурен,че схемата ще е абсолютно същата.Новите "собственици" още от сега потриват ръчички,как ще ни взимат парите за риболов през забраната с уловена по бракониерски начини риба от Пясъчник.Ако ИАРА е на мястото си,лесно ще хване новите собственици в издънка,ама нещо се съмнявам,те също сигурно ще участват в схемата,така че единствения начин е да бойкотираме този водоем,та да не ни правят съучастници на бракониери.................то и без това една от най-големите рибарски гилдии вече 4-та,година е без разрешен водоем по време на забраната..................
валатът не най-лошото нещо на света
givi71
новобранец
новобранец

Мнение от givi71 »

Прав си Аксел. Митъо-Брадата и Васил -Дебелия бяха основните "играчи" тогава. И сами разправяха, че като ги спре полицията за проверка , показват бележка, че арендоват Микрото и ги пускат. А от Пясъчник мрежите им не излизаха. Жалко за двата хубави язовира.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”