Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Модератор: sapuna
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Re: РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Aко е литров...
литрови съм виждал много.

Бързай бавно.
- къца - кълве
- сериозен играч
Хващал съм кефал 2,2 кг малко над 50см.Два пъти ми скъса 0,30 струна.Единия път не ми даде никакъв шанс усещането беше,че съм вързал теле.Другото късане видях животното беще доста добро,но не мога да кажа,че е имало метър.Мисля,че през зимата няма добър резултат на воблер защото воблера имитира игрива рибка а истинските рибки нямат такова поведение и хищника ги търси в подмолите и укритията.Признавам,че през зимата ще има по добър резултат на бял и жива стръв,но аз си хвърлям воблера в името на спорта.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Какво е това влакно 0.30 дето ще го скъса 2 кила кефал.Да не ти е стояло 15 години в мазето.къца - кълве написа:Хващал съм кефал 2,2 кг малко над 50см.Два пъти ми скъса 0,30 струна.Единия път не ми даде никакъв шанс усещането беше,че съм вързал теле.Другото късане видях животното беще доста добро,но не мога да кажа,че е имало метър.Мисля,че през зимата няма добър резултат на воблер защото воблера имитира игрива рибка а истинските рибки нямат такова поведение и хищника ги търси в подмолите и укритията.Признавам,че през зимата ще има по добър резултат на бял и жива стръв,но аз си хвърлям воблера в името на спорта.
Я се стегни малко.

Бързай бавно.
- къца - кълве
- сериозен играч
Работя със затегнат аванс.Всичко стана много бързо.Влакното не е марково,но все пак си е 0,30.SUPER MARIO написа:Какво е това влакно 0.30 дето ще го скъса 2 кила кефал.Да не ти е стояло 15 години в мазето.къца - кълве написа:Хващал съм кефал 2,2 кг малко над 50см.Два пъти ми скъса 0,30 струна.Единия път не ми даде никакъв шанс усещането беше,че съм вързал теле.Другото късане видях животното беще доста добро,но не мога да кажа,че е имало метър.Мисля,че през зимата няма добър резултат на воблер защото воблера имитира игрива рибка а истинските рибки нямат такова поведение и хищника ги търси в подмолите и укритията.Признавам,че през зимата ще има по добър резултат на бял и жива стръв,но аз си хвърлям воблера в името на спорта.
Я се стегни малко.![]()
![]()
- къца - кълве
- сериозен играч
И не съм казал ,че е две кила.Не го видях за да коментирам килограми.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Че тогава от къде знаеш че е било кефал.къца - кълве написа:И не съм казал ,че е две кила.Не го видях за да коментирам килограми.

Бързай бавно.
Възможно ли е към тази важна тема да се прибавят и отговорите на колегите от тази тема :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 7&start=90
Все едно , двете теми са еднородни по дух и съдържание
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 7&start=90

Все едно , двете теми са еднородни по дух и съдържание

бах аз сом 5 кила извадих със затегнат аванс с 0.30 монофил корда
а кленове по 50-60 см , не знам кила , че ги пускам ги ловя с 0.06 плетено или макс 0.20 моно и аванса до сега не не е бил охлабен

а кленове по 50-60 см , не знам кила , че ги пускам ги ловя с 0.06 плетено или макс 0.20 моно и аванса до сега не не е бил охлабен

- къца - кълве
- сериозен играч
Не знам дали е било кефал.На Огоста ловя предимно кефал,но този път кълването беше различно.Големия кефал опитва плахо а сега натисна доста агресивно.Не ми дава мира,но от тогава не ми се случи подобно нещо.Един комшия преди 10 години беше хванал две сомчета по 300гр.мисля,че до сега са пораснали доста.Има шарани по 7кг.,но на воблер???
- къца - кълве
- сериозен играч
Тази година за първи път хванах една маломерна щука.На Софрониево има бент и щуката не може да дойде до нас от Дунава.

това е една част , от един излетите ни на Алино за клен , колегата реши да си ги задържи , макар да му казвах , че тая риба не става за ядене големите са около 50 см може и малко над 50
- къца - кълве
- сериозен играч
Извинявам се,но не знам как да кача снимка.Ако можеш помогни та да видиш моя кефал.
На какво са тези колега, на спининг ли ги хвана?Dimy написа:
това е една част , от един излетите ни на Алино за клен , колегата реши да си ги задържи , макар да му казвах , че тая риба не става за ядене големите са около 50 см може и малко над 50

- къца - кълве
- сериозен играч
Намерих как става със снимките,но не мога да я изпратя,че е голяма.