Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Аз пък,Ники искам да ме водиш на това място, в най скоро време!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Венци, когато кажеш. Днеска пак бях по-лома, ама доста слабо, няколко таранки, едно кефалче, и един облез.Имам чувството че колкото по се затопля времето, по слабо взема рибата :shock:
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

nick, и аз бях в събота, ама шарани нямаше :lol: освен мен и още една тумба мераклии. Вярно, че за пръв път бях по-тези ширини и може да не съм уцелил къде точно да се развърна, но за цял ден не клъвна. Накрая към 4 часа се преместихме с баща ми на друго място и уловихме една таранка като за стръв и няколко още по-малки кефалчета, да са живи и здрави да растат. Видях с очите си :roll: колеги, които хванаха добри кефали по около половин кило, ама ние не можахме. Чак са засрамих :oops: . Иначе времето беше прекрасно и не мога да кажа, че е било неприятно. По-лошото е, че от миналата година съм ходил 4-5 пъти на лома и все не се получава нещо риболова. Направо оставам с чувството, че няма риба или пък ако я има хич не мога да уцеля мястото :oops: . Или пък като ходя аз и не кълват рибите... абе пак ще ги пробвам някой ден, ама трябва да мине малко време да ми се излекува душевната рана :lol: :lol: :lol: :lol:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Zen незнам по-кои места си ходил, ама и аз както писах последният ми роболов там, беше доста слаб, а и както казва един колега "риболова по-лома е доста по-различен" Зимата аз лова там с влакно 0.10 и кука 12-14 номер, и плувка 1-1,5гр. , и не напоследно място, е каде точно се ходи :D
zdravko82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zdravko82 »

Днес до Янтра не можахме да стигнем, така че решихме да търсим хищника на Дунав. Стръвта беше същата- жива рибка на дъно. Тактиката- дълбоко място евентуално за бяла риба и щука. Времето отново подходящо- почти тихо и облачно. Водата- "нормално бистра". Резултата обаче същия- от 9 до 13.30 часа, общо 5 въдици на дъно нямахме бутване. Вече се отчайвам леко, давам си почивка до намиране на пробив в системата- очаквам предложения...
Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
zdravko82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболова около Русе

Мнение от zdravko82 »

Как е около града, колеги, или по то4но на Дунава. Сега нямам много време, гледам темата пак паднала надолу. Дайте да си помагаме дори с малко в тези трудни времена ... :(
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Онзи ден ходих да мятам железата,но освен студ и вятър друго няма!

Изображение

Изображение
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Дбеска, ходихме на Янтра, след Обретеник, стояхме до към 12.30 и нямахме бутване, въпреки захранките и доста бели червеи кои то хвърляхме, от там отидохме на лома на Кошов, и там беше същото, от там на Нисово, е като няма НЯМА :oops: някакво мъртвило беше на всякаде, незнам може само при нас да е било така, но поне времето беше чудесно а и красотата на природата стига за една добра почивка :D

Изображение

Изображение
Аватар
Dani I
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Dani I »

И на Дунава е подобно положението.И аз съм капо днес.
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

И аз вчера ходих на любимото място,но без успех.
За сметка на това са започнали сеч на гората в околноста и е страхотна шумотевица,но не вярвам това да е причината за безрибието.
Изображение
Изображение
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

ПЪЛНОЛУНИЕ :finga:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
Dani I
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Dani I »

Снимки от вчерашното ми капо има в галерията ми , ама нещо немога да ги оразмеря правилно.Като ги кача в темата са много малки.
Следващият път ще си поиграя повече.Пък дано има и някоя риба.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Не се "косете" за тези капота , тази седмица пак го дават времето почти пролетно и най - важното с постоянни температури . Мисля си , че вече и рибата ще почне да се движи повече и нищо чудно да се натъкне и на някоя и друга въдица , дай боже да е някоя от вашите ... !
Късмет на всички !!!
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Хайде малко информация и от мен. В неделя (24.02.08) се заметохме на буните на Мартен, ама както се оказа прекалено късно. Хората се бяха вече подредили и си ловяха платички и калъчки :D. Ловяха на чепаре на дъно и докато бях там (до обяд) наловиха за едно пържене. Аз похвърлях с новата пръчка за проба и към 12 часа потеглихме към бръшленските канали да спасяваме КАПОТО :D :D :D. На каналите рибата си беше групирана, ама я намерихме и си ловихме бабушки та отървахме честта :lol: :lol: . Понеже водата на някой места беще бистра като сълза, с голямо удоволствие наблюдавах пасажите от рибки - бебета. Сума ти и рибенца, да са живи и здрави да растат и да ги ловиме :wink: Иначе тва жаби, костенурки, водни бръмбари всичко се беше размърдало. Не знаех, че водните бръмбари могат да летят, но се оказа, че могат и то много добре. Изтрелват се нагоре като ракети, само дето бръмчат като АН-24 :lol: . И така накрая завършихме с кило бабушки :oops: , но все пак почесахме крастата.
zdravko82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zdravko82 »

Мен ве4е ме е срам, пак не ми бутна нищо. Жива стръв не намерих и пробвах на малай с бял 4ервей- нищо. Останах си с пролетното време и гол да кръста, ядене и пиене по4ти до границата, не вярвам на мърдането на рибата, особено на ка4ествените ...
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”