Блесни разни всякакви

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Блесни разни всякакви

Мнение от Slavi_82 »

Моsca до колкото разбрах нямало внос та поне обиколих половин София ама все пак ходенето завърши с някакви покупки :) Блесните които купих са 2 пъти по евтини от моделите ма мепс у рублекс на масово предлаганите на пазара, нарочно съм им отрязал етикета да не правим излишна реклама :) остава само да бъдат тествани
Прикачени файлове
Моя снимка 17.png
Моя снимка 17.png (311.39 KiB) Преглеждано 1506 пъти
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Не само внос , Моска нямат производство от как почина собственика и . Може и да се "възроди" като Феникс благодарение на някой наследник , ама за сега тц .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Два пъти по-евтини от мепс,но не ловят,колкото тях.
Лично мнение и опит.
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

сирака написа:Два пъти по-евтини от мепс, но не ловят,колкото тях.
Много точно казано, с малка поправка- ловят почти, казвам почти колкото Мепса... Само риби да има... :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Да ловят,ама мепса лови и като няма... :lol:
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Slavi_82 »

Днес докато стържех по една боклучива блесна ми дойде проблясъка да разледам по детайлно блесните на които съм хващал риба и............... от чудеса. разкрих тайната на мепсовете :)
Оказа се обаче че не само аз съм я разкрил а и китайците много детайлно са копирали блесните им ето вижте приликите и разликите.

1.Най големия + на мепса се крие в онзи детайл оградено с кръгче на 1-вата снимка( N:1 mepps, N:2 ментак ) Тва е нещо като метален конус които обаче играе основна роля като изъдрпва лопатката с 1-2 мм от тялото на блесната и по този начин намалява съпротивлението и триенето,
и увеличава играта на блесната с до 50-60%, следователно и ударите на нея

2 Лопатките,материала от които са изработени,украсите(шарките), дори дебелината на лопатките са 1/1 с мепс.

3 разликите са :
- малко по късото стебло на блесната( намалено с 1 съм)
- някой детайли и украси са с лепенки но доста прецизно направени не щамповани .
- мепс аглия е по голяма тежест долу на тялото мепса е 3.5 грама/ментака е 3 грама

Разлика в играта на блесните няма :) удивен съм :)
На останалите 2 снимки са блесните по резултатност
зеленото листо 3 риби 1.50
жълтата калинка 2 риби 4.80
бялата комета 1 удар 3.80

Изводите са за вас :)
Прикачени файлове
Моя снимка 22.png
Моя снимка 22.png (255.59 KiB) Преглеждано 1457 пъти
Моя снимка 21.png
Моя снимка 21.png (301.32 KiB) Преглеждано 1457 пъти
Моя снимка 23.jpg
Моя снимка 23.jpg (42.6 KiB) Преглеждано 1457 пъти
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

lcg_o_g.jpg
lcg_o_g.jpg (145.76 KiB) Преглеждано 1451 пъти
Размер 4.

Октомври месец,двадесет и две(22) риби,сом.

Ти си прави изводите. :wink:

Само една риба на моска 4 с червена холограма.

Давам еднакъв шанс и на двете марки. Местата,които облавям с мепса,няма как да се обловят с моската.
:drinkers:
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Сирака е напьлно прав за мепсовете.Почти винаги са спасявали капото.Даже някьде бях чел че в листата на мепсовете има минимално количество сребро и злато зада не рьждясват.
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Slavi_82 »

Както се вижда от снимките аз самия ловя предимно на мепс имам и 1-2 блесни на рублекс.
Няма да споря коя блесна е по добра, безсмислено е, според ден сезон, цвят на водата, облачно или слънцето много са факторите които влиаят на риболова .
Но мепс макар че са една от най добрите марки за блесни много тежко става ако на риболов скъсаш 2-3 блесни по разни подмоли,камъни,скали, дънери под водата и т.н. а една блесна е 4.50-6 лв отиваш на -15-20 лв само от блесните
Мепс винаги ще има в моята кутия просто търся алтернативни варианти да сваля разходите,защото започва трудно да се издържа на това темпо на нарастване на цените с доходите които са ни доста ограничени :)
Аватар
njoyz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от njoyz »

МОже да ви звучи странно, но последните мепсове, които си купих просто не се въртят.Реших да си поръчам един сет от Китай.Поради проблеми с пощите, пратката ми се забави 3 месеца, като аз реших че няма да дойде и си пиосках парите,Човека ми ги върна, и след още около месец ги получих.Та тези блесни се равъртат в пъти по лесно от мепса, вървят гладко, абе изобщо съм много доволен-хем без пари хем и добри.

Ето ви линк:http://www.ebay.com/itm/30x-New-PACKAGE ... 2583fccc8e
Hrabri je vodja narodu treb'o.
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Позлатени са мепсовете със сигурност, посребрени също. Но освен това блесните имат и допълнително защитно лаково покритие което да предпази галванично отложеният слой благороден метал. На видеото ясно се вижда. Лакът е важен особено за медта и среброто които лесно се окисляват и покритията падат. За тва медните ми дамове позеленяват едва едва и сетне стават бели...
http://youtu.be/NAMMqejzHYw" onclick="window.open(this.href);return false;
Директно от кухнята на Mepps. И като съм тръгнал да лафя за галванични покрития има начин да си направим блесните с меден цвят и в домашни условия. За нанасянето на благородни метали ще ни е трудно, а да не говорим че майче е и незаконно. За помедняване трябва кислол (5% разтвор на солна киселина най-добре е марка "Вики") батерийка 4,5 волта и две медни жички едната от които да е оголена към 2 см. Освен това за да почистим предварително листото което ще покриваме с мед ни трябва и спирт и носни кърпички. За завършване на работата можем да нанесем някакъв рядък водоустойчив лак за метал (прозрачен автолак). Тъй. Наливаме в една чашка или там някакъв съд от кислола , за да може да покрие блесната. За анода (плюса) връзваме оголената медна жичка и потапяме колкото се може повече от оголения проводник в течността. Другият ѝ край свързваме както казах с плюса на батерията. За да увеличим ефективността вместо жичката можем да потопим медна пластинка стига да ни се намира. За катода на батерията свързваме друга жичка с която сме завързали листото вече почистено със спирт или друг обезмаслител. Потапяме блесната в течността и чакаме. Става пред очите ви за минути. Това е лаишки непрофесионален метод, естествено има промишлени разтвори за такива цели, има и по сложни за приготвяне. Може да се подобри даденият от мен разтвор с щипка (ама каква мярка в химията ползвам а))) син камък. Ще го направя и ще постна снимка с това кето е нужно и крайният резултат.

Може да се ползват и други препарати които се , както някои белини съдържащи не само солна, но и азотна киселина. А посребряването също е възможно в домашни условия макар резултатите да са по-трудно поспостижим. Докато учех го правех с азотна киселина лимонтозо и коларгол. За катод за анод ползвах сребърна халка, но поради наличието на 75 хилядни лигатура от други метали в бижутерийното сребро посребряваните обекти получаваха синкав отенък след дълго престояване в разтвора, който падаше когато обекта се извади и изтрие. Отдолу обаче се показваше огледален блясък... Както и да е в най-скоро време ще направя едно показно.
Късметът е на страната на подготвените.
Slavi_82
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Slavi_82 »

В кви флими ни вкарваш :D блесните ли са да позлатяваме :D
аре нема нужда........ да "хапят" квато тенекия им пускаме........ много ще ги разглезиме :D
Добре че не са почнали да слагат и камъни сваровски у блесните че си е.. м...... :D
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Това успях да скалъпя набързо за час. Имам стъкленици, клеми и тнт, но не са тук. За това пък го направих с неща намиращи се под ръка на всеки. Дано съм бил полезен. По-нататак като набавя едно друго ще ви светна как може да си посребрявате и покалаявате някои дреболии. Позлатяване няма да покажа въпреки че и то е възможно да се направи в къщи, дори без цианид...
Прикачени файлове
Тва е.
Тва е.
IMG_20151110_195454.jpg (332.82 KiB) Преглеждано 1410 пъти
Изплакната с вода подсушена и излъскана само с хартия. От никелирана стана медна. Сега и трябва един лак за да запази покритието. За съжаление нямам...
Изплакната с вода подсушена и излъскана само с хартия. От никелирана стана медна. Сега и трябва един лак за да запази покритието. За съжаление нямам...
IMG_20151110_200239.jpg (338.62 KiB) Преглеждано 1410 пъти
Ето.
Ето.
IMG_20151110_193641.jpg (373.1 KiB) Преглеждано 1410 пъти
Понеже батерийте ми са стари реакцията отслабна заедно с тяхното почти тотално скапване, но не  и така се видя медния блясък който заради мехурчетата не се виждаше.
Понеже батерийте ми са стари реакцията отслабна заедно с тяхното почти тотално скапване, но не и така се видя медния блясък който заради мехурчетата не се виждаше.
IMG_20151110_195304.jpg (387.64 KiB) Преглеждано 1410 пъти
Както казах може да сложим и малко син камък в електролита, за да не се налага да чакаме да се насити с мед по-дълго време. Обектът започва да отделя мехурчета и да се зачервява. Не се тревожете ако е матов това се оправя накрая.
Както казах може да сложим и малко син камък в електролита, за да не се налага да чакаме да се насити с мед по-дълго време. Обектът започва да отделя мехурчета и да се зачервява. Не се тревожете ако е матов това се оправя накрая.
IMG_20151110_193459.jpg (384.77 KiB) Преглеждано 1410 пъти
Потапяме проводниците в електролита заедно с обекта за помедняване като гледаме да няма контакт помежду анода и катода в самата течност. По блесната трябва да се появят мехурчета, ако сме вързали всичко правилно...
Потапяме проводниците в електролита заедно с обекта за помедняване като гледаме да няма контакт помежду анода и катода в самата течност. По блесната трябва да се появят мехурчета, ако сме вързали всичко правилно...
IMG_20151110_192521.jpg (482.44 KiB) Преглеждано 1410 пъти
Връзваме блесната във веригата както съм  и както е на снимката (полеви условиусловия, ко да правиш ).  Наливаме 1/3 чаша кислол и три супени лъжици оцет (винен))) пак мерки да слушаш в химията)...
Връзваме блесната във веригата както съм и както е на снимката (полеви условиусловия, ко да правиш ). Наливаме 1/3 чаша кислол и три супени лъжици оцет (винен))) пак мерки да слушаш в химията)...
IMG_20151110_192436.jpg (431.79 KiB) Преглеждано 1410 пъти
Ето го и кастмастерчето. Сваляме халките и куките. Почистваме го от  със суха салфетка. Който иска с обезмаслител, може и спирт.
Ето го и кастмастерчето. Сваляме халките и куките. Почистваме го от със суха салфетка. Който иска с обезмаслител, може и спирт.
IMG_20151110_191745.jpg (481.6 KiB) Преглеждано 1410 пъти
Това ни трябва. Ще покажа как става на едно кастмастерче.
Това ни трябва. Ще покажа как става на едно кастмастерче.
IMG_20151110_191915.jpg (510.03 KiB) Преглеждано 1410 пъти
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Ц! Не знаех че така ще стане. Който му е интересно да гледа снимките и да чете текстовете към тях нека започва от долната страна на поста нагоре. Дали уважаемият модератор не мои да напрви нещо по тоя въпрос.
Последно промяна от Мишката на Вто Ное 10, 2015 9:51 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Vid написа:
сирака написа:Два пъти по-евтини от мепс, но не ловят,колкото тях.
Много точно казано, с малка поправка- ловят почти, казвам почти колкото Мепса... Само риби да има... :lol:
Зависи. При мен моската рулира, имам много повече риба на моска от колкото на мепс и тази и миналата и по-миналата година. Развърта много по-различно и вибрацията и е различна. Имал съм дни наравно се хвърлят моска и мепс и моската чупи.

Според мен е въпрос на вяра и свикване с блесната.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”