Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Модератор: dantho.mihov
- Don4o_62
- учете се от него
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Аз от кога казвам,че някой билки са по ефикасни от лекарства,само да знаеш как да ги приготвяш,нищо че има тук колеги дето ги отхвърлят като лечение,но и те ще дойдат при нас
Диканаров,ползвал ли си Змийско мляко - против екземи и разни гадорий по кожата помагало,само сока се ползва от стъблото,скоро се убедих че помага,една упорита екзема имах от ухапване на насекомо и не минаваше,а с това за седмица го излекува,сега съм си пресадил в една саксия и ще го покажа,да го видите какво представлява като разстение,като се отчупи стъблото и излиза тъмен сок,та той прави работата

расте по сенчести места целогодишно,около дувари най вече,не изсъхва зимата а си е зелено

Диканаров,ползвал ли си Змийско мляко - против екземи и разни гадорий по кожата помагало,само сока се ползва от стъблото,скоро се убедих че помага,една упорита екзема имах от ухапване на насекомо и не минаваше,а с това за седмица го излекува,сега съм си пресадил в една саксия и ще го покажа,да го видите какво представлява като разстение,като се отчупи стъблото и излиза тъмен сок,та той прави работата

расте по сенчести места целогодишно,около дувари най вече,не изсъхва зимата а си е зелено
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- Диканаров
- кандидат преподавател
Дончо, засадил съм го пред источния си балкон в Хаджи Димитър в зелена площ, която не е много осветена! Аз ползвам оранжавият му сок само срещу повишено кръвно налагане на очните дъна. Натривам горният клепач със сока! Сваля налягането! А от това падат главоболие и световъртеж. Но еднократно не е достатъчно! Иска си няколко пъти на ден и няколко дни при нужда! За екземи не съм го ползвал и ако съм чел нещо по въпроса ми е минало през ушите, защото съм нямал такъв проблем.
Между впрочем, тази година понеже се случи необикновено топла и суха имам свежи растения още! Май скоро ще имаме африкански климат!
Между впрочем, тази година понеже се случи необикновено топла и суха имам свежи растения още! Май скоро ще имаме африкански климат!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Don4o_62
- учете се от него
Старо куче си ти
всичко знаеш,и на мен ми казаха за очите,че помагало,но по късно,иначе щях да го пробвам да се бях накачил с един заразен конюнктивит и бях кьорав с едното око известно време, но другия път щото човек не знае откъде кво ще му дойде
за камък Зеолит чел ли си....какви чудесий правел в организма,та ние си го пием накиснат 2 - 3 год. вече

за камък Зеолит чел ли си....какви чудесий правел в организма,та ние си го пием накиснат 2 - 3 год. вече

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Don4o_62 написа:...една упорита екзема имах...
Къ си жив напрао с толкоз болежки?Don4o_62 написа:...се бях накачил с един заразен конюнктивит и бях кьорав с едното око ...

...сигур от билките ще да е...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- КИРО
- Обратна връзка:
Ако ви ухапе оса,пчела или нещо подобно,веднага го разтрийте с листо от бъзак,
неутрализира веднага отровата.
Където расте много бъзак,търсете отдолу вода.
Като се появят кокошинки в курника,хвърлям един наръч бъзак,и затварям до вечерта курника.
Помага де - та това е едно много ефикасно растение.
неутрализира веднага отровата.
Където расте много бъзак,търсете отдолу вода.
Като се появят кокошинки в курника,хвърлям един наръч бъзак,и затварям до вечерта курника.
Помага де - та това е едно много ефикасно растение.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Я статия подробна със снимки.
http://www.lekar.bg/2015/04/27/%D1%87%D ... %8A%D0%B7/" onclick="window.open(this.href);return false;

Риболовци.
- Don4o_62
- учете се от него
Кирчооо,сигурно затова немам шкембалак като мяхGODzillata написа:Don4o_62 написа:...една упорита екзема имах...Къ си жив напрао с толкоз болежки?Don4o_62 написа:...се бях накачил с един заразен конюнктивит и бях кьорав с едното око ...![]()
![]()
...сигур от билките ще да е...![]()

- GODzillata
Don4o_62 написа:....оня дето стърчи като хималайска палатка ...
Абе признай си, че дигаш самолета с помощни средства....може би са на билкова основа?

- Don4o_62
- учете се от него
Кирчоо,нещо тия дни си заядлив като ненаебан...а стара чанта
глей си кефа и недей поглежда в канчето на другия,особено в мойто,че е позлатено от всякъде 

-
- Модератор
Годзи, на билкова основа със сигурност е българското хапче Трибестан. От Бабини зъби се прави, а по вашия край си расте в изобилие. Ефекта му е същия, само де му липсва световната реклама на синьото хапче.GODzillata написа: Абе признай си, че дигаш самолета с помощни средства....може би са на билкова основа?![]()
![]()
![]()
Честита Коледа на всички майстори на вино, ракия и зимнина ! Честита и на билкарите ! Честита и на всички, които списваме в темата !
- Павел Иванов
Екземите от ухапвания са си кофти работа . В твоят случай най-вероятно са ти дотресли някой паразит който си батисал с упоменатият сок . Не така щяха да стоят нещата ако съответната екзема беше на алергичен принцип , само щеше да я влошиш със змийското млеко . Инак паразитите от насекоми по некога са си кофти раута ако не им се обърне внимание навреме . Е един пример - http://lechitel.net/komar-uhapa-sofiya- ... hudoviste/" onclick="window.open(this.href);return false; .Don4o_62 написа:...една упорита екзема имах от ухапване на насекомо и не минаваше...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Диканаров
- кандидат преподавател
Данчо Трибестанът не се ли правеше от магарешки бодил?
Иначе бабините зъби и дръжките от череши са тайното ни гориво за самолета!
Ей не го разпространявай много между младите пилоти, та нещо и за нас, старите истребители да остане за сваляне!

- GODzillata
Под "бабините зъби"...ъъъ...да нямаш предвид ченетата на бабите ви?Диканаров написа:... Иначе бабините зъби и дръжките от череши са тайното ни гориво за самолета! ...

А пък с дръжките от череши - напраО ме шОкира!

-
- Модератор
С погрешно впечатление си останал. Името Трибестан фармаколозите са дали от латинското име на Бабини зъби - Tribulus. Ето и потвърждението : http://bilki.bg/encyclopedia-bilki/balg ... GwodPbMD9A" onclick="window.open(this.href);return false;Диканаров написа:Данчо Трибестанът не се ли правеше от магарешки бодил? ...
А за дръжките на Черешата ... няма основание да се счита за истина. Просто Черешата е единственото плодно дърво, при което резервите от хранителни за дървото вещества се натрупват не само в дървесината, но и в дръжките. Но са не усвоими за човешкия организъм.
Има по-скоро технологично значение. С цел да се осигури по-добра реколта за следващата година, черешите се берат заедно с дръжките. Да не конкурират натрупването на резервни хранителни вещества в дървесината. По дървесината се намират плодните пъпки.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Благодаря Данчо! Явно това дето съм чел преди повече от 15г. е било писано от несведущ дописник или аз съм пропуснал нещо най-съществено!
Но помня, че ставаше въпрос за магарешки бодил!
За дръжките знам, че се използват при камъни в бъбреците, нередовна менструация, полова слабост, простатит, артрит и чернодробна цироза! Две супени лъжици нарязани сухи дръжки се варят в половин литър вода 10 мин. Прецежда се и се пие по половин водна чаша преди ядене три пъти дневно! Освен това се ползва при безсъние, защото съдържали мелатонин, а те съдържат още витамини с, р, а и тези от групата на в. Съдържали минерали с фосфор, желязо, калций, натрий и магнезий. Всички тези елементи подпомагали паметта. Твърди се, че подобни качества са и тези на вишните и вишнапа. Като смилането на костилките на вишните и вземането на 1 ч.л. се препоръчва при чернодробни проблеми !
Аз дръжките си ги смесвам с широколистен живовлек и други и си го пия чаят вместо вода или безалкохолно!
Кирилчо, Кирилчооо, не ехидничи, че и ти ще одъртееш и тогава ще се питаш, а бе онези ветерани какво говореха за простата, за често нощно ставане, защо техната струя е като на яз. Искър -главния изпускател, а моята струйка е като от мише пишле! Ще се чудиш защо твоето изворче е попресъхнало, а Онези нямат проблем със спермогенезата! Вземай си тефтерчето и си води записки, че може и да ни няма като ти потрябват!

За дръжките знам, че се използват при камъни в бъбреците, нередовна менструация, полова слабост, простатит, артрит и чернодробна цироза! Две супени лъжици нарязани сухи дръжки се варят в половин литър вода 10 мин. Прецежда се и се пие по половин водна чаша преди ядене три пъти дневно! Освен това се ползва при безсъние, защото съдържали мелатонин, а те съдържат още витамини с, р, а и тези от групата на в. Съдържали минерали с фосфор, желязо, калций, натрий и магнезий. Всички тези елементи подпомагали паметта. Твърди се, че подобни качества са и тези на вишните и вишнапа. Като смилането на костилките на вишните и вземането на 1 ч.л. се препоръчва при чернодробни проблеми !
Аз дръжките си ги смесвам с широколистен живовлек и други и си го пия чаят вместо вода или безалкохолно!

Кирилчо, Кирилчооо, не ехидничи, че и ти ще одъртееш и тогава ще се питаш, а бе онези ветерани какво говореха за простата, за често нощно ставане, защо техната струя е като на яз. Искър -главния изпускател, а моята струйка е като от мише пишле! Ще се чудиш защо твоето изворче е попресъхнало, а Онези нямат проблем със спермогенезата! Вземай си тефтерчето и си води записки, че може и да ни няма като ти потрябват!