Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
С хубав флуорокарбон това няма как да се случи. Колкото и да е лек възела, щтракне ли- край! няма мърдане.gergi_81 написа:rashkoto1 написа:Някой беше писал по-назад, но не го намирам...
От какво се получава ''ходенето'' на бидема по ''майката'' при чепарето?
Ползвам ''изпукващият'' възел за прикрепяне, но на 2 чепарета ми се случи да ми се ''разхождат'' куките.
Експериментирах с по-евтин флорокарбон(дали е от това) или, че ги направих с еднаква дебелина бидеми и майка.!?
Няма значение какво е флурокарбон или монофил всичко зависи от вида на възела !
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Няма значение какво е флурокарбон или монофил всичко зависи от вида на възела !
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Ползвам този:tiho_roev написа:Няма значение какво е флурокарбон или монофил всичко зависи от вида на възела !
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Има и по лесни възли за качване на бидем на маѝка назад в темата .
До колкото се сещам Киро беше пуснал клип.
До колкото се сещам Киро беше пуснал клип.
- begleca_sv
- кандидат преподавател

Здравейте колеги някой знаели къде се продават чепарета марка дуел ?
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Ами...тоя ми е супер лесен на мен , но като се замисля може и да съм навил
чепарето наобратно и бидема за това да отива нагоре (знам ли : ) ).Ще прегледам
и за други варианти.Четвъртък го дават да се оправя и дано го има за още проби.
чепарето наобратно и бидема за това да отива нагоре (знам ли : ) ).Ще прегледам
и за други варианти.Четвъртък го дават да се оправя и дано го има за още проби.

Тия са от днес от 7 до 9 За едър сафрид.
Аз ги връзвам на обикновен възел,пъхам бидема и прекарвам по 1 път в двете посоки .
С тия малки риби няма да помръдне и см.
Вчера правих тия .

Риболовци.
И според мен, това е най-добрият възел за бидем към майка. На чернокопените само прекарвам по още веднъж отдолу.... макар и да мисля, че няма нужда от това. Когато си правя чепарета за лична употреба не го правя този допълнителният възел. Ама за лична употреба така и така ги правя с куки, които не съм сложил на чепарета, защто са станали грозниrashkoto1 написа:Ползвам този:tiho_roev написа:Няма значение какво е флурокарбон или монофил всичко зависи от вида на възела !
- radoadvokat
- ще става разбирач

Има ги във Варна в магазина на Стефан -Го фиш срещу Полиграфиятаbegleca_sv написа:Здравейте колеги някой знаели къде се продават чепарета марка дуел ?
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Колеги извинявам се за глупави въпрос но как си вадите нишки от кринкала??Аз като дръпна някоя половината ми излизат накъдрени и ги хвърлям а така се хаби от материала.Има ли начин свинската опашка да се отпусне леко и да излизат по лесно??
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
Естествено, че има! С нещо остро повдигни задържащия чоп на св. опашка и разхлаби
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Слагаш една свинска опашка в единия краѝ на снопа без да я стягаш много здравоPe6o_Tikvata написа:Колеги извинявам се за глупави въпрос но как си вадите нишки от кринкала??Аз като дръпна някоя половината ми излизат накъдрени и ги хвърлям а така се хаби от материала.Има ли начин свинската опашка да се отпусне леко и да излизат по лесно??
и след това режеш тази дето е по средата По този начин не се начупва кринкъла по средата .
Промяна в поста-преди 20 минути приключи Акцията -парата е събрана.
Последно промяна от lusienn на Чет Май 31, 2018 8:44 pm, променено общо 1 път.
Риболовци.
Pe6o_Tikvata написа:Колеги извинявам се за глупави въпрос но как си вадите нишки от кринкала??Аз като дръпна някоя половината ми излизат накъдрени и ги хвърлям а така се хаби от материала.Има ли начин свинската опашка да се отпусне леко и да излизат по лесно??
Има начин, бръкни с тънка отверка или чертилка(тънко шило ) между превръзката и закопчалката и'
и ще можеш да върнеш някой друг зъб без проблем.И аз зеносах няколко лентички заради превръзката
Не ги вади от фолиото. Аз само го отварям - бъркам да си хвана едно и леко го издърпвам. Изобщо не ги вадя от торбичката. Никога не съм вадил накъдрено. Ако има начин бих качил и клип как точно го правя, но предполагам , че схвана идеята. Опитай и ще видиш. С пресуканите пак е така.Pe6o_Tikvata написа:Колеги извинявам се за глупави въпрос но как си вадите нишки от кринкала??Аз като дръпна някоя половината ми излизат накъдрени и ги хвърлям а така се хаби от материала.Има ли начин свинската опашка да се отпусне леко и да излизат по лесно??