Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Radoy »

Аз ходих миналата година по това време ,даже малко по-късно на Богров на първия(малкия) и средния и за няколко излета сигурно метнах на 20 вида туистери + 20 вида блесни , отделно мятах и за костур и резултата беше пълно капо,при все бяхме 2ма приятели със спининг и двамата ... Адски съм разочарован от тези водоеми,иначе няма много закачки(нямаше) водата кристално ясна , дори и риба не се виждаше , а времето беше като по филмите както ти казваш ...отделно тежестите на туистерите бяха малки/големи, блесните от 1до3 ... и :lol: :lol: :lol:
mgrozdanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mgrozdanov »

Чепинци костурчета на малки кубинки. Покрай костурчетата ме изненадаха приятно и две щуки. Първата маломерна я пуснах, а втората, която беше малко над нормата, се пусна сама :) За пръв път ми удрят щуки при целенасочен риболов на костур. За сметка на това тападжиите бяха капо. През цялото време хвърлях и блесни, но нямах и един удар.
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

Днес на седмиците на Враждебна беше пълно с народ както обикновено и почти никой не ловеше.Доколкото видяхме се хванаха няколко пастърви и едно шаранче.Иначе пробвахме на бял,пинки,торен,земен,рибе,паста и нищо освен едно празно кълване.
niksonat
новобранец
новобранец

Мнение от niksonat »

На рибета от най-малките с подвижна плувка сутрин рано и привечер,дълбочина голяма около 2 та метра непосредтвено до шавара пробвайте късмета си... на Негован/от южната страна/ и после пишете...Толкова за любителите на мача..Аз от скоро практикувам спининговия риболов и точно на Негован още не съм направил сефтето та ще се радвам на всякаква информация от вас колеги за любимите ни и май вече не толкова любими баластриери около нашия град.

Наслука
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

На "Пънча" нивото на водата е много високо , риболовните места са силно ограничени! :(
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Калин–Стоянов написа:На "Пънча" нивото на водата е много високо , риболовните места са силно ограничени! :(
А риболов имаше ли? Аз вчера бях на разходка с децата, но не видях нито един колега да си побъбрим. Толкова ли е зле положението?
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

miro253 написа:
Калин–Стоянов написа:На "Пънча" нивото на водата е много високо , риболовните места са силно ограничени! :(
А риболов имаше ли? Аз вчера бях на разходка с децата, но не видях нито един колега да си побъбрим. Толкова ли е зле положението?
Не съм ловил , но имаше изключително скромно присъствие на колеги....

Може би лошата прогноза ги изплашила или пък риболова е "добър" в момента.

Става въпрос за неделята около 10 часа.
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

Някъде в областта пуснаха ли вече пастърви? Та ако може да се ловят и на спининг би било чудесно.
Фен-клуб Таранка!
Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gloupan »

На 777 са пуснали.В четвъртък едно приятелче е имало 20 кълванета от тях 7 извадил.Ловил е на рибка ,бял и камола.Най-много гелета е имал на рибка. Но пък в събота и неделя НИЩО ни кълване ни РИБА. :roll:
TRS70MLF2
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Ето това ми отговориха от ИАРА във връзка със запитване относно Пет Могили
Прикачени файлове
отговор 5могили (1).pdf
(156.59 KiB) Свалено 172 пъти
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

ogi_peugeot написа:Ето това ми отговориха от ИАРА във връзка със запитване относно Пет Могили
С други думи-нямат право да събират такси, но своеволието им не е от компетенцията на ИАРА.Пробвай полицията, ако имаш някакво менте-бележка за взети пари.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Данъчните трябва,но и доказателства или в момента на самото таксуване да са там или с две думи един к..р капан.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

TRAP написа:Данъчните трябва,но и доказателства или в момента на самото таксуване да са там или с две думи един к..р капан.
Тоест да забере колегата Данъчните с него за риба и така ще стане работата. Да им даде по една сопа за камуфлаж и така :D Такива фиктивни арендатори не бива да минават между капките и да правим компромиси с тях всеки път, защото на нас ни го слагат отзад, ако ме разбирате :smt023
Изображение
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Другия вариант е да се запази бележката защото той дава такава с някакъв печат на нея и тя е доказателство.На бележката си пише такса риболов 5 лв....има и печат на фирма (предполагам фирмата която добива пясък от там) Аз другия път ще запазя бележките и ще ги приложа като доказателство.На всичкото отгоре не дава да се влиза с лодка а той самия влиза и хвърля мрежи там защото го е приел,че му е бащиния там....
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Някой, нещо за риби? Събота чука на вратата вече :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”