Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
Re: Има ли гъбари?
Лукът - на резенчета (по-дебелки, че се свива) барабар с малко олио запичам на 250 градуса да се "оцъкли". Демек - да стане прозрачен. Гъбите - измити и накъсани (да не са на снопчета и с изрязани твърди части - дето са се вкопчвали в дървото)- настилам отгоре. Поръсвам сол и чер пипер на вкус и пека до 15 мин. Те гъбите бърже се запичат. И не слагам вода, щото си имат достатъчно. Пък ако метна и некоя пръжолка отгоре... 

- кирил великий
- разбира нещата
- kiselq
- новобранец
- Обратна връзка:
Това що за гъба е? Някой може ли да каже?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mladenov_78
- новобранец
Категорично мнение в никакъв случай няма да давам,поради липсата на достатъчно практически опит но на мен ми прилича на Горчива миризливка която е отровна.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Оказа се точно така което изключително ме радваПавел Иванов написа:... верно само една , ама може това да е лястовичката която открива пролетта

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Павел Иванов написа:Оказа се точно така което изключително ме радваПавел Иванов написа:... верно само една , ама може това да е лястовичката която открива пролеттаПреди малко се прибирам и гледам в райграса цели три гнезда от по пет шест печурки се пръкнали на днешното слънчице след няколкодневният влажен хлад . Ще ги изчакам до утре вечер да понаедреят още малко и право на буля да ги напълни с бекон и кашкавалец
Баси ! До сега в двора ми ядливи и познати мен гъби само челадинки са се пръквали . Миналата година беше фул с различни гъби които не познавам , а тая след единичната печурка преди две седмици , за доволна вечеря гъбета са се напъпили
От къде са дошли и идея си нямам ама добре са дошли .
Това в кой квартал на София се случва-при мене в западния парк няма нищо-то от там гъби не бера,ама по Витоша скоро не съм ходил-близките 2 месеца.
Знам че по това време между Бистрица и Железница,както и над Златните Мостове излиза доста дива гъба-даже количества.

Риболовци.
- G.Petkov
Павел Иванов написа:... Преди малко се прибирам и гледам в райграса цели три гнезда от по пет шест печурки се пръкнали на днешното слънчице след няколкодневният влажен хлад . Ще ги изчакам до утре вечер да понаедреят още малко и право на буля да ги напълни ...
Като ги откъснеш, задължително ги пробвай на миризма - ако има и най-малкия нюанс на бакелит - бъди внимателен !
G.Petkov написа:Павел Иванов написа:... Преди малко се прибирам и гледам в райграса цели три гнезда от по пет шест печурки се пръкнали на днешното слънчице след няколкодневният влажен хлад . Ще ги изчакам до утре вечер да понаедреят още малко и право на буля да ги напълни ...
Като ги откъснеш, задължително ги пробвай на миризма - ако има и най-малкия нюанс на бакелит - бъди внимателен !
Аз препоръчвам-да не докосва въобще печурки,явно няма никакъв опит досега.

Риболовци.
- Павел Иванов
Аааа , не берете грижа , печурките вече са класифицирани от най-добрият гъбопознавач който познавам , баща ми и съдбата им е решена , утре ще е денят им Х 

Павел Иванов
Павел Иванов
Е що не те научил досега-в тая тема не участващ до сега.
Аз първо научих гъбите от първи клас-даже купих на Баща ми Москвич за 2000 лв-старите пари,
брах ги един сезон-говоря за Манатарки преди 1980 година-кога ти не си познавал мириса на парите.
Аз първо научих гъбите от първи клас-даже купих на Баща ми Москвич за 2000 лв-старите пари,
брах ги един сезон-говоря за Манатарки преди 1980 година-кога ти не си познавал мириса на парите.

Риболовци.
- Павел Иванов
Люс , споменавал съм ти и друг път , не съ пробвай да гадаеш кога , кой , какво е познавал , в повечето случаи грешишlusienn написа:... преди 1980 година-кога ти не си познавал мириса на парите.

Павел Иванов
Павел Иванов
КОЛЕГИ НЯКОЙ ХОДИЛ ЛИ Е ОКОЛО ГАБРОВСКИЯ БАЛКАН ДА ТЪРСИ НЯКАКВИ ГЪБИ,,,ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЯВЯТ СМЯТАМ.
Павел Иванов написа:Люс , споменавал съм ти и друг път , не съ пробвай да гадаеш кога , кой , какво е познавал , в повечето случаи грешишlusienn написа:... преди 1980 година-кога ти не си познавал мириса на парите.
По онова време,имаше много много манатарка.
Обаче за да продаваш-ти трябва разрешително и сертификат за гъбар.
Дядо ми се казваше Илия-и имаше 2 сергии негови на Женския пазар,
но не виждаше добре надалече беше с дебели очила-та аз му откривах гъбите,той ги проверяваше и ги сушехме на село-после,се сортираха по качество,и първо качество вървеше -250-280 лв-сушена гъба.Взимаха ги Австрийци-пращаха хора и купуваха всичко.
Ти тогава си бил много малък,и едва ли си познавал тая далавера.
Сега Бери и се кефи каято нас,на разходката.
Като ходиш на пъстърви гледай и Манатарките,и пачия крак и Булката гъба-после пържи,или в Буркани.
Мариновани-рецепти Бол.

Риболовци.
- Павел Иванов
Люс , земи удари едни спирачки и спри да мислиш , че хората са малоумни . Кратка справка с изкупната цена на манатарките през 1981г. даде резултат между 80 и 90ст. килограма сурова гъба в изкупният пункт за билки и гъби на Юндола . Това , че си верваш как с двете си маленки ръчички си събрал за едно лето два и кусур тона гъба та да купиш на тати Москвич .... абе какво да ти кажа
А баш в ония години собственик на две сергии да върти бизнес с австрийци .... Люс , нали съм ти споменавал , че докато мълчиш , респективно не пишеш , само изглеждаш глюпавичък ?!?
пп - буркани от каквото и да е не съм слагал , не слагам и нямам намерение да го правя
Пък и си имам жена която да пържи и готви та съответно и това не правя 

пп - буркани от каквото и да е не съм слагал , не слагам и нямам намерение да го правя

Павел Иванов
Павел Иванов
Павка-дреме ми за твойте справки по Юндола-на тате Москвича а и мойто колело се купиха с парите на Дядо ми от гъби.
Иначе,той си бачкаше Майстор в Завода-поправяше машини,писал съм тук.
За това казах кой е Дядо ми-може Диканаров да го помни.
Аз на ден съм брал по 15-20 кг,и ходехме 3ма заедно.
После и чичо ми стана гъбар,но рибар съм само аз в нашата фамилия-това стана след 1980 година.
Мини сега да скиваш по пазара цената на сушената манатарка първо качество-стига и до 500 лв килото.
На тая цена ги видях 2 ро качество в Италия.
Пакетчето е малко-колкото кутия цигари-на размер.
Иначе,той си бачкаше Майстор в Завода-поправяше машини,писал съм тук.
За това казах кой е Дядо ми-може Диканаров да го помни.
Аз на ден съм брал по 15-20 кг,и ходехме 3ма заедно.
После и чичо ми стана гъбар,но рибар съм само аз в нашата фамилия-това стана след 1980 година.
Мини сега да скиваш по пазара цената на сушената манатарка първо качество-стига и до 500 лв килото.
На тая цена ги видях 2 ро качество в Италия.
Пакетчето е малко-колкото кутия цигари-на размер.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.