Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
flash1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболова около Русе

Мнение от flash1 »

За статистиката 46 см 0.860 кг

Изображение
Живей за днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде.

Spinning Fishing 2012
http://vbox7.com/play:63869c37d5" onclick="window.open(this.href);return false;

Spinning Fishing 2013
https://www.youtube.com/watch?v=gkhr7vv ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Добра вечер,
Привечер след работа отидох до Реката (зад корабната) да видя каква е ситуация...За 3 часа със 7-метровия убиец измъкнах 3-4 косатчета, размер шамарче, една що-годе сносна платичка, 2 дребни бели рибета и не знам колко попчета (деева появиха се :axe: )...всичко (ама и аз така го казах все едно съм изловил света) на бял червей, като храних с една манджа ванилия с коноп и бял....Целта бе да и пробвам новия седмак, че не го бях сефтосвал още....е па получи се, поне за мен е добре :D :D
А след като залезе слънцето като се разбухаха едни распери, още малко очите да ми умият...абе напълниха ми душата :) :)

P.S. Реката е качила поне с едно 60-70санта от последния път като ходих (има няма 10-тина дена), ама водата пак си е чай.......
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Както започва от днес с дъждове, предполагам, че водата малко ще се поизстуди, а колкото до нивото, нека качва ;)
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Янтра, точно каквато я обичам!

Мнение от Росен »

Кратък излет след работа - 18:30 съм в реката. Дойде времето на стръмните брегове и големите бръмбари. Стръмните брегове досега бяха почти недостижими, заради по-високата вода, а големите бръмбари, по-нежно наричани от Д-р Косьо "Янтренска схема" и не толкова нежно наричани от Димо - "големите плюскалки" ги правя на 2-ри или 4-ти номер (подарък са ми куките) стримерски куки без контра. Така дължината на бръмбара става около 3-4 см:

Изображение

Изображение

Стръмните брегове със своите сенки и обилна храна са най-доброто убежище за хубавите кефали през лятото. Досега бяха трудно достъпни, но от този момент нататък нещата за ясни, макар и с много труден кастинг - нагазил почти до гърдите по средата на реката, рибите са минимум на 20+ метра, мухата трябва да падне точно (не повече от 3-4 пръста) от брега, а зад мен от любимата ми и красива цъфтяща тръстика, с височина до метър над водата - веселба ... и възли ... ;)

Изображение

Изображение

Ето там има много от хубавите риби - точно зад дървото:

Изображение

А отзад е красота - малко да се разсееш и мухата ти е в тръстиката:

Изображение

За два часа след работа много риби между 35-40 см, като големината на бръмбарите селектираше рибите - само две по-дребни по 25 см успяха да налапат бръмбарите, докато големите с такъва грация и финес си ги вземаха, че ми напълниха душата, което рядко се случва с кефал. Плюскалката пада и започва да тръгва надолу, браздейки леко пожене шнура го увлича течението. Минава може би метър и от далечината, където съм едвам се забелязват някакви малки кръгчета около мухата - тупалката е там! И така много пъти ... ;) Лових само без контри и нямах нито една изпусната риба, въпреки снимките и моткането ...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Бързо се налових - два часа ми стигнаха ;)
Естествено, че няма начин да съм на Янтра и да ловя само кефали - имах половин час и за любимите риби - "черешката на тортата" или "маслинката в мартинито". Дръпнах се от по-тихата вода и се преместих "при Жоро", където бързо залових един харамия към 56-57-58 см / 1600-1700-1800 гр. - този път нямах средства за измерване и вярвам само на очите и адреналина си. Мухата беше "бялата лястовица" на стримерска кука без контра (#4 или #6). Вече се свечеряваше и за съжаление снимките със светкавица не се получават точно така, както ми се иска на мен, а и трябва да се бърза, за да може да оцелее и рибата:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
flash1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Янтра, точно каквато я обичам!

Мнение от flash1 »

Браво!Яко си ги надърпал ,пък аз онзи ден от същото място не извадих нито един.
Забръмча ми някаква муха в главата :D
Живей за днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде.

Spinning Fishing 2012
http://vbox7.com/play:63869c37d5" onclick="window.open(this.href);return false;

Spinning Fishing 2013
https://www.youtube.com/watch?v=gkhr7vv ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Тези са от понеделник, а същия излет (но без распера) си бях направил и миналия четвъртък пак след работа, т.е. не е до ден. Тия диванета си искат примамката досами брега, което със спининга си е малко по-трудно. Сигурен съм, че ако успееш да приводниш примамката точно на ръба на брега ударите ще следват в първата една педя от повеждането й. Аз имах добър кастинг със спининга и съм правил подобни изпълнения, но рискът за примамките си е голям така или иначе. Друг вариант е да се слиза по стръмен бряг и да се движи успоредно на брега, съвсем до ръба, но пъм там рискът от цялостно мокрене е голям ;)

Поздрави!
koruin72
новобранец
новобранец

Re: Янтра, точно каквато я обичам!

Мнение от koruin72 »

Росен написа:Кратък излет след работа - 18:30 съм в реката. Дойде времето на стръмните брегове и големите бръмбари. Стръмните брегове досега бяха почти недостижими, заради по-високата вода, а големите бръмбари, по-нежно наричани от Д-р Косьо "Янтренска схема" и не толкова нежно наричани от Димо - "големите плюскалки" ги правя на 2-ри или 4-ти номер (подарък са ми куките) стримерски куки без контра. Така дължината на бръмбара става около 3-4 см:

Изображение

Изображение

Стръмните брегове със своите сенки и обилна храна са най-доброто убежище за хубавите кефали през лятото. Досега бяха трудно достъпни, но от този момент нататък нещата за ясни, макар и с много труден кастинг - нагазил почти до гърдите по средата на реката, рибите са минимум на 20+ метра, мухата трябва да падне точно (не повече от 3-4 пръста) от брега, а зад мен от любимата ми и красива цъфтяща тръстика, с височина до метър над водата - веселба ... и възли ... ;)

Изображение

Изображение

Ето там има много от хубавите риби - точно зад дървото:

Изображение

А отзад е красота - малко да се разсееш и мухата ти е в тръстиката:

Изображение

За два часа след работа много риби между 35-40 см, като големината на бръмбарите селектираше рибите - само две по-дребни по 25 см успяха да налапат бръмбарите, докато големите с такъва грация и финес си ги вземаха, че ми напълниха душата, което рядко се случва с кефал. Плюскалката пада и започва да тръгва надолу, браздейки леко пожене шнура го увлича течението. Минава може би метър и от далечината, където съм едвам се забелязват някакви малки кръгчета около мухата - тупалката е там! И така много пъти ... ;) Лових само без контри и нямах нито една изпусната риба, въпреки снимките и моткането ...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Бързо се налових - два часа ми стигнаха ;)
Естествено, че няма начин да съм на Янтра и да ловя само кефали - имах половин час и за любимите риби - "черешката на тортата" или "маслинката в мартинито". Дръпнах се от по-тихата вода и се преместих "при Жоро", където бързо залових един харамия към 56-57-58 см / 1600-1700-1800 гр. - този път нямах средства за измерване и вярвам само на очите и адреналина си. Мухата беше "бялата лястовица" на стримерска кука без контра (#4 или #6). Вече се свечеряваше и за съжаление снимките със светкавица не се получават точно така, както ми се иска на мен, а и трябва да се бърза, за да може да оцелее и рибата:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Днес сутринта ходих по работа до Николово, ама намерих време и да метна плувката в езерото :)
Изображение
За час и половина с малко бял резултата е това
Изображение
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
knbis
новобранец
новобранец

Мнение от knbis »

на Мартен снощи едно сомче около 55-60 сантиметра/отиде да вика баба си/и една щука тази утрин към 60-те санта!
Някой с инфо от Янрта?Долна студена и Ценово ме интересуват,разбрах че реката мъкнела клони и водорасли-това от събота!
Kaloyan87
новобранец
новобранец

Мнение от Kaloyan87 »

В следващите няколко дни забравете за Янтра. Реката е кафява боза в момента и всички постъпи към нея са кални от доста-високото ниво предишните дни, отделно и нивото все още е високо (макар да спада бавно), но пък тук таме рибки се виждаха да подскачат в тая мътилка :shock: Със спининга за половин час се реших да похвърлям, но очаквано от трите най-дългия излезна :wink:
Аватар
миро мачтийм
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от миро мачтийм »

Бачо, Бачоо, на тея рибки да беше им сложил малко вода че като знам от колко километра сме ги кътали и сме спирали да им сменяме водата по пътя че с лед че и с помпички, само и само да ги пуснем живи в Текето. За една снимка не си струва да се похабяват - предполагам си ги пуснал след това.
В продължение на 3-4 години десетина души пускаме всяка пролет хиляди бабушки и по малко платички, и взеха че се завъдиха и се хващат вече доста по едри. Знам че доста хора ги пускат обратно, но не всички.
Текето има огромен потенциал и ако се зариби с различни риби ще има всякакъв риболов през цялата година, дори и зимата.
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

миро мачтийм написа:Бачо, Бачоо, на тея рибки да беше им сложил малко вода че като знам от колко километра сме ги кътали и сме спирали да им сменяме водата по пътя че с лед че и с помпички, само и само да ги пуснем живи в Текето. За една снимка не си струва да се похабяват - предполагам си ги пуснал след това.
В продължение на 3-4 години десетина души пускаме всяка пролет хиляди бабушки и по малко платички, и взеха че се завъдиха и се хващат вече доста по едри. Знам че доста хора ги пускат обратно, но не всички.
Текето има огромен потенциал и ако се зариби с различни риби ще има всякакъв риболов през цялата година, дори и зимата.
Ест. че са пуснати обратно, всички си отплуваха по живо по здраво....до колкото знам ги пускате там от Малък Преславец, шапка свалям за което....
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Мдаа, трябва да си пазим рибките за да ги ловим като станат по едри и повече.Аз също се включих тази зима в акцията :)
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=43922
Above us only sky
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

И аз да драсна нещо набарзичко ,че не съм писъл скоро.Днеска реших да си взема мухи да пробвам аджеба как е този риболов има ли тръпка.Дестинацията любимата река разбира се.Бавно по индианските пътеки осеяни с камани и кал ,накрая стигнах до мястото което бях набелязал.Подготвих сопичката и огледах мястото.Един колега каза ,че в бързея скъсал преди малко една муха викам да се пробвам там за късмет.Да ама един късмет хвърлих ,малко навих и удар,аванса се разви бясно ,бърз финт от страна на противника тип меси и мухата отлетя :).Малко се угорчих ,че от първият път стана така ,но всяко начало е трудно.Продължих с новата муха и резултата бе много малки расперчита ,колегата и той се присъедини и той само малки и след като неволно си счупи върховия водач останах сам.Не след дълго един разбойник подгони до брега и мигновенно мухата кацна там-резултата распер към 30см.Продължиха замятанията до залез слънце без резултат.Доволен от риболова сгънах сопичката и пуснах бандита да плува с уговорка да се видим пак като порастне.
...and justice for all
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Колеги, някой да има инфо за гьола на Щръклево? До колкото знам има дребна таранка, но имам инфо и за някой друг шаран дивак...
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”