Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Бах с голяма скорост, но го видях поне от 30-40 метра и при добро желание можех да спра, сега се самообвинявамogi_peugeot написа:Ами трябваше да спреш и да го метнеш в реката барем да се поизкъпе малко.Те тия където и да ги видиш трябва да ги биеш че са страшна измет....Gad975 написа:Днес пък като си минавах с колата по околомръсното, забелязах гнусен мангал с парашут на искърския мост да си пробва късмета необезпокояван и щастлив

Рибата винаги е на другия бряг
Пичове кажете къде мога да си начешам крастата на спининг около София в радиус 50 км ?
За следващата седмица мисля да дръпна на някъде към сряда , четвъртък ?
Основно клен и костур ?
За следващата седмица мисля да дръпна на някъде към сряда , четвъртък ?
Основно клен и костур ?
На Бистрица източват язовира понеже стената била пропукана,нивото спада с може би 1 метър на ден.
Днес на Казичане "ските" си спретнах един приличен риболов-11 пъстърви, от коити 3 сивена. Кълвеше близо до брега. Ловях с директен, плувка от 1.5 гр, кука12, стръв бял на дълбочина от 60-70 см. Рибата пелиодично минава на пасажи край брега.
- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
@Poly написа:Днес на Казичане "ските" си спретнах един приличен риболов-11 пъстърви, от коити 3 сивена. Кълвеше близо до брега. Ловях с директен, плувка от 1.5 гр, кука12, стръв бял на дълбочина от 60-70 см. Рибата пелиодично минава на пасажи край брега.
Същата схема - същото място: директен 7м, плувка 2 гр., кука 14, стръв- бял, дълбочина- под метър... капо от към пъстърви, ама пък уклейте бяха гол след гол. Преди обяд мъчих с пелети за шаран навътре, ама нъц...
- akoto13
- ще става разбирач
Днеска ходих на Огняново.Попитах за информация по рано,но никой не ми каза нищо.Смених 4 пъти местото,но накрая намерих костура.Лови се на живо рибе и бял,като белия беше по ефективен.Имаше и едряци.Излизат и едри уклеи и бабки.Въпроса е да ги набараш.Днес видях с очите си и нещо което не вярвах.Наистина на Огняново има сом.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Ако, а на спининг пробва ли го звяра ? Питам те понеже мисля по средата на седмицата да отскоча до някое място за райрания разбойник а предимно на спининг ловя...
- AzAzEl
- научил се да хвърля
Днес един бърз тест на 777. От 15 до 18 часа три пъстърви. В началото я мъчехме на щипок, кубинка, камола и паста, но без резултат. На здрачаване колегата мина на блесна и през 10-15 минутки изкара рибите. Като цяло за времето, което бяхме там видяхме само 2-3 риби да изкарат около нас.
Последно промяна от AzAzEl на Нед Ное 04, 2012 10:59 pm, променено общо 1 път.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Здравей колега,
То сом на Огняново ловят от години, ама на мен не ми е излизал късмета до сега.
Кажи за размера на костурите, щото аз ходих за последно през септември и рибите бяха по 12 см, малко по-големи от стръвта - едри кубинки
!
Няколко пъти търсих бялата риба по вечерно време, ама нищо - пълно капо!
То сом на Огняново ловят от години, ама на мен не ми е излизал късмета до сега.
Кажи за размера на костурите, щото аз ходих за последно през септември и рибите бяха по 12 см, малко по-големи от стръвта - едри кубинки

Няколко пъти търсих бялата риба по вечерно време, ама нищо - пълно капо!
Днес дядовците на Панчака разказваха за изваден от вчера гол шаран - 7кг , на мач - 0,10, на грозд бял червей към средата на стента
Дали е истина ? На стената днес беше адския панаир
На спининга цял ден въртях и нямаше побутване. Микроджигове, въртящи блесни, дребни воблери, едри джигове - на нищо.... имаше и други колеги, които не видях да извадят нещо на туистерите. Обиколих доста периметър, но нямаше следа от гладни хищници
От време на време се вади бабушка и костурчета, но масово хората търсещи целенасочено само хищник бяха без уловени риби, а и бабушките не бяха толкова чести....
"Парашути" и "телевизори" колкото ти сърце сака......няма контрол...

На спининга цял ден въртях и нямаше побутване. Микроджигове, въртящи блесни, дребни воблери, едри джигове - на нищо.... имаше и други колеги, които не видях да извадят нещо на туистерите. Обиколих доста периметър, но нямаше следа от гладни хищници

От време на време се вади бабушка и костурчета, но масово хората търсещи целенасочено само хищник бяха без уловени риби, а и бабушките не бяха толкова чести....
"Парашути" и "телевизори" колкото ти сърце сака......няма контрол...

Последно промяна от JettroniX на Пон Ное 05, 2012 9:48 am, променено общо 1 път.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Събота на Влаждебна и Чепинци капо.
Неделя на Пънча почти капо-6 рибки и един костур към 400гр. Много вкусен

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
как е на Суходол откъм пъстърва някой знае ли ?
- jasonsmith
- разбира нещата
Я, разминали сме се на Чепинци..chirusa_bg написа:Събота на Влаждебна и Чепинци капо.

Нещо ново от Искъра
По-специално Щъркела 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пуснаха малко миналата седмица, ама не кълве. Лови се само уклей и мнооооооооого редки каракуди на дъно. Уклея е прилична големина, аз направих 35 бройки за два часа.stil92 написа:как е на Суходол откъм пъстърва някой знае ли ?
нямам живарник