Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

topsoft написа:И аз правя така както казва Марто, ма се замислих дали пък няма да слепват по-добре, ако са сухи, а само камъните мокри....
НЕ! По бързо отлепят и се вдигат високо над дъното-фактически в течение (резонно леговище на звяра) трохите отиват бързо надолу и някъде там падат вече тежки и пияни :DЗа тиха вода става номера който те интересува Иво,но там вече идва и фактор дъно-тиня и излишни камъни и т.н! Целта на номера с камъните е да паднат на дъното и след малък интервал да почне да пуска и то не по много а полекичка-регулярно както казва Папарака:DПо този начин скобара се дразни и стърви !Намокрени постепенно заедно с камъните прави точно това! Естествено давам си мнението чисто така както аз правя и по начин с който да не се бутате за лепило,защото трохите стават перфектно и без него с камъни!
Последно промяна от DJONI RINGO на Вто Яну 28, 2014 3:27 pm, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Знам че даваш инфо,ма не знам що се нервиш като те цитирам.Нищо лошо не съм казал.Това което казах е само че не всеки е като тебе и хората имат нужда от инфо,то затова съществува и темата.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

DJONI RINGO написа:
topsoft написа:И аз правя така както казва Марто, ма се замислих дали пък няма да слепват по-добре, ако са сухи, а само камъните мокри....
НЕ! По бързо отлепят и се вдигат високо над дъното-фактически в течение (резонно леговище на звяра) трохите отиват бързо надолу и някъде там падат вече тежки и пияни :DЗа тиха вода става номера който те интересува Иво,но там вече идва и фактор дъно-тиня и излишни камъни и т.н! Целта на номера с камъните е да паднат на дъното и след малък интервал да почне да пуска и то не по много а полекичка-регулярно както казва Папарака:DПо този начин скобара се дразни и стърви !
Значи си правиме както до сега хубави тежки топчици и това си му е :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

topsoft написа:
DJONI RINGO написа:
НЕ! По бързо отлепят и се вдигат високо над дъното-фактически в течение (резонно леговище на звяра) трохите отиват бързо надолу и някъде там падат вече тежки и пияни :DЗа тиха вода става номера който те интересува Иво,но там вече идва и фактор дъно-тиня и излишни камъни и т.н! Целта на номера с камъните е да паднат на дъното и след малък интервал да почне да пуска и то не по много а полекичка-регулярно както казва Папарака:DПо този начин скобара се дразни и стърви !
Значи си правиме както до сега хубави тежки топчици и това си му е :)
По точно кебапчета и по често:D

venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

topsoft написа:Венци, а трошките мокриш ли ги или само филца? Кажи технологията моля.
горе доле тия продукти требе да имаш... :D

Изображение

технологя нема ,сичко накуп :D първо подхаранката намокрим,после трошките сипем ...после разкиснат леб...трошките ги мокрим...

и стане те така...

Изображение

Изображение

и се сервира така...

Изображение

от сички неща е най важен накиснатио леб,понеже къпирам и ловим у ного малък периметър ,требе да остане пред мене...иначе може и по ного начини...

другото каде е ного важно ,ако лебо не е минаван през сито ,накиснатио леб ,и ако турнеш 14 или 16 кука ,с малка трохичка има вероятност рибите да са пред тебе ,обаче да не ловиш...а като сложиш една 9ка с троха коко фас ,и ...и винаги едри,ного вариянти...
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Добре, аз правя така за една кофа храна: 3-4 хляба на трохи, едно кило подхранка или галета, камъчета и бъркам всичко, накрая слагам 200гр бял червей. Да слагам ли накиснат хляб место вода при разбъркването на сместта?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

Човек много неща може да научи тук,евала на Венци,Джони и всички които споделят
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

topsoft написа:Добре, аз правя така за една кофа храна: 3-4 хляба на трохи, едно кило подхранка или галета, камъчета и бъркам всичко, накрая слагам 200гр бял червей. Да слагам ли накиснат хляб место вода при разбъркването на сместта?
експерименти...сложи ,или не слагай...пробай ...повече ли че ловиш ,по малко ли...
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

venci72 написа:
другото каде е ного важно ,ако лебо не е минаван през сито ,накиснатио леб ,и ако турнеш 14 или 16 кука ,с малка трохичка има вероятност рибите да са пред тебе ,обаче да не ловиш...а като сложиш една 9ка с троха коко фас ,и ...и винаги едри,ного вариянти...
Само да питам дали правилно съм те разбрал - ако е минат мокрия хляб през сито по-добрия вариант е малка троха и кука, а ако не е - голяма кука и троха?
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

izzyone написа:
venci72 написа:
Само да питам дали правилно съм те разбрал - ако е минат мокрия хляб през сито по-добрия вариант е малка троха и кука, а ако не е - голяма кука и троха?
поне според мене е така...и със седмици съм ги драл...и с 18 ки ...сичко е според обстоятелствата...
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

venci72 написа:
поне според мене е така...и със седмици съм ги драл...и с 18 ки ...сичко е според обстоятелствата...
Прав си. Аз сменявам големината на трохата ако не иска малка но съм стигал до 12 ка кука а имало още накъде. :) . Ще се пробва това с "троха кат фас "
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Венци искаше да каже, че ако трохата в подхранката е едра, то и на куката трябва да е едра. С други думи - не може да подхранваш с камола и да ловиш на пинки.

п.п. Венци, уредил съм ти подводна камерЪ :lol:
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Надявам се да се събереме колеги лятото живот и здраве като дойда и да направиме един риболов с преспиване на реката-демек един пир! ;)Зажаднял съм да си пийна и хапна в компанията на други улавци запленени от доживотна страст:D

Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

DJONI RINGO написа:Надявам се да се събереме колеги лятото живот и здраве като дойда и да направиме един риболов с преспиване на реката-демек един пир! ;)Зажаднял съм да си пийна и хапна в компанията на други улавци запленени от доживотна страст:D
Здравей Марти.
Вчерашната лекция, която ни изнесе съвместно с Венци, си заслужи подобаваща почерпка лятоска на реката.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
kefala87
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kefala87 »

Е аман това време пре*ба всичко.Тамън бях стегнал такъмите и след 2 дена вече щях да съм на реката ама от тия виелици .. Дано другия уикенд да е хубаво , че не издържам вече да седя в нас вече..:хх
Ако има риба и на бастун че се фане.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”