Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

За костур?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
яз.Сопот, яз.Стамболийски, яз.ЛедевоИого каде ги хванахте тез хубавци
може ли да дадеш инфо за воденето на силикона
При воденето всеки път може да е различно в зависимост от терена и дали има закачки и от това как взема костура.
Понякога при самото падане на примамката, понякога при отделянето и от дъното/потеглянето/ а когато е много активен всякак.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Благодаря много за инфото колега. Интересно ми е да ги пробвам и още тази седмицаiogo написа:яз.Сопот, яз.Стамболийски, яз.ЛедевоИого каде ги хванахте тез хубавци
може ли да дадеш инфо за воденето на силикона
При воденето всеки път може да е различно в зависимост от терена и дали има закачки и от това как взема костура.
Понякога при самото падане на примамката, понякога при отделянето и от дъното/потеглянето/ а когато е много активен всякак.
мога да се заема с това начинание. Гледам от лодка ги късаш ... аз наскоро се сдобих с едномесно надуваемо "кресло" с което издърпах доста красиви риби на воблерче. Ако не те затруднява в какви дълбочини и месности да го търся тоя красавец?. Може да отидем заедно някоя неделя за риба на посочените от теб язовири... на близко са ми а и не отказвам нови предизвикателства

на слука
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не е задължителна лодката но ако преследваш по едри риби ще ти е от полза.Гледам от лодка ги късаш ... аз наскоро се сдобих с едномесно надуваемо "кресло" с което издърпах доста красиви риби на воблерче. Ако не те затруднява в какви дълбочини и месности да го търся тоя красавец?
Сега все още можеш да го намериш на всякакви места от много плитки до големи дълбочини и от каменисто дъно до туфи с водорасли но колкото по-застудява толкова по-се групирва и изтегля в дълбочините като предпочира стръмни каменисти скатове но много често може да стои в участици с равно дъно като големи ями или плата.
Всеки водоем си има специфика!!!!!
Относно воденето има много начини, много е за писане и обяснения!!!!
По-добре поразровете по форумите и прочетете.
Примерно при чисто дъно се изчаква примамката да потъне като се държи влакното изпънато, повдигаш върха на пръдката и придърпваш като същевременно обираш с макарата и пак оставяш да потъне до дъното!!!
При каменисто дъно правиш същото но без примамката да достига до дъното.
.......................................................................................................................................................................................................................................
Изтъркано е но трябва да си представиш играта на примамката под водата и да я почувстваш.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
аиде запалих сеiogo написа:Не е задължителна лодката но ако преследваш по едри риби ще ти е от полза.Гледам от лодка ги късаш ... аз наскоро се сдобих с едномесно надуваемо "кресло" с което издърпах доста красиви риби на воблерче. Ако не те затруднява в какви дълбочини и месности да го търся тоя красавец?
Сега все още можеш да го намериш на всякакви места от много плитки до големи дълбочини и от каменисто дъно до туфи с водорасли но колкото по-застудява толкова по-се групирва и изтегля в дълбочините като предпочира стръмни каменисти скатове но много често може да стои в участици с равно дъно като големи ями или плата.
Всеки водоем си има специфика!!!!!
Относно воденето има много начини, много е за писане и обяснения!!!!
По-добре поразровете по форумите и прочетете.
Примерно при чисто дъно се изчаква примамката да потъне като се държи влакното изпънато, повдигаш върха на пръдката и придърпваш като същевременно обираш с макарата и пак оставяш да потъне до дъното!!!
При каменисто дъно правиш същото но без примамката да достига до дъното.
.......................................................................................................................................................................................................................................
Изтъркано е но трябва да си представиш играта на примамката под водата и да я почувстваш.

Благодаря. Ше пробвам и ще пиша

ето такива работи си взех за костур 

малко са неясни снимките но с телефона само това можах.
надявам се да са "уловисти" щото аз нищо не разбирам....
момичето в магазина каза че няма начин да не ми клъвне костур на тва, даже ако съм и дадял 50 лева и тя щяла да ми "клъвне"....
та утре заминавам за една седмица на Цонево и каквото въдица покаже.....
а иначе из Варна... по центера е пълно с малолетни бедни създания от женски пол, а мисла че са бедни защото нямат пари да си купят сутиени.На рибния пазар пък всичко е живо - жив калкан, жива трицона, жив лефер, живи раци, жив сом /някакъв странен ми беше тоя сом, един такъв черен и отзад опашката му не беше като на тези които съм виждал, и всичките бяха около 40 см дълги/ абе сичко е живо там , даже имаше и глави от толстолоп ли не знам от какво ама маи и те бяха живи
като се върна от Цонево ще пиша как са минали първите ми опити с изкуствени примамки:)
малко са неясни снимките но с телефона само това можах.
надявам се да са "уловисти" щото аз нищо не разбирам....
момичето в магазина каза че няма начин да не ми клъвне костур на тва, даже ако съм и дадял 50 лева и тя щяла да ми "клъвне"....
та утре заминавам за една седмица на Цонево и каквото въдица покаже.....
а иначе из Варна... по центера е пълно с малолетни бедни създания от женски пол, а мисла че са бедни защото нямат пари да си купят сутиени.На рибния пазар пък всичко е живо - жив калкан, жива трицона, жив лефер, живи раци, жив сом /някакъв странен ми беше тоя сом, един такъв черен и отзад опашката му не беше като на тези които съм виждал, и всичките бяха около 40 см дълги/ абе сичко е живо там , даже имаше и глави от толстолоп ли не знам от какво ама маи и те бяха живи

като се върна от Цонево ще пиша как са минали първите ми опити с изкуствени примамки:)
от всичко хубаво по много