Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

Първи лефер, но не последен!
Модератори: emo vasilev, alekst
Първо за чантата, имам 2 малки хладилни чантички за стръв.Там слагам и уловените Лефчовци, че при 24-28 градуса на пладне, рибата си идва кефната в къщи ако не я запазиш.
Това е друга тема как да си пазим улова в топло време.Не искам да я отварям, защото добрия риболовец си знае как да си пази улова свеж!
Май ще се огранича и няма да отварям очите на Пискюлите, защото чух завистливи думи, кой хванал, кой взел за е жив и здрав...на Пискюлите желая 100 маисълени фистули на гъза!
Това е друга тема как да си пазим улова в топло време.Не искам да я отварям, защото добрия риболовец си знае как да си пази улова свеж!

Май ще се огранича и няма да отварям очите на Пискюлите, защото чух завистливи думи, кой хванал, кой взел за е жив и здрав...на Пискюлите желая 100 маисълени фистули на гъза!

-
- научил се да хвърля
- чуруликпенчо
- сериозен играч
на Пискюлите желая 100 маисълени фистули на гъза! Laughing
Малко превод в ефир да направя на Батьо.
Maйсъл,това са хемороиди. При 100 майсълени фистули,гъзът е цъфнал като майска роза.

Пискюлите са завистниците и онези ,дето само четат /без регистрация/ и черпят информация на готово.

Последно промяна от чуруликпенчо на Вто Сеп 18, 2007 10:20 pm, променено общо 1 път.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тъпо е да завиждаш,особено ако става дума за риболов.Винаги един хваща много,друг изобщо не хваща,въпроса е както на знания и опит,така и на късмет,даже са 50:50.Веднъж ти си този,който хваща,веднъж не си,но за завист е много тъпо да става дума,неможе да се определи точно като завист,а по-скоро е чувство,познато на почти всички от нас,да кажем,че е малко кофти чувство,но не е завист.Завист може да е,когато примерно до теб човека хваща зарганите една след друга,а ти не вадиш нищо,да метнеш от горе му и да му развалиш риболова,тъпотии,заради които не обичам местата с много навалица.Всеки си има риби за ловене и никой неможе да им ги хване,тва да го знаете!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Батьо,batmilen написа:Първо за чантата, имам 2 малки хладилни чантички за стръв.Там слагам и уловените Лефчовци, че при 24-28 градуса на пладне, рибата си идва кефната в къщи ако не я запазиш.
Това е друга тема как да си пазим улова в топло време.Не искам да я отварям, защото добрия риболовец си знае как да си пази улова свеж!![]()
Ти ме уби, бе! Аз откак карах дизентерия в Братово край Бургас в казармата през 72-ра година и досега сера кръв византийска от задника от пустия майсъл, ма това значи ли, че много съм завиждал на някого?!
Я, всички да си гледаме кефа и да не се впрягаме толкоз много, че шопите имат една много точна поговорка:
ЕБАХ ГО У ЖИВОТО - И ОН ЧЕ СВЪРШИ!
Сега е четири през нощта, станах преди десет минути, защото ми предстои пътуване и доста важна среща по бизнес. Ако всичко мине по предварителния план - чакай ме Батьо на морето през следващата седмица и мамцата им ще разкатаем на ...рибоците!
Сърцето ми е с Морските вълци и значката я нося на всеки риболовен излет

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Днес "Доцентшата" се отчете със серия удари, ама аз нали се отсланям на думите на приятелите, взех да не и вервам и да не я поглеждам насериозно и напразно!
Нямам нито един хванат Лефчо, добре че смених тактиката и Госпожата се отчете с 4 кефалчета , 1 пеленгас и 3 бели черноморки!
Туй е за днес, утре ще я оставя да си почине Горкана, ще ловя на блесна с една Принцеса!

Нямам нито един хванат Лефчо, добре че смених тактиката и Госпожата се отчете с 4 кефалчета , 1 пеленгас и 3 бели черноморки!

Туй е за днес, утре ще я оставя да си почине Горкана, ще ловя на блесна с една Принцеса!

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Батьо,започвам да се депресирам от тези увеличаващи се бройки. При нас си е умряла работа /не оная работа/. Не само лефера,ами и заргана поизчезна с тази вълна. Разправят,че на вълнолома вчера взели хубави заргани, ама откакто го затвориха за ремонта,голяма гъчканица става и не ми се ходи там.Днес в дъжда направих едно голямо капо,т.е. само един зарган хванах,ама за мен си е капо.За дънен риболов /леферски/ във вълната не ставаше и помятах с блеснарката......нъцки. Май и тази година ще ни подмине кучето му с куче ,недно.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Бъди настоятелен Полковник и...ще бъдеш възнаграден, днес дъжд, вятър, кофтаж...но леферено време!Ей туй е хубавото на риболова, както в лова, да го дебнеш, търсиш и хванеш! Днес е последния ден от отпуската ми , изключая събота и неделя, доволен съм 13 риби и три или четири пъти повече изтървани, сполай на всеки му подобен късмет!чуруликпенчо написа:Батьо,започвам да се депресирам от тези увеличаващи се бройки. При нас си е умряла работа /не оная работа/. Не само лефера,ами и заргана поизчезна с тази вълна. Разправят,че на вълнолома вчера взели хубави заргани, ама откакто го затвориха за ремонта,голяма гъчканица става и не ми се ходи там.Днес в дъжда направих едно голямо капо,т.е. само един зарган хванах,ама за мен си е капо.За дънен риболов /леферски/ във вълната не ставаше и помятах с блеснарката......нъцки. Май и тази година ще ни подмине кучето му с куче ,недно.![]()
![]()

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Голям кеф,Пенчо,много съм доволен!
В 6ч. бях на Морска гара на плочата,направи ми впечатление,че имаше малко хора и то 90% от които клатеха чепарета.Отвън мятаха полупотъващи бомбарди,ама нъцки.След 10 минути от както започнах да мятам блесната/първо Алба №2,после минах на №1/и резултатът не закъсня.
Пробвах близо до дъното,пробвах и на повърхността.Рибата,която успях да извадя удари на повърхността при средна скорост на обиране.
Имах още поне 3 сигурни удари от чернокопи,но не успяха да се закачат.Нямам апарат,следователно нямам и снимки.
Като видяха хората,че извадих едно рибе и те започнаха да мятат блесни и воблери,ама май всички имаха по един-два празни удара.Един колега на фарчето на полупотъваща бомбарда извади един голям кефал,общо взето това беше.Въпреки,че една рибка излезе,аз съм доволен от тръпката.Утре сутринта в 6ч.се надявам пак да съм там.
Много ми хареса залеза,изключителна картинка беше.
В 6ч. бях на Морска гара на плочата,направи ми впечатление,че имаше малко хора и то 90% от които клатеха чепарета.Отвън мятаха полупотъващи бомбарди,ама нъцки.След 10 минути от както започнах да мятам блесната/първо Алба №2,после минах на №1/и резултатът не закъсня.
Пробвах близо до дъното,пробвах и на повърхността.Рибата,която успях да извадя удари на повърхността при средна скорост на обиране.
Имах още поне 3 сигурни удари от чернокопи,но не успяха да се закачат.Нямам апарат,следователно нямам и снимки.
Като видяха хората,че извадих едно рибе и те започнаха да мятат блесни и воблери,ама май всички имаха по един-два празни удара.Един колега на фарчето на полупотъваща бомбарда извади един голям кефал,общо взето това беше.Въпреки,че една рибка излезе,аз съм доволен от тръпката.Утре сутринта в 6ч.се надявам пак да съм там.
Много ми хареса залеза,изключителна картинка беше.

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Батка,принципно знам какво представлява дънния монтаж за лефер,обаче искам да си сверя часовника.Ти лично какво олово слагаш,каква кука и каква стръв?Досега само на блесна съм ги морил,ама сигурно е кеф и на дъното,любопитно ми е.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.