Първи лефер, но не последен!

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Първо за чантата, имам 2 малки хладилни чантички за стръв.Там слагам и уловените Лефчовци, че при 24-28 градуса на пладне, рибата си идва кефната в къщи ако не я запазиш.

Това е друга тема как да си пазим улова в топло време.Не искам да я отварям, защото добрия риболовец си знае как да си пази улова свеж! :lol:

Май ще се огранича и няма да отварям очите на Пискюлите, защото чух завистливи думи, кой хванал, кой взел за е жив и здрав...на Пискюлите желая 100 маисълени фистули на гъза! :lol:
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elektronchika »

това последното не го разбрах :?
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

на Пискюлите желая 100 маисълени фистули на гъза! Laughing

Малко превод в ефир да направя на Батьо.
Maйсъл,това са хемороиди. При 100 майсълени фистули,гъзът е цъфнал като майска роза. :shock: :shock: :shock: :shock:
Пискюлите са завистниците и онези ,дето само четат /без регистрация/ и черпят информация на готово. :evil: :evil: :evil: :evil:
Последно промяна от чуруликпенчо на Вто Сеп 18, 2007 10:20 pm, променено общо 1 път.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Тъпо е да завиждаш,особено ако става дума за риболов.Винаги един хваща много,друг изобщо не хваща,въпроса е както на знания и опит,така и на късмет,даже са 50:50.Веднъж ти си този,който хваща,веднъж не си,но за завист е много тъпо да става дума,неможе да се определи точно като завист,а по-скоро е чувство,познато на почти всички от нас,да кажем,че е малко кофти чувство,но не е завист.Завист може да е,когато примерно до теб човека хваща зарганите една след друга,а ти не вадиш нищо,да метнеш от горе му и да му развалиш риболова,тъпотии,заради които не обичам местата с много навалица.Всеки си има риби за ловене и никой неможе да им ги хване,тва да го знаете!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

batmilen написа:Първо за чантата, имам 2 малки хладилни чантички за стръв.Там слагам и уловените Лефчовци, че при 24-28 градуса на пладне, рибата си идва кефната в къщи ако не я запазиш.

Това е друга тема как да си пазим улова в топло време.Не искам да я отварям, защото добрия риболовец си знае как да си пази улова свеж! :lol:

Май ще се огранича и няма да отварям очите на Пискюлите, защото чух завистливи думи, кой хванал, кой взел за е жив и здрав...на Пискюлите желая 100 маисълени фистули на гъза! :lol:
Батьо,
Ти ме уби, бе! Аз откак карах дизентерия в Братово край Бургас в казармата през 72-ра година и досега сера кръв византийска от задника от пустия майсъл, ма това значи ли, че много съм завиждал на някого?!
Я, всички да си гледаме кефа и да не се впрягаме толкоз много, че шопите имат една много точна поговорка:
ЕБАХ ГО У ЖИВОТО - И ОН ЧЕ СВЪРШИ!
Сега е четири през нощта, станах преди десет минути, защото ми предстои пътуване и доста важна среща по бизнес. Ако всичко мине по предварителния план - чакай ме Батьо на морето през следващата седмица и мамцата им ще разкатаем на ...рибоците!
Сърцето ми е с Морските вълци и значката я нося на всеки риболовен излет :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Днес "Доцентшата" се отчете със серия удари, ама аз нали се отсланям на думите на приятелите, взех да не и вервам и да не я поглеждам насериозно и напразно!
Нямам нито един хванат Лефчо, добре че смених тактиката и Госпожата се отчете с 4 кефалчета , 1 пеленгас и 3 бели черноморки! :lol:

Туй е за днес, утре ще я оставя да си почине Горкана, ще ловя на блесна с една Принцеса! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Изображение

Днес Киро бе майстора - 2 Лефундера, при мен капо, защото не уважих "Доцентухата" и не я взех с мен на риболов! :lol:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Изображение

Отчет за 21 септември Киро - 2 , Я - 4 защото имах да наваксвам за вчера.Една счупена пръчка от мен и дъжд до премала! :lol:

Но риболова си го биваше! :lol:

На слука на всички! :lol:
Аватар
muhito
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от muhito »

Браво !!!

С всеки изминал ден вдигаш бройката! Продължавай все така докато не ги изловиш всичките Луфендъри :D
fakir
новобранец
новобранец

Мнение от fakir »

колеги на какво ги ловите леферите? подскажете на невежата моля! от варна съм и знам че на блесна ама каква точно, бързо ли бавно ли дайте малко акъл!
...когато няма риба, и жабата е рак...
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Батьо,започвам да се депресирам от тези увеличаващи се бройки. При нас си е умряла работа /не оная работа/. Не само лефера,ами и заргана поизчезна с тази вълна. Разправят,че на вълнолома вчера взели хубави заргани, ама откакто го затвориха за ремонта,голяма гъчканица става и не ми се ходи там.Днес в дъжда направих едно голямо капо,т.е. само един зарган хванах,ама за мен си е капо.За дънен риболов /леферски/ във вълната не ставаше и помятах с блеснарката......нъцки. Май и тази година ще ни подмине кучето му с куче ,недно. :cry: :cry: :cry:
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

На блесна пробвал ли си?... щото утре отивам към Поморие и (понеже нямам много стръв) мисля да помятам малко на блесна и чепаре :smt079 ама... :smt102
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

чуруликпенчо написа:Батьо,започвам да се депресирам от тези увеличаващи се бройки. При нас си е умряла работа /не оная работа/. Не само лефера,ами и заргана поизчезна с тази вълна. Разправят,че на вълнолома вчера взели хубави заргани, ама откакто го затвориха за ремонта,голяма гъчканица става и не ми се ходи там.Днес в дъжда направих едно голямо капо,т.е. само един зарган хванах,ама за мен си е капо.За дънен риболов /леферски/ във вълната не ставаше и помятах с блеснарката......нъцки. Май и тази година ще ни подмине кучето му с куче ,недно. :cry: :cry: :cry:
Бъди настоятелен Полковник и...ще бъдеш възнаграден, днес дъжд, вятър, кофтаж...но леферено време!Ей туй е хубавото на риболова, както в лова, да го дебнеш, търсиш и хванеш! Днес е последния ден от отпуската ми , изключая събота и неделя, доволен съм 13 риби и три или четири пъти повече изтървани, сполай на всеки му подобен късмет! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Голям кеф,Пенчо,много съм доволен!

В 6ч. бях на Морска гара на плочата,направи ми впечатление,че имаше малко хора и то 90% от които клатеха чепарета.Отвън мятаха полупотъващи бомбарди,ама нъцки.След 10 минути от както започнах да мятам блесната/първо Алба №2,после минах на №1/и резултатът не закъсня.

Пробвах близо до дъното,пробвах и на повърхността.Рибата,която успях да извадя удари на повърхността при средна скорост на обиране.
Имах още поне 3 сигурни удари от чернокопи,но не успяха да се закачат.Нямам апарат,следователно нямам и снимки.
Като видяха хората,че извадих едно рибе и те започнаха да мятат блесни и воблери,ама май всички имаха по един-два празни удара.Един колега на фарчето на полупотъваща бомбарда извади един голям кефал,общо взето това беше.Въпреки,че една рибка излезе,аз съм доволен от тръпката.Утре сутринта в 6ч.се надявам пак да съм там.
Много ми хареса залеза,изключителна картинка беше. :lol:

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Батка,принципно знам какво представлява дънния монтаж за лефер,обаче искам да си сверя часовника.Ти лично какво олово слагаш,каква кука и каква стръв?Досега само на блесна съм ги морил,ама сигурно е кеф и на дъното,любопитно ми е.

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”