Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Турски лодки ...........
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- nabor4eto
- ще става разбирач
Re: Турски лодки ...........
Аз имам Риб 3,60м и до скоро бях с 15кс мотор , четиритактов...с двама души по 100+кг 28-30км/ч при идеално време и то на пълна газ..в момента съм със същия Риб , но с 20кс мотор - разликата е огромна. Риб лодката е с малко пространство вътре, но за сметка на това е в пъти по -устойчива на вълна от гореспоменатите лодки.atanas atanasov написа:За мотор 15 коня къс ботуш, кое е по-добре да се купи :
1.Варан 4.10
2 Турска 4.05
3.Риб 3.30 3.60
Освен за море и на язовир ще се ползва.
По отношение на това, че лодка с къс ботуш ще се пълни с вода през транеца, а лодките с висок транец не - ами разликата във височините между единия и другия е 12,7см....не мисля, че 12-13см са решаващи дали ще влезе вода или не...най-важно е капитана на лодката как я управлява и в какво време, защото непотопяеми лодки/кораби/ няма.
Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата 

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Moже би не съм обяснил правилно не толкова вълната ще напълни лодката а мотора може да вземе вода тъѝ като остава вече твърде близо до водата Пак казвам имам лодка с висок транец бях го отрязъл за къс ботуш и го ядох с въстановяването на транеца тъѝ като влизаше вода през капака във мотораnabor4eto написа:Аз имам Риб 3,60м и до скоро бях с 15кс мотор , четиритактов...с двама души по 100+кг 28-30км/ч при идеално време и то на пълна газ..в момента съм със същия Риб , но с 20кс мотор - разликата е огромна. Риб лодката е с малко пространство вътре, но за сметка на това е в пъти по -устойчива на вълна от гореспоменатите лодки.atanas atanasov написа:За мотор 15 коня къс ботуш, кое е по-добре да се купи :
1.Варан 4.10
2 Турска 4.05
3.Риб 3.30 3.60
Освен за море и на язовир ще се ползва.
По отношение на това, че лодка с къс ботуш ще се пълни с вода през транеца, а лодките с висок транец не - ами разликата във височините между единия и другия е 12,7см....не мисля, че 12-13см са решаващи дали ще влезе вода или не...най-важно е капитана на лодката как я управлява и в какво време, защото непотопяеми лодки/кораби/ няма.
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- nabor4eto
- ще става разбирач
напълно съм съгласен, че преработката на транеца не е желателна и ще доведе само до проблеми и излишни разходиtiho_roev написа:
Moже би не съм обяснил правилно не толкова вълната ще напълни лодката а мотора може да вземе вода тъѝ като остава вече твърде близо до водата Пак казвам имам лодка с висок транец бях го отрязъл за къс ботуш и го ядох с въстановяването на транеца тъѝ като влизаше вода през капака във мотора

-
- научил се да хвърля
Значи ще е грешка да се поръча лодка която е за дълъг ботуш да бъде направена за къс ботуш ?nabor4eto написа:напълно съм съгласен, че преработката на транеца не е желателна и ще доведе само до проблеми и излишни разходиtiho_roev написа:
Moже би не съм обяснил правилно не толкова вълната ще напълни лодката а мотора може да вземе вода тъѝ като остава вече твърде близо до водата Пак казвам имам лодка с висок транец бях го отрязъл за къс ботуш и го ядох с въстановяването на транеца тъѝ като влизаше вода през капака във мотора
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
- nabor4eto
- ще става разбирач
Незнам...и аз се обърках вече....може би ако е изработена от производителя, няма да има проблем, нооо....немога да кажа, тъй като не съм се сблъсквал с точно такъв проблемatanas atanasov написа:
Значи ще е грешка да се поръча лодка която е за дълъг ботуш да бъде направена за къс ботуш ?

-
- новобранец
Преди три години си харесах лодка от производител в Царево.
С производитела обсъдихме някои възможни промени и уточнения.
Единия от въпросите беше дали я искам за двигател къс или дълъг ботуш.
Решихме да бъде транеца за дълъг. Изработиха ми я. После си купих двигател.
Нямам проблеми.
Вероятно може да се обсъди директно или чрез посредник с турския производител
дали стават с къс ботуш за морето.
С производитела обсъдихме някои възможни промени и уточнения.
Единия от въпросите беше дали я искам за двигател къс или дълъг ботуш.
Решихме да бъде транеца за дълъг. Изработиха ми я. После си купих двигател.
Нямам проблеми.
Вероятно може да се обсъди директно или чрез посредник с турския производител
дали стават с къс ботуш за морето.
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Винаги ще се намери някоѝ да ти вземе парите билото турски производител или български маѝсторatanas atanasov написа:Значи ще е грешка да се поръча лодка която е за дълъг ботуш да бъде направена за къс ботуш ?nabor4eto написа:напълно съм съгласен, че преработката на транеца не е желателна и ще доведе само до проблеми и излишни разходиtiho_roev написа:
Не случаѝно лодките са на класове . Замисли се малко защо ще правят високи бордове за дълаг ботуш а не висок борд за къс бутуш Има си изисквания ама парите са си твоѝ

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
ДА.Насе,гледай сега ситуация:atanas atanasov написа:............
Значи ще е грешка да се поръча лодка която е за дълъг ботуш да бъде направена за къс ботуш ?
Пуснал съм котвата от кърмата,нямах печен боцман тогава на борда.
Вдигна вълна,риболова на поп стана тегав,айде да си ходим.
Обрах си въжето,ама котвата не подава,опънах яко като падна вълната зад кърмата,
заклещих въжето с идеята при следващата вълна,тя да изправи теловете на котвата.
Да,ама не - влезе ми леко вода през кърмата,след третото влизане на вода,
котвата отиде курбан.Знаеш колко ми е висока лодката отпред и отзад.
А представи си сега,ако ти е нисък транеца,колко вода ще ти влезе от раз.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ти да не си оня,дето искаше да гласува,но нямаше желание ?nabor4eto написа:Незнам...и аз се обърках вече....може би ако е изработена от производителя, няма да има проблем, нооо....немога да кажа, тъй като не съм се сблъсквал с точно такъв проблемatanas atanasov написа:
Когато няма риба.......не кълве!
- nabor4eto
- ще става разбирач
Ти циганин ли ме наричаш или не съм те разбрал добре и нещо друго искаш да ме попиташ?Петър Недев написа:
Ти да не си оня,дето искаше да гласува,но нямаше желание ?

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Въй Пешоооо,ку знаЙш де стъпваш, малийййййй -Петър Недев написа:.......Ти да не си оня,дето искаше да гласува,но нямаше желание ?
дано "джендъра " не те вземе на сериозно.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
че и да го вземе кво ,той са занимава с плодове и зеленчуциКИРО написа:Въй Пешоооо,ку знаЙш де стъпваш, малийййййй -Петър Недев написа:.......Ти да не си оня,дето искаше да гласува,но нямаше желание ?
дано "джендъра " не те вземе на сериозно.

моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Изобщо не те наричам циганин. Пък и циганин да си,няма нищо срамно. Никой не избира какъв да се роди. Логиката ти и мисълта е подобна на автора на цитата.nabor4eto написа:Ти циганин ли ме наричаш или не съм те разбрал добре и нещо друго искаш да ме попиташ?Петър Недев написа:
Ти да не си оня,дето искаше да гласува,но нямаше желание ?
Когато няма риба.......не кълве!
-
- ще става разбирач
няма значение ,кой какъв е ,да не забравяме че тука ни събира само и единствено риболова ,надявам се на положителни емоции,всичко останало ми е излишно !!!
моята риба никой не може да я хване ,

- jordanpetkov
- разбира нещата
Да повдигна темата за турските лодки, Маринбоат 4.50м. за 2600лв, нова, пише че доставят и до БГ границата, вярно ли е това или е пъртенка, или качеството е по всякаква критика, някой има ли адекватно мнение......?
https://www.olx.bg/ad/marinboat-4-50-me ... 1c36a01094
https://www.olx.bg/ad/marinboat-4-50-me ... 1c36a01094