Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Морския червей във Варна
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Морския червей във Варна
В никакъв случай нe подлагам на съмнение качествата на живия морски червей-той е No1. В мнението ми по-горе сравнявах земния и консервирания(маринован) червей!
- Моряка
- кандидат преподавател
- Мнения: 2969
- Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 8:06 pm
- Местоположение: Иван Димитров-Варна
Re: Морския червей във Варна
Съгласен,и въпреки това с експеримента идва истината.Абе мноооооого му дигнаха цената ,таз година ще има идненади пак.То вече ,влизаш в магазинаrumci написа:В никакъв случай нe подлагам на съмнение качествата на живия морски червей-той е No1. В мнението ми по-горе сравнявах земния и консервирания(маринован) червей!


в манията бях пуснал товаhttp://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=16793
А сега де? 

-
- ще става разбирач
- Мнения: 380
- Регистриран на: Вто Фев 26, 2008 11:07 am
- Местоположение: Варна
Re: Морския червей във Варна
относно начина на съхранение,както обещах:
в плитки пластмасови легени,тип фотографски,или тави за месо и кайма,както ги викат
като за една тава отиват към 300 червея,на един пласт.покриват се с 5 см морска вода,
която се сменя ежедневно,защото червея отделя токсини при дишането си(тровят се сами
гадинките),и това всичкото седи в хладилника,не се слага тиня,защото трябва да се разбърква
всеки ден а това им разказва играта,колкото е по хладна водата от 5 до15 градуса,
колкото е по студено и колкото по често се сменя водата ,толкова по добре.
руски метод: почистени от пясъка червеи се завиват по 10-15 броя във вестник или мъх
като пакетчетата се завиват в парчета плат от шинел(така пише без майтап) пакетите се
нареждат плътно в дървено сандъче което се държи на постоянна температура(те го
заравяли в пясъка.( че никога нема да стане потози начин то е ясно,едва ли някой ще си играе.)
осолени: почистен и измит се нарежда ред червеи ред морска сол(целта е да се обезводни)
полуисушен се прибират индивидуално завити във вестник във фризера,колкото по малка е влажността по добре ще се съхрани
без да се скашква като се размрази.
ето оригиналния текст:
който иска да го преведе по дословно,аз толкова можах.
For blow lugworm bring them home, cover them in salt for a few hours to draw out all the water, and then
freeze them individually wrapped in paper. They never go fully "hard" for the lack of water and get rubbery
and tougher, but they will work and tend to stay on the hooks longer than fresh lugworm. They rehydrate to a
degree once cast into the sea.
в плитки пластмасови легени,тип фотографски,или тави за месо и кайма,както ги викат
като за една тава отиват към 300 червея,на един пласт.покриват се с 5 см морска вода,
която се сменя ежедневно,защото червея отделя токсини при дишането си(тровят се сами
гадинките),и това всичкото седи в хладилника,не се слага тиня,защото трябва да се разбърква
всеки ден а това им разказва играта,колкото е по хладна водата от 5 до15 градуса,
колкото е по студено и колкото по често се сменя водата ,толкова по добре.
руски метод: почистени от пясъка червеи се завиват по 10-15 броя във вестник или мъх
като пакетчетата се завиват в парчета плат от шинел(така пише без майтап) пакетите се
нареждат плътно в дървено сандъче което се държи на постоянна температура(те го
заравяли в пясъка.( че никога нема да стане потози начин то е ясно,едва ли някой ще си играе.)
осолени: почистен и измит се нарежда ред червеи ред морска сол(целта е да се обезводни)
полуисушен се прибират индивидуално завити във вестник във фризера,колкото по малка е влажността по добре ще се съхрани
без да се скашква като се размрази.
ето оригиналния текст:
който иска да го преведе по дословно,аз толкова можах.

For blow lugworm bring them home, cover them in salt for a few hours to draw out all the water, and then
freeze them individually wrapped in paper. They never go fully "hard" for the lack of water and get rubbery
and tougher, but they will work and tend to stay on the hooks longer than fresh lugworm. They rehydrate to a
degree once cast into the sea.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
-
- ще става разбирач
- Мнения: 380
- Регистриран на: Вто Фев 26, 2008 11:07 am
- Местоположение: Варна
Re: Морския червей във Варна
нямаш грижи,радвам се че на някой му се занимаваmoriak1 написа:Благодаря grizmin ,рецепта едно ще се използва

и не забравяй да махаш умрелите гадинки,да не развалят водата.отглеждането много прилича на съхраняването на тубифекса(червейчета
за рибки),които са също толкова капризни по отношение на кислорода и чистата вода,ама едно към едно

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Морския червей във Варна
Ами вместо да сменяш водата,дали няма да стане ако им пуснеш вибратора да работи постоянно,като в аквариума?
- Моряка
- кандидат преподавател
- Мнения: 2969
- Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 8:06 pm
- Местоположение: Иван Димитров-Варна
Re: Морския червей във Варна
Може да не стане заради това.grizmin написа:защото червея отделя токсини при дишането си(тровят се сами гадинките)
А сега де? 

-
- ще става разбирач
- Мнения: 380
- Регистриран на: Вто Фев 26, 2008 11:07 am
- Местоположение: Варна
Re: Морския червей във Варна
трудно е да навреш помпа за вуздух в хладилник,и без това с жена ми си имаме
достатъчно разправии по въпроса за стръвта,а и както отбеляза колегата моряк,само въздух не стига,трябва и да се сменя
самата вода.пълниш три 2 литрови бутилки с морска вода,двете са резерв на вратата на хладилника,
и имаш вода за три дни.
достатъчно разправии по въпроса за стръвта,а и както отбеляза колегата моряк,само въздух не стига,трябва и да се сменя
самата вода.пълниш три 2 литрови бутилки с морска вода,двете са резерв на вратата на хладилника,
и имаш вода за три дни.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
-
- разбира нещата
- Мнения: 826
- Регистриран на: Сря Мар 26, 2008 8:48 pm
- Местоположение: Поморие
Re:
Голямо мазало настана с тея глисти,септември когато морето вреше от риба ни оставиха месец без черав в поморие, само дебнехме някои колега да отпраши за Варна и да го заринем в поръчки.По неволя се наложи да пробваме мариновани,холандски,афганистански,пуерторикански,земен и извънземен,аааа и торен щях да го пропусна.Та моя извод е:наи-добре варненския,веднага след него холандскя-мача е почти X .За дъно кутиите маи-маи варшат по добра работа,а силиконовите не сам ги пробвал за сажаление,ноооо това лято ше видим-вече си го порачах,със капка Ултра-баит(за морски риболов)би трябвало да се излъжем,ама знам ли.За цената;3лв-за начало,септември ако има-5лв ,за половин дозаIDA написа:Колеги , зарганаджии , що не опитате на изкуствените червени чврвеи на Berkley , в комбинация с естествен червей или с морски червей Аз на такива само че вердевас в комбинация с бял и пинки имам добри резултати на язовири Положителен момент е че разправиите с падане на стръвта и подмяна са много по-малко , а и имитациите са перфектни:Камбата написа:
ЗАРГАНАТА иска фино поднесена стръв,която да виси.Това се постига с морски червей,закачен през главата и оставен да виси,но най-добрата алтернатива си е тънкия торен,или грозд от торни червеи.Колегата Солено е скептичен,относно ловенето само на торен,той казва,че торния червей се добавя на куката за дължина на ема,ама не е прав,защото тая есен лових заргани само на тея гадини и се убедих в противното лично.
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1345
п.п. за изкуствените вердеваси :
http://forum.nariba.com/viewtopic11978.html




Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Re: Морския червей във Варна
Взех една порция от това на Berkley 13 лв 15 броя (демек 5 дози)

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1043
Ще го пробвам утре на бомбарда
За дъното ще взема морски

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1043
Ще го пробвам утре на бомбарда





- Камбата
- сериозен играч
- Мнения: 2378
- Регистриран на: Нед Ное 26, 2006 6:05 pm
- Местоположение: Варна,Морето,сините вълни...
- Обратна връзка:
Re: Морския червей във Варна
Голям ташак са тея червеи.Като го намокриш и като изсъхне нестава за нищо,освен за боклука.То и без да го мокриш пак си е за боклука.Най-много някоя бясна заргана при изобилие от риба да удари. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.