Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж на косъм
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Монтаж на косъм
И аз!Много им е малко ушето за стопера,а и материала от който са направени не е най-удачния за поводи...В краен случай стават ама задължително с някакво утежнение по поводаsapuna написа:
Лично аз не бих си ги купил!

Stand and fight
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ти на клупа ли викаш уше,че няма да те разберат.А клупа си е колкото трябва,избора е индивидуален.Зимата ползвах готови поводи за плувка на Филстар,Колмик,Каматсу,и съм доволен.На косъм ловя рядко,не ловя на дъно освен с фидер,аз също си правя сам монтажа,но категоричен отговор можве да даде някой ,който ги е ползвал и има основателни аргументи.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
Да,на клупа...лично според мен е малък...и да по един или друг начин в мен попаднаха 2 пакетчета от тия въпросни готови монтажи и съм опитал да ги ползвам.Та материала от който е направен повода си е категорично плуващ,не прилепва добре към дъното и затова писах че си иска утежнение по повода.Лично според мен са направени с най-обикновено плетено влакно,а не от специализиран материал за поводи.Иначе тия с термошлауха са прилични,но само в часта отнасяща се за термошлауха...Не знам колега колко си ги ползвал,но при известен брой презареждания ,след като въпросния клуп се поразнищи малко,уверявам те поставянето на стопер за стръвта не е най-лесното нещо...затова писах че според мен е малъкbutnik написа:Ти на клупа ли викаш уше,че няма да те разберат.А клупа си е колкото трябва,избора е индивидуален.Зимата ползвах готови поводи за плувка на Филстар,Колмик,Каматсу,и съм доволен.На косъм ловя рядко,не ловя на дъно освен с фидер,аз също си правя сам монтажа,но категоричен отговор можве да даде някой ,който ги е ползвал и има основателни аргументи.

Stand and fight
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не е малък,а микроскопичен
Това лято един колега си беше купил такива поводи ,опитах се да сложя стопера,е ако исках да се изнервям повече от това щях да шия гоблени

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- новобранец
Само аз ли не виждам снимките с монтажите които снегк е показал още в началото на темата?
- kosatkata
- ще става разбирач
Не не си само ти.И аз не ги виждам.
-
- и господ не е толокова добър
Възтановил съм всички снимки и съм добавил някои.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- svil
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:

По принцип никога до сега не съм ловил "на косъм" и ми е интересно как се нанизва стръвта (царевица, топче и т.н) на косъма през този клуп и как се застопорява. Благодаря за отговорите.
Орлите може да летят на високо, но невестулките не ги кълцат в двигателите
на самолетите!
на самолетите!
- doko
- ще става разбирач
Използва се игла която може да си купиш в всеки риболовен магазин. Нанизваш си стръвта на куката. До вържа на куката има закачка. Абе все едно е да си изправиш една кука и може да я ползваш за игла. Та закачаш клупа на на иглата и придърваш стръвта на косъма. Отгоре слагаш стопер за стръв а от долната страна фиксираш с стопер за ваглер и си готов. Трябва да ти се получи нещо подобно.

В този монтаж има и малко грешки просто ти показвам как се слага стръвта.

В този монтаж има и малко грешки просто ти показвам как се слага стръвта.

- svil
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Благодаря, вече ми стана ясно. 

Орлите може да летят на високо, но невестулките не ги кълцат в двигателите
на самолетите!
на самолетите!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Много ми е интересно някой използвал ли е долния монтаж?
Доста несериозен ми се вижда-едно,че плаващият възел няма определена позиция на стеблото и второ,че предразполага към оплитане!Как мислите?

Доста несериозен ми се вижда-едно,че плаващият възел няма определена позиция на стеблото и второ,че предразполага към оплитане!Как мислите?

Това че плаващият възел няма определена позиция на стеблото създава големия противоизплюващ ефект на този монтаж /добро приложение намира при риболов на река и с pop-up -в единия случай течението, а в другия водоизместимоста на плаващото топче държат монтажа изпънат и не му позволяват да се уплита.
Последно промяна от diletant на Сря Фев 27, 2008 9:42 pm, променено общо 2 пъти.
-
Митаче,тази година съм заложил на този монтаж.Работата муе,че когато рибата засмуче стръвта хълката се плъзга нагоре и рибата поема стръвта безда осети куката.При изплюване,хълката се връща назад със стръвта без да обърне куката,така те се връща както е влязла,но в случая се забива.Дано съм го обяснил правилно.Като се видим другия месец ще ги пробваме заедно.
-
Случайно ако някой го истрах от уплитане да използва пва конец или тиксо.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Осъзнах го вече.Просто не съм забелязал халката-видя ми се,че е намотка на конеца!;)