Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Флуорокарбон
Модератор: sapuna
Re: Флуорокарбон
То темата беше-ФЛУОРОКАРБОН, а пък стана една.... 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми като гледам темата продължава да бъде за ФЛУОРОКАРБОН 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Относно здравината на възела,понеже с флуоро-карбонъттой е по слаб ще допълня,че се капва една капчица секундо на възела.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
butnik написа:Относно здравината на възела,понеже с флуоро-карбонъттой е по слаб ще допълня,че се капва една капчица секундо на възела.

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=3
-
С толкова пластмаса и лъскави железа,тоз монтаж не виждам как ще е за наплашена риба.Флукарбона се използва в по плитка и чиста вода,лъскъвите железа от светлината и слънцето ще плашат рибата от далеч,освен ако не е хищник.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
на тоя такъм надали някой ще търси платика и червеноперкаsnegk написа:С толкова пластмаса и лъскави железа,тоз монтаж не виждам как ще е за наплашена риба.Флукарбона се използва в по плитка и чиста вода,лъскъвите железа от светлината и слънцето ще плашат рибата от далеч,освен ако не е хищник.

това трябва да е за морски дзверове... американците им викат snapper rig
да това е snapper rig - маи не става за речен риболов - аз го ползвам за океански риболов. за наплашена риба може би няма да стане. иначе fluorocarbon е твърд и това е наи добрия начин zа направа на поводи
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Никъде не съм писъл за 40лб,а принципно,а и даже да е толкова големите шаранджии го препоръчват това с лепилото.А на мен за плувкарския риболов още не ми се е наложило да го ползвам,освен ако ловя в много бистра вода.xoxo написа:butnik написа:Относно здравината на възела,понеже с флуоро-карбонъттой е по слаб ще допълня,че се капва една капчица секундо на възела.fluorocarbon 40 lb
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=3
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- 1000n
- разбира нещата
Станаха ли хубави чепарета с това влакно, защото и аз мисля да си купя такова?rumci написа:За подарък на рождения ден получих две от тези влакна, размер-0,16 и 0,22
Смятам да ги използвам при изработка на чепарета, ако някой е работил с тях нека сподели за качеството.

Не съм използвал досега ФК, а виждам, че ФК-влакната са с различни цветове. Водата също е с различен цвят (най-малкото, защото дъното е или пясъчно, или каменисто). Та се чудя как така ФК-влакната ще са невидими във водата?

Последно промяна от 1000n на Съб Юли 04, 2009 6:43 pm, променено общо 2 пъти.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
на теория ФК има същият коефициент на пречупване на светлината като Н20 - все едно в жълто зелената вода в язовира да има тъничка струйка чиста вода... едва ли ще се вижда...
аз си набавих як флуоркарбон за поводи за щука и сом - 1мм... още не съм пробвал с по-голяма щука дали може да го прегризе...
аз си набавих як флуоркарбон за поводи за щука и сом - 1мм... още не съм пробвал с по-голяма щука дали може да го прегризе...
- Павел Иванов
Ще го прегризе със сигурност даже и малка щукаТедо написа: - 1мм... още не съм пробвал с по-голяма щука дали може да го прегризе...

Павел Иванов
Павел Иванов
- 1000n
- разбира нещата
Някой пробвал ли е да сложи флуорокарбоново влакно в стъклена чаша пълна с вода, за да провери дали наистина се вижда нещо от кордата или не
Защото аз пробвах по този начин едно влакно с флуорокарбоново покритие и то си се вижда точно толкова колкото и обикновените влакна ...... 

- Павел Иванов
Пич , доколкото ми е известно е мега трудно да хванеш риба в чаша и за туй обикновенно тестването на нещо дали се вижда или не се прави в по-реални условия 

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
Значи не е било флуорокарбоново1000n написа:Някой пробвал ли е да сложи флуорокарбоново влакно в стъклена чаша пълна с вода, за да провери дали наистина се вижда нещо от кордата или неЗащото аз пробвах по този начин едно влакно с флуорокарбоново покритие и то си се вижда точно толкова колкото и обикновените влакна ......