Бездействие-само приказки

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Кърца,ако са проверили всичко на всичко десет човека,във бюлетините си пишат че са проверени 110 човека за да отчитат дейност.Ако са отишли на две место пишат 20 и така до края на света.Със служебните коли си вършат частната работа и се транспортират от кръчма в кръчма или от гости на гости и си пият ракийте а ние си пишем ли пишем.Това за европейския съюз дето го каза колегата е супер като идея,но до кого да се адресира тази петиция или как да го нарека.Да се направи нещо такова и всички да цъкнем по веднъж в подкрепа на написаното и да ги приканим да натрият носовете на нашите хора отговорни за тези безобразни неща които стават по водоемите ни от години.

Анга 123,аз знам какво е искал да ти кажи дядоти,но ти не се отчайвай,винаги може да стане по-добре,по-зле от това което е,няма как да стане,повярвай ми и не се отчайвай.Аз те разбирам,защото съм на ясно за какво става въпрос,но не съм изгубил надежда че нещата ще се оправят.Сега се готви наредба,със която ще се дадат 120 водоема на ЛРС Сокол и те ще ги дават на здружения да ги стопанисват.Щяло да стане така че когато си член на едно здружение,и отидеш на водоема държан от друго,ще се налага да си платиш и респективно ако някой от тях доиде на язовира на вашето здружение,ще си плаща.Сега явно се умуват нещата ,които ощеот миналата година споменах че ще станат и наближава моманта когато това ще стане факт.Имало и идея за дневни билети да се продават и на място.Демек като нямаш билет и те хванат да ти продават такъв на место,но на двойна цена.Това ако стане,познайте какви проверки ще се правят и колко бъдещи богаташи има във ИАРАГорско и т.нНезнам да се смея ли или да плача. :roll: :idea: :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
zurnacia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

правова държава

Мнение от zurnacia »

val написа: Живем в правова държава.
И къде я виждаш тая държава? Според мен живеем в Безправова държава ! И точно затова има бракониерство. Ако беше правова просто немаше да има такова животно - както е на други места. И знаеш ли кво става там колега - в най-презряното дере е пълно с риба! Навсякъде има! И пак е вкусна! Така че, тия от изпълнителната власт трябва да се сменят докато не се намерят такива които нема да са скопени(като сегашните и тия от последните години) и ще употребят полицията по предназначение. Ама то се иска и малко мъжество, което ясно им липсва на почти всички в парламента.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

tazy написа:Като за начало телевизията е добре, но приемам и сигнал до ЕС.
С вас съм просто трябва някой да започне от някъде.
TAZI..... ти започна, темата :roll: Тъй че започвай ти :roll: Пък ние ще те подкрепим :idea:
Или не се занимавй с неща, които ти не би свършил сам, защото ( както съм казвал и друг път в други теми СТАВАШ СМЕШЕН В ОЧИТЕ НА ДРУГИТЕ :idea: ) Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
tazy
новобранец
новобранец

Мнение от tazy »

Скъпи колега ангел1234 аз отдавна вече съм започнал. Не мислиш ли че щом съм отворил тази тема няма просто да си чеша езика(като повечето от вас)
Само че ти няма как да знаеш това.
Определено желанието ми е да привлека повече колеги , може би нещата ще се подкарат в друга посока.
Иначе много е лесно да си седиш в къщи и да си четеш някакви форумчета и да си критикуваш тези които според теб са смешни и т.н.
Еми щом на такива хора им е добре значи няма никакви проблеми по любимите ни дестинации.
В началото на темата добих кураж а сега ти направо ми срина.
Мислех че има надежда но сега не съм сигурен.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Кроки, това го знам че е така, ама не мога да разбера как за цял месец не са установили нито едно нарушение. Особенно като познавам местните турци от селата покрай язовира. Те си го имат за бащиния. Ей сега да идем там и ша намерим поне три мрежи без да се напрягаме. За парашутистите по реката да не говорим.
Там бях свидетел как идвайки към язовира колата на ИАРА надува клаксона отдалече. от около 100 човека останахме да ловим 7!!!. останалите захвърлиха въдиците на земята (повечето с парашути) и насядаха наоколо, без дори да вадявт живарниците от водата. Естествено провериха само нас. На въпроса ми защо не ги проверяват отвърнаха "Че те хората само гледат как хващате". А тия 50 живарника к'ви са бе . "М чи де да знам може и ваши да са" беше компетентния отговор :roll:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
tazy
новобранец
новобранец

Мнение от tazy »

.Сега се готви наредба,със която ще се дадат 120 водоема на ЛРС Сокол и те ще ги дават на здружения да ги стопанисват.Щяло да стане така че когато си член на едно здружение,и отидеш на водоема държан от друго,ще се налага да си платиш и респективно ако някой от тях доиде на язовира на вашето здружение,ще си плаща.

Колега кроки така е в повечето европейски страни. Сдружения като тов а стопанисват голяма част от водоемите като съответно полагат необходимите грижи за тях (зарибяват , охраняват ) и съответно имат добри приходи от тази деиност. От това имат полза всички членове на това сдружение. Вярно има членски внос но при положение че се полагат грижи за водоемите и има риба иможеш да си направиш кафа за какво говорим.ПОЗДРАВИ
zurnacia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zurnacia »

Кърцата написа:Кроки, това го знам че е така, ама не мога да разбера как за цял месец не са установили нито едно нарушение. Особенно като познавам местните турци от селата покрай язовира. Те си го имат за бащиния. Ей сега да идем там и ша намерим поне три мрежи без да се напрягаме. За парашутистите по реката да не говорим.
Там бях свидетел как идвайки към язовира колата на ИАРА надува клаксона отдалече. от около 100 човека останахме да ловим 7!!!. останалите захвърлиха въдиците на земята (повечето с парашути) и насядаха наоколо, без дори да вадявт живарниците от водата. Естествено провериха само нас. На въпроса ми защо не ги проверяват отвърнаха "Че те хората само гледат как хващате". А тия 50 живарника к'ви са бе . "М чи де да знам може и ваши да са" беше компетентния отговор :roll:
Брато - така както говориш - освен че са някакви гении на мисълта - ми се струва че май са комбина тия от ИАРА. Дай поне, не знам, да се обаждаме на тия телефони за корумпираните служители ли... не знам и аз. Поне сега се обадиха на доклада европейците - че БСПто не са се справили с проблемите, за които тръбят под път и над път...
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Кърца,приятелю,какво те учудва,че колата на ИАРА свиркала,като наближала-ми той гарван гарвану око ме вади.Я вижте как изглеждат имената на служителите на звеното в Кърджали и какво образование имат:Отдел "Рибарство, аквакултури и контрол" - Кърджали
Началник отдел Рушен Рамадан Фейзула магистър
Мл.инспектор РН Айдън Сейфи Неджиб специалист
Мл.инспектор РН Сабри Хюсеин Сюлейман специалист
Мл. експерт специал.
Гл.специалист РН Ахмед Хълми Ахмед средно
Гл.специалист РН Шюкрю Емин Халилефенди средно
Гл.специалист РН Славка Стоилова Кондаклиева ср.спец.
Гл.специалист РН Рушет Руфат Мюслюм ср.спец.
Гл.специалист АО Севгинар Мюмюн Фаик средно
Гл.специалист РН средно
.....а,кво ще кажете-може да си чешем езиците тук до спукване...апропо,какво означава специалист,туй нещо с ква диплома е ...висше,средно... :?: :?: :?:
А ето как изглежда профила на звеното във Враца,примерно:Отдел "Рибарство, аквакултури и контрол" - Враца
Началник отдел Петър Тодоров Иванов магистър
Ст.инспектор РН Мирослав Йончев Петров магистърБ7
Мл.инспектор РН Цветомир Върбанов Цветков магистър
Мл.инспектор РН магистър
Мл. експерт специал.
Гл.специалист РН Георги Николов Замфиров средно
Мл.специалист РН Валентин Кръстев Кунчев средно
Гл.специалист АО Виолета Статева Крумова магистър
Гл.специалист РН средно
Гл.специалист РН средно

Туй нещо магистър Б7 май означава диплома от Лесотехническия университет,доколкото знам...или е правописна грешка,но точно този наистина има такава диплома и си я оправдава напълно засега...
а сега вижте каква е квалификацията на това звено и го сравнете с това в Кърджали...мдааа...що ще ги плюете тия в Кърджали-те толкова си могат....а това ме изкефи:Днес 12.07.2007 г. бе проверен ресторант ЕТ"Ханай" продаващ риба в общ.Черноочене.Нарушения не бяха констатирани. :lol: :roll: :shock:

А ако искате да правите сравнения-във саита на ИАРА звената отразяват резултатите от проверките и снимков материал ето тук:http://www.nafa-bg.org/BG/Files.php?type=15,четете и гледайте...а тук може да видите съотношението проверки-актове http://www.nafa-bg.org/BG/Read.php?id=381на друго звено,не това от Кърджали и за какво се пишат актове-тука думата парашут и косене ма изобщо не се толерира...
SOS
новобранец
новобранец

Мнение от SOS »

:evil:
Последно промяна от SOS на Пон Юни 28, 2010 3:48 pm, променено общо 1 път.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Tazi,на мене не ми обяснявай на кой и на какви здружения дават хората навън да стопанисват разни обекти,ловни и риболовни.Аз за твое сведение съм във управителния съвет на здружението на любителите риболовци " Св.Никола" Пловдив.Наясно съм със тенденцийте и изобщо за това как ще се развива този отрасъл,какво ще се направи по този въпрос и ще става ли както е на вън или не.Миналата зима съм писал за тези неща че ще станат и ето че доиде момента и те ще ктанат така както е на всякъде по света.А то е,когато отидеш за риба някъде ще си плащаш дневен или седмичен билет,и си взимаш някакво минимално количество риба на определен размер.Аз обаче сега ще спра да пиша,и когато тези неща станат факт,тагава ще припомня какво съм писал.Айде със здраве !!!

Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:roll: Ха кво става тука бре.... :roll: Я да разбутаме огнището с още малко инфо от НЕТА :evil:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
tazy
новобранец
новобранец

Мнение от tazy »

аз се извинявам ако съм засегнал някой но просто реагирах по остро защото много ме боли за всички тези проблеми които споделяме тези няколко дни. не очаквах да намеря толкова съмишленици на едно място. аз съм от няколко дни във форума и впечатленията ми са много добри. не мога да твърдя че съм много добър рибар но за съжеление имам малко по буден характер което ме кара реагирам така.
Имам добри познания с закона за рибарството и ако мога да бъда полезен на някого ще ми е приятно да го направя.
zurnacia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zurnacia »

Krokibg написа: ще ктанат така както е на всякъде по света.А то е,когато отидеш за риба някъде ще си плащаш дневен или седмичен билет,и си взимаш някакво минимално количество риба на определен размер.Аз обаче сега ще спра да пиша,и когато тези неща станат факт,тагава ще припомня какво съм писал.Айде със здраве !!!
Колега,

Не знам какво разбираш под "така, както е по света". Но "така" не е в САЩ и много други места - а там е така: взимаш си годишен билет(както тук) ако предпочиташ за сладководен и океански - комбиниран - и си ловиш като пич на повечето места по Америка - а това е много голяма страна, много богата. Както казах на един колега - от най-презряното дере до най-голямото езеро е пълно с риба! Причината за това е не че се пускат почти всички риби, ами просто бракониери няма. А бракониери няма защото има строги закони по тия въпроси и полицията и горските си вършат работата! Естествено те също така получават някакви адекватни заплати(което твърдо вярвам трябва да се установи и тука като практика).
А я да видим какво искате вие - на нашите обезрибени водоеми, където е пълно с бракониери от всякакъв вид, понякога защитавани от "органите" да им лепнете дневни и седмични разрешителни и хората да си носят в къщи минимално рибета - еми като гледам тоя гениален план направо ще сринете и без това разклатената система. Аз за такава като вашата не съм чувал - в кои "държави от света" е така? Нали разбирате, че има и доста законодателство да се променя и съдии да се изхвърлят от работа в България преди каквото и да е да може да се направи.
Аватар
Джамбазов
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Джамбазов »

Изображение

За бракониерите само това!
Изображение
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Зурнация,защо си мислиш че само ти знаеш как е в америка.Аз съм бил и знам много добре за какво става въпрос и на всичкото отгоре и го отнесох веднъж поради незнанието на тяхните правила.Кой ти каза че там може да си ловиш на поразия и да си взимаш колкото риба си искаш а ??? Колко им са годишните билети А ???Кажи на хората КОЛКО СА ДНЕВНИТЕ БИЛЕТИ !!!Ако те хванат със повече от определените две риби,над допустимото,направо ти разпорват лакомия задник,без възелин.И за какви вие ми говориш,аз да не съм ги измислил тези правила които са наложени и ще бъдат налагани след известно време.И още нещо,май ти се иска да си я кяряш както беше преди,да ти зарибява държавата водоемите,а ти да ходиш и да си пълниш хладилника.Казвал съм го,казвам го и ще продължавам да го казвам,това ще свърши и правилата ще са други,дори и на някой като тебе да не му харисват.И защо визираш само една Америка,я се поразпитай как е във Европа и тогава говори.и за последно,пай си някой от форума със две регистраций !!! С едната пишеш нормално а със тази дето имаш 38 мнения си я включваш тогава когато трябва да натвориш и наговориш куп -глупости.А що се отнася до това ,какво искаме,то е ясно,искаме пълни водоеми със риба,язовири и реки.Искаме органите които отговарят за това да си вършат работата.Искаме такива като теб,дето мислят по този авантаждийски начин да взимат по две,три риби и още много неща,които явно на тебе са ти чужди.Искаме,искаме,искаме,много работи,които да са във полза на любителите риболовци а не на месарите като тебе.Това го искаме 2000 човека,членове на Здружението на Любителите риболовци от "Св.Никола" - Пловдив и съм убеден че го искат и 90% от хората във този форум,като изключвам теб.Повече няма да се разправям със тебе,докато не се представиш кой си,да те видим тук във форума със кой имаме честа да разговаряме.Със скрити елементи,не разговарям повече.Аиде сега със здрави и да не взимаш повече от две - три риби,когато ходиш за риба :lol: :lol: :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”