Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери за кефал
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- кандидат преподавател
Re: Воблери за кефал
Знам бе колега точно затова питах знаещите не теб.fisher™ написа:От любопитство джоба боли

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Иво , малце си в грешка в случая ! Тва за любопитството не се отнася за теб а за Муня
Инак Калоянчо / Фишер тм има с какво да се похвали - освен с риболовен опит то и с богата колекция ненайдващи се по БГ воблери и блеснета 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- кандидат преподавател
Извиняавм се ако съм обидил някого .Просто имах въпрос за воблерите и си помислих , че се бъзика с мен
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- fisher™
- новобранец
ЧРД Павлети!
Днес ти е простено, ама не заблуждавай хората - нито съм ти на кутийките, нито на рибите

Иво, няма проблем...
Относно въпроса ти, отговора не е еднозначен, нещата зависят не само от дължината на лопатката, а от формата й, наклона, както и от самият воблер (геометрия, тегло, плаваемост и т.н.).

Днес ти е простено, ама не заблуждавай хората - нито съм ти на кутийките, нито на рибите

Иво, няма проблем...

-
- кандидат преподавател
Благодаря много.Питах щото се хванах да си направя воблерчета докато нямаме много работа и се чудех кое как е .Ще гледам снимки на марковите и ще имитирам това е. 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- fisher™
- новобранец
Ако правиш малки и и леки воблери, дори куките (количество, тегло, размер и място на свързване с воблера) влияят значително на играта, и това се отнася напълно към кефаловите такива. Аз досега не съм се хванал да си правя сам воблери, но постояно си тунинговам някои купешки, които не ми харсва как играят (на мен, а не на кефала
). Дори халкичката за връзване е от голямо значение за играта на един воблер. Ще трябва да пробваш многократно докато си изградиш система. Или да копираш за начало, а после да усъвършенстваш.

Абе аз като още непроходил в спининговия риболов на кефал , мога ли да попитам какво от продукцията на Голди ще ми предложите за тази цел
Замислил съм се да си купя малко 2.8 и 3.4 см. бонбонки, но все пак ще ми трябват малко напътствия за цветове и за това дали да са плаващи или потъващи
Не съм забравил вълшебната думичка: Моля!

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- кандидат преподавател
fisher™ написа:Ако правиш малки и и леки воблери, дори куките (количество, тегло, размер и място на свързване с воблера) влияят значително на играта, и това се отнася напълно към кефаловите такива. Аз досега не съм се хванал да си правя сам воблери, но постояно си тунинговам някои купешки, които не ми харсва как играят (на мен, а не на кефала). Дори халкичката за връзване е от голямо значение за играта на един воблер. Ще трябва да пробваш многократно докато си изградиш система. Или да копираш за начало, а после да усъвършенстваш.
Много благодаря за инфото .Ще пробвам различни варианти но не разбирам много как трябва да се държат .Така ,че като направя няколко различни ще търся спец от Русе .Сигурно Павката(sestrata)
Отново благодаря

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- ще става разбирач
Колега аэ ловя със плаващи 2,8-3,4 от тия ГолдитаStefko написа:Абе аз като още непроходил в спининговия риболов на кефал , мога ли да попитам какво от продукцията на Голди ще ми предложите за тази целЗамислил съм се да си купя малко 2.8 и 3.4 см. бонбонки, но все пак ще ми трябват малко напътствия за цветове и за това дали да са плаващи или потъващи
![]()
![]()
Най- добре за сега се прадставят поне за мен MBS, MCC, MZ -плуващи
Не че и потъващите не ловят ,но при мен по-ефикасни са са плаващите-не ловя във много дълбоки реки ,което сигурно е причина за тия ми убеждения

За размера-зависи си от моментното състояние на рибата-всеки път си е различно,но имам повече хванати и по - големи на 3,4 см
Наслука!!!
Мерси за отговора, Иво!ivo Vratsa написа:Колега аэ ловя със плаващи 2,8-3,4 от тия ГолдитаStefko написа:Абе аз като още непроходил в спининговия риболов на кефал , мога ли да попитам какво от продукцията на Голди ще ми предложите за тази целЗамислил съм се да си купя малко 2.8 и 3.4 см. бонбонки, но все пак ще ми трябват малко напътствия за цветове и за това дали да са плаващи или потъващи
![]()
![]()
Най- добре за сега се прадставят поне за мен MBS, MCC, MZ -плуващи
Не че и потъващите не ловят ,но при мен по-ефикасни са са плаващите-не ловя във много дълбоки реки ,което сигурно е причина за тия ми убеждения![]()
За размера-зависи си от моментното състояние на рибата-всеки път си е различно,но имам повече хванати и по - големи на 3,4 см
Наслука!!!
Аз все още имам колебания относно купуването на тези Голдита

Поздrави!
Стефко, аз съм много доволен от воблерчетата Goldy - сериите Vibro Max 2,8 и 3,4 см. Особено ми харесват тези 2,8 см от потъващия вариант. Плуващите при спиране на воденето, изплуват много рязко нагоре и май плашат рибките. Иначе и плуващите и потъващите имат силна и динамична игра, за разлика от други марки, при които обикновено потъващите варианти се отличават с по-мудни и слаби "динамични" характеристики. Според мен, потъващитъе по-скоро се държат като суспендъри, отколкото като класически потъващи воблери. Няма и значителна разлика в работната дължина на плуваите и потъващите воблери - и двата газят еднакво, разбира се ако не изпеем една народна песен, след као сме метнали с потъващия такъв.
Най-ми харесват разцветки МСС, MGT, ZS, GFT, GB и MRS
http://www.goldylures.com/vibromax.php
Имам от всичките и съм хващал кефал и костур на тях. Особено обчам през лятото да ловя на дребните модели костурчета край туфите водорасли, но трябва малко туичинг и подходяща пръчица
. Воблерите са отлично изработени, със стабилно и трайно покритие.
Да е жив и здрав Павката, че ми и показа преди към 3 години. От тогава заемат уважавано място в кутийките ми. Което ми напомня, да го помоля да ми купи още няколко, че са ми останали има-няма 10 броя...
п.с. Чувал съм от уважавани рибохващачи, че Голдито след хващане на една риба, се разцентровало и му се разваляла играта. От моя опит не съм установявал нищо подобно, а съм ползвал без преувеличние сигурно 30 броя(късам ги все пак
), като на някой съм хванал сигурно по 50 риби...
п.п.с. Колкото до недоволството на сърбите, тяхната работа е гъзария, защото имат сто марки воблери(включително и по-скъпи от японските), та се отварят...ама да вземат да си оправят производството на Патетата, че са ебаси брака...Аз за щастие имам към 30 бройки с добра игра!

Имам от всичките и съм хващал кефал и костур на тях. Особено обчам през лятото да ловя на дребните модели костурчета край туфите водорасли, но трябва малко туичинг и подходяща пръчица

Да е жив и здрав Павката, че ми и показа преди към 3 години. От тогава заемат уважавано място в кутийките ми. Което ми напомня, да го помоля да ми купи още няколко, че са ми останали има-няма 10 броя...

п.с. Чувал съм от уважавани рибохващачи, че Голдито след хващане на една риба, се разцентровало и му се разваляла играта. От моя опит не съм установявал нищо подобно, а съм ползвал без преувеличние сигурно 30 броя(късам ги все пак

п.п.с. Колкото до недоволството на сърбите, тяхната работа е гъзария, защото имат сто марки воблери(включително и по-скъпи от японските), та се отварят...ама да вземат да си оправят производството на Патетата, че са ебаси брака...Аз за щастие имам към 30 бройки с добра игра!

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ице, много ми беше интересно да прочета всичко по-горе и със сигурност ще се вслушам в някои от съветите вътреМунчо написа:Стефко, аз съм много доволен от воблерчетата Goldy - сериите Vibro Max 2,8 и 3,4 см. Особено ми харесват тези 2,8 см от потъващия вариант. Плуващите при спиране на воденето, изплуват много рязко нагоре и май плашат рибките. Иначе и плуващите и потъващите имат силна и динамична игра, за разлика от други марки, при които обикновено потъващите варианти се отличават с по-мудни и слаби "динамични" характеристики. Според мен, потъващитъе по-скоро се държат като суспендъри, отколкото като класически потъващи воблери. Няма и значителна разлика в работната дължина на плуваите и потъващите воблери - и двата газят еднакво, разбира се ако не изпеем една народна песен, след као сме метнали с потъващия такъв.
Имам от всичките и съм хващал кефал и костур на тях. Особено обчам през лятото да ловя на дребните модели костурчета край туфите водорасли, но трябва малко туичинг и подходяща пръчица. Воблерите са отлично изработени, със стабилно и трайно покритие.
Да е жив и здрав Павката, че ми и показа преди към 3 години. От тогава заемат уважавано място в кутийките ми. Което ми напомня, да го помоля да ми купи още няколко, че са ми останали има-няма 10 броя...![]()
п.с. Чувал съм от уважавани рибохващачи, че Голдито след хващане на една риба, се разцентровало и му се разваляла играта. От моя опит не съм установявал нищо подобно, а съм ползвал без преувеличние сигурно 30 броя(късам ги все пак), като на някой съм хванал сигурно по 50 риби...
п.п.с. Колкото до недоволството на сърбите, тяхната работа е гъзария, защото имат сто марки воблери(включително и по-скъпи от японските), та се отварят...ама да вземат да си оправят производството на Патетата, че са ебаси брака...Аз за щастие имам към 30 бройки с добра игра!![]()

Бих изкоментирал някои неща, но не ми се ще да се отклонявам от основната тема

Поздрави!
-
- разбира нещата
sapuna написа:Rebel е марката на производителя!Нищо не ми говори обаче.На едната буболечка има интересно надписче!
Цените им в онлайн магазина варират от 3,99$ до 4,99$.Взех да се замислям за скакалчетата!![]()
Reb-BigAnts
Reb-BumbleBug
Reb-Crickhoppers
Reb-Crawfish
Някой хващал или е кефал , на пчелата или скакалеца![]()
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- angeldj
- новобранец
- Обратна връзка:
Скакалците според мен си ги бива и са идеални.Ще ги потърся из магазините .
Скача шарана
,сома се не дава
бельовка калве
,ама кефал не.
,сома се не дава
бельовка калве
,ама кефал не.
Abe според мен пък скакалците не ги бива - както заради размера им - големшки са леко, а освен това е леко странно скакаУец да се движи като риба. Сигурно по тези комплексни причини не се нареждат сред уловистите воблери... Но пък и дизайнерите ядат хляб...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;