Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

монтажи за сом
Модератор: sapuna
Re: монтажи за сом
Само не се ядосвай.Никой не ти се прави на никакъв.Не се сърди,когато те жегна и аз.Ама,когато видя нещо нередно и го казвам малко грубичко,защото не съм Гей и не обичам да се мазня.По принцип те питам защо! си го избачкал така монтажа за да ти скивам интимната мисъл.Това дето отдолу прегаря го заеби-не е верно.Ако толкова се страхуваш от подобни неща свари го във вода.Но пак ти казвам това с единицата не ми харесва и зная,че ти не го правиш за да ми се харесаш.Просто измисли нещо друго-според мен.Diman написа:Емо, лепилото освен че е критерий за здравина и сома трудно ще притрие възела, е гаранция, че възела е запечатан и водата не му влияе по никакъв начин. Червения термошлаух не може да се постави върху възела, защото е 300градусов и отдолу всичко прегаря, а този шлаух на мен ми е нужен по други причини. Ушите на куките са зони с повишено триене, затова избегнах единица с ухо и слагам термошлаух на тройката. Това е относно здравината. На мен не ми пречи да чета с часове, как Троли се прави на отворко и Кроки на голям рибар. За мен по-важно беше да чуя мнения за този вид монтаж, с единична кука без възел(свободна) и да преценя ще работи ли, или не.
Кроки,моля те бате вземи разкарай това мулти(не Корбуса,1-вата снимка)-забравих му името.Щото така му се дразня,че все едно си виждам червата.Ловил съм веднъж с такова по принуда.Е по-гадно от това няма.Да не ми се разсърдиш и ти сега.Дразни ме и мисля,че не ти отива.На мен на него ми клъвна 3-пъти,ама е гадно.
Кроки, не е срамно да си Го покажеш. И да Му се смее някой, да не ти пука. Важно е да ти върши работа. Виждам, че единичката ти е 'закована' за линията. Възела и не е ясно какъв е, твой си е. Тройката е вързана с "възел без възел М", което значи модернизиран. Емо казва, че е човек, който си е повярвал. Искам и аз да си повярвам и резултатите ми да не са плод на случайност, а логически завършек на моите дерзания. Ти вярваш ли в твоя монтаж? Ако да, защо още експериментираш? Аз още не съм открил моя монтаж. Ако ми кажеш направи го така(ти вече го каза), аз няма да го направя, докато не се убедя, че това нещо работи. Затова го пускам тука на вашето внимание и с това форума на мен ми помага. Аз помагам на други, колкото ми стига пипето. Опитвам се да си представя как сома ще налапа стръвта, с тройката и без тройката, и движението на куките при засичане. Затова направих този монтаж, така разсъждавам сега, утре може да е друго.
Последно промяна от Diman на Пет Окт 03, 2008 3:07 am, променено общо 1 път.
Емо, започвам да се повтарям-прегаря!Опитвал съм в друг монтаж. Червения термошлаух е на 300градуса и се втвърдява на пламък, във вряла вода-ярак. Възела на тройката по-лесно се изхлузва ако е на гола кука.
Димане,ти се обиждаш.Аз не ти се подигравам,а споделям с теб.Не съм виждал подобен монтаж за единицата и смятам,че не е добър.Това,че съм искрен и не те забълбуквам-може да е лошо за теб.Аз обаче мисля,че е по-добре от колкото да те лъжа и да си кривя душата.
Не разбрах само от къде вадиш заключения,че съм си повярвал и в какво.Може би от това,че не съм лицемер и тактичноста ми е на заден план вместо лъжата.Да зная,че някои хора обичат да са лъгани.Така не им се нарушава егото.Шлауха за 300 градуса явно ние не използваме.Сигурно има такъв-не мисля,че ме лъжеш.Вземи си друг за да не прегаря.
Това,че съм казал и мнението за мултито на Кроки е просто,защото го уважавам и зная,че има възможности за 20лв повече.Просто според мен той го е взел ей така да се пробва.Ти не използвай това ми мнение за някъкав коз.Няма нужда от настройване на хора един срещу друг.Смятам Кроки за пич и че не може да ми се обиди от подобно нещо.Напротив мисля,че ме е разбрал правилно.За това кое върши работа и кое не-всеки сам преценява.Аз във него съм виждал хубави неща и за това казвам,че не му отива.
Съжалявам,ако съм обидил някой.Не съм го имал за цел.Моля да ме извините.
Не разбрах само от къде вадиш заключения,че съм си повярвал и в какво.Може би от това,че не съм лицемер и тактичноста ми е на заден план вместо лъжата.Да зная,че някои хора обичат да са лъгани.Така не им се нарушава егото.Шлауха за 300 градуса явно ние не използваме.Сигурно има такъв-не мисля,че ме лъжеш.Вземи си друг за да не прегаря.
Това,че съм казал и мнението за мултито на Кроки е просто,защото го уважавам и зная,че има възможности за 20лв повече.Просто според мен той го е взел ей така да се пробва.Ти не използвай това ми мнение за някъкав коз.Няма нужда от настройване на хора един срещу друг.Смятам Кроки за пич и че не може да ми се обиди от подобно нещо.Напротив мисля,че ме е разбрал правилно.За това кое върши работа и кое не-всеки сам преценява.Аз във него съм виждал хубави неща и за това казвам,че не му отива.
Съжалявам,ако съм обидил някой.Не съм го имал за цел.Моля да ме извините.
Емиле, почваш да ме вбесяваш. Нямах предвид мултитата, а монтажите на Кроки. Аз НИКОГА не се обиждам от хора като теб. И изобщо трудно се обиждам, тъй както и трудно се потя. От твоите монтажи не мога да видя какво има под шлауха ти, че да го направя като теб и да мирясаме. Има 300 градусов-ДА! Другия 125 градусов, за който ти говори, при моя монтаж не върши работа, защото е слаб. Като казах, че си си повярвал имах предвид този репортаж http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... &start=660 - нищо лошо. Май най-добре салатата да я ядем на язовира, а не тука, че да не се разбираме с недомлъвки.
- krokibg
- учете се от него
Емо,правилно си преценил че немога да се обидя !!! Това мулти го взех предвид това че почти винаги има хора които идват със мен за риба,но нямат такъми.Така или иначе,то стоеше неизползвано и реших да го сложа на една пръчка и да го мъкна хем като резерва,хем да имат пасажерите ми нещо с което да ловят и да не ме гледат часове наред.Просто да държат нещо в ръка докато кльонкам че иначе трябва друго да държат
аз лично си ловя със Корбоса и както вече казах,единия дефект който имат по стечение на обстоятелствата е премахнат и мисля че вече е супер здрав.Този Джаксън,когато съм готов и влезна във серия,ще бъде заменен от Корбуса който ще стане втора макара/резерва/а аз ще си купя за първа нещо което ще вади китове,гарантирам ти !!!
Димане,ако толкова те интересува какво има под термошрауха на Телето,вземи си купи един готов такъм и цепни термошлауха и ще видиш,че под него няма нищо друго освен един ........ВЪЗЕЛ
Ти направо ме утрепа със този въпрос,и не напразно хората ловят от години и правят такъмите по един и същи начин,само дето слагат единичката по-нагоре или по-надоло в зависимост от това колко им е голяма стръвта.Ако се лови обаче само на ПОПОВО ПРАСЕ,ПИЯВИЦИ ,ЖАБИ или нещо от сорта,не е необходимо да са две куки/единичка и тройка/ а само една по избор на рибаря.Ти си единственния,който виждам да слага на обратно термушлауха,вместо над брейда,под него и невиждам каква работа той има там.Просто хората го слагат над конеца или кордата,за да не бъдат евентуално протрити по време на борбата със сома от четките му.Никога не съм виждал сом да измъкне възел от тройката приятел,освен ако възела го е направил човек,който за първи път отива за риба.Спориш със телето но не е лошо да го слушаш и приемаш съвети от такива като него,защото те са много напред и за да ги стигнем ни трябват доста ходенета за да имаме думата по въпроса.Стига да са коректни и да пишат нещата със истинските им имена/демек да описват правилно линийте/направо не е нужно да мислиш и да правиш разни незнайни монтажи,като те ги дават на готово пък и по магазините има достатъчно такива като техните.За съжаление обаче,такова нещо като твоя монтаж,няма и никога не съм виждал.Друг е въпроса че си е твой и ти искаш да го пробваш за да видиш дали работи или не но във крайна сметка ти сам си преценяваш.Според мен,просто няма смисъл от всичко това,можеш да слагаш дрънкулки,пискюли,силикони и всякакви такива неща по линията,но няма смисъл да търсиш и откриваш нещо,което вече е открито.

Димане,ако толкова те интересува какво има под термошрауха на Телето,вземи си купи един готов такъм и цепни термошлауха и ще видиш,че под него няма нищо друго освен един ........ВЪЗЕЛ

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Ох,Кроки-успокоих се.И аз ползвам Джаксън на Ивайловград,когато не кълве и не си нося такъмите.Стои там на вилата и е най-ценния боклук който се оставя там(белким някой го гепи за да се мъчи).
Иначе не пускам монтаж,защото принципно са едни и същи.Различен тип куки и тем подобни.Този монтаж,който съм го пуснал е от сомски сайт и ми е лесно да си представя какво има под него.Мислих,че и за Диман е така.Правя монтажа само така,че та не скъса.С конеца и възлите с тубички това е невъзможно.Ама бай бабо да не ме срещне мечка.....
Иначе не пускам монтаж,защото принципно са едни и същи.Различен тип куки и тем подобни.Този монтаж,който съм го пуснал е от сомски сайт и ми е лесно да си представя какво има под него.Мислих,че и за Диман е така.Правя монтажа само така,че та не скъса.С конеца и възлите с тубички това е невъзможно.Ама бай бабо да не ме срещне мечка.....
ами да срещне мен тогава.
Чу ли ма бабо мецо,мен да срещнеш не тях 

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Искаш да ти скъса лиFranko написа:ами да срещне мен тогава.Чу ли ма бабо мецо,мен да срещнеш не тях

- krokibg
- учете се от него
Мълийййй Франко и аз да съм със теб,пък да я качим мечката в лодката и да и направим някой работи,дет не са за говорене па после да я пуснем по-живо,по-здраво.Да върви и разказва и на другите мечки колко е хубаво в нашата лодка и какви хубави неща правим

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- разбира нещата

ето това измайсторих напоследък, всякакви видове, а плувките за да му пусна малко празен ход преди засичане.

Ами.."добре"!
. Каквото и да кажа, няма да има стойност, но все пак имам мнение. Оценявам монтажите като "пробни" или "експериментални". Има малко руска класика и малко западно влияние. Тепърва ти предстои да доизгладиш някои неща. Като цяло си противоречат един на друг като дължини и възли. Ти, разбира се най-добре знаеш какво си имал впредвид и си убеден в това, което си направил. Успех!

Нали знаеш,че преди да ти е късало си мислиш че е невъзможно при теб да се случи това.Е,аз съм още на този етап.Teleto написа:Искаш да ти скъса ли![]()
![]()
![]()
![]()
мецата.
Монтажа с който ловя е супер надежден.Поне така си мисля за сега.Късанията по принцип са на 90% човешка грешка(или по точно небрежност),а останалите 10% си е мал шанс.Нека да удари големия.Да се пробвам.Тогава,ако монтажа ми изневери ,ще го сменя и ще съветвам да не го правят колегите.Но ако се размина с генералските пагони поради моя грешка....тогава монтажа, вина няма.До тогава всички модели работят

Кроки,бате.Ще се радвам да сме заедно кога удари туй животно и то ще удари,сигурен съм.Да му направим оная работа

Само с ходене не става, трябва и акъл! Аз като ходих с първия си монтаж,какво стана- оаках се за петима. 

При всички е различно.Едни имат акъл,други монтаж трети ги имаме и двете

При теб, не става ясно защо си се оакал.Акъла или монтажа?Първото предполагам го имаш,затова сменяш монтажа и си с едни гърди напред.Diman написа:Само с ходене не става, трябва и акъл! Аз като ходих с първия си монтаж,какво стана- оаках се за петима.