Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Уловиха 100-килограмов сом само с въдица и червей
Модератор: sapuna
Re: Уловиха 100-килограмов сом само с въдица и червей
Кроки ми то това разчетворяване ни кара да си мислим кое е лъжа и кое истина.На мен ми се обадиха веднага за този сом.Мой приятел е колега с едното момче.Каза ми,че не е мрежар и сома е 120кг.После ми звънна да ми каже,че сома е 110кг.Накрая се публикува сом с тегло 102кг.Гледаш снимката и се чудиш на кое да вярваш-на очите си или на вестниците.Аз зная за случаи на извадени сомове с тънко влакно освен този на Гарваново,който е влезнал във водораслите и са го извадили на ръце.Иво и Стефчо от Кюстендил са вадили големи сомове с тънки влакна 0.45 и 0.50мм,а сомовете с тегла 74кг и 65кг.Иво го е изкосил,а Стефчо на стръв,но е плувал из водоема с въдица в ръка(влакното му е свършило) докато му подадат гума.И чак след 3 часа сома бил изваден,като допълнително е изкосен с още една въдица.
Значи е ясно,че този сом е изваден от брега-браво за което.Но от къде се взе и този шаран.А сега вече има и нов 1.5кг в стомаха му.Всичко това с нереално обявените кила те кара да се чудиш на кое да вярваш.В този ред на мисли,ако аз ви излъжа за 3-4 неща вие ще ми вярвате ли за 1 което в действителност е истина.И за да приключа моята картина е следната.
Сома е изваден от брега и не тежи повече от 70кг.А шараните няма да коментирам.
За да не си помисли някой,че умаловажавам успеха на колегите ще кажа,че каквото и да се е случило това си е голям успех и нямаше нужда от всички тези забълбуквания.
Значи е ясно,че този сом е изваден от брега-браво за което.Но от къде се взе и този шаран.А сега вече има и нов 1.5кг в стомаха му.Всичко това с нереално обявените кила те кара да се чудиш на кое да вярваш.В този ред на мисли,ако аз ви излъжа за 3-4 неща вие ще ми вярвате ли за 1 което в действителност е истина.И за да приключа моята картина е следната.
Сома е изваден от брега и не тежи повече от 70кг.А шараните няма да коментирам.
За да не си помисли някой,че умаловажавам успеха на колегите ще кажа,че каквото и да се е случило това си е голям успех и нямаше нужда от всички тези забълбуквания.

Пич мери си приказките и не ми пиши с 4-ки и 6-ци.!!!МОДЕРИРАНО!!!barutchiata
-
- сериозен играч
Еее....... хубава работа сиа!Голямо момче пък такива приказки
Щом има толкова много хора присъствали на събитието.....коментара по начина на хващане на сома за мен е излишен.А това че някои хора си мислят че щом са си купили скъпо мулти,голяма лодка и ред други,да не ги изброявам трябва само те да хващат уви не е така.

- krokibg
- учете се от него

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Узуне ти май си нещо комплексиран бате.Тука не се говори за мултита и лодки а за сом.Кажи си мнението без да се правиш на отворко.Защотото,ако те питам ти колко сома си вадил и виждал може да си окаже,че само плямпаш.Ти със какво влакно си на въдиците и какви риби ловиш.Аз съм си казал мнението.А то е че от 4 лъжи има една истина.Сома 100кг ли е Узуне.
Кажи ми нещо за шарана.Никъде не съм казал,че някой не е извадил сома.Чети внимателно горния ми пост.И ако имаш нещо различно като факт го сподели.

- krokibg
- учете се от него
Само да кажа за уточнение преди да се е намесил някой компетентен колега че : 1во и последно, този пожарникар,може и да не е бракониера.То пожарникари много

- man1966
- ще става разбирач
Па може и да не е бракониера.....ма Любо я в таласъми не вервам-да си напишат как точно са го извадили туй животно с оназ тънката корда...Krokibg написа:Само да кажа за уточнение преди да се е намесил някой компетентен колега че : 1во и последно, този пожарникар,може и да не е бракониера.То пожарникари много![]()
![]()
Щото такива обяснения от рода че било плитко и сома не можал да се разгърне не ми фатат декиш-видех мястото от снимката-до болка ми е познато-не е толкоз плитко там...

Я елате рибенца при батко...
Лапнал го тоя шаран сомчо от 1.5кг,макар че на снимката е около 4-5 и си рекъл,защо да не си похапна още малко,и нещеш ли в устата му се озовал,некакъв гнусен червеи,които бил подаден,от пожарната команда,и сомчо,ще не ще изпълнява команда,на брегаааааа,без да се замисля.
Е това е мили деца приказката за дедо соме и лъжливото пожарникарче.за некои лъжа,за некои истина.
Е това е мили деца приказката за дедо соме и лъжливото пожарникарче.за некои лъжа,за некои истина.
Па като не е толкоз плитко,според теб,има нема 1.50см,ама те са метали от брего,значи на 60см максимум дълбочина-е ма щом до болка ти е познато местото.......е па може и да си се объркал малко....това не е ставри димитрово,това е малки воден....man1966 написа:Па може и да не е бракониера.....ма Любо я в таласъми не вервам-да си напишат как точно са го извадили туй животно с оназ тънката корда...Krokibg написа:Само да кажа за уточнение преди да се е намесил някой компетентен колега че : 1во и последно, този пожарникар,може и да не е бракониера.То пожарникари много![]()
![]()
Щото такива обяснения от рода че било плитко и сома не можал да се разгърне не ми фатат декиш-видех мястото от снимката-до болка ми е познато-не е толкоз плитко там...
аи наслука през сезон 2008
-
- новобранец
Като влезнах в този форум мислех си,че е за колеги риболовци,но уви повечето отзиви са от завистници и .............,хлебарки.Колега "krokibg" заповядай в Хасково да отидиме заедно до този язовир,където оня бракониер "майора" са го пребили,дали собственика ще ме "ПОЗНАЕ" и след това аз ще те заведа на електронния кантар където теглихме сома пред 10 свидетели.Явно все още зависта и злобата е,надделява над доброто в някои хора.Прочетох много отзиви от различни хора,които аз не познавам.Благодаря на всички хора, които искрено ме поздравиха и на тях пожелам много по голям късмет от моя. На гореспоменатите " завистници и .............,хлебарки", да "им ................................." са живи и здрави.
- ribarq
- сериозен играч
Абе не ви ли омръзна да ги плюете тези хора ! дали бил 100 кг или 58 или 60 ...... еми хванали са го хората на въдица и това е факт , това че някой хора си мислят с ГЪЗА си ! а не с главата е друга работа ! Били пожарникари лъжци и незнам си какви браконери и прочие ...Я да ми каже някой от вас ( тези който са писали по темета ) познава ли лично някой от тези пожарникари кадето са хванали сома
Та да приказвате врели-некипели глупости
Зависта нема край !!! Хванали са го хората на въдица ! за тези който не вярват да се пукат от яд защото никога няма да могат да изкарат такава риба
.................
Нямам думи баси тапотията

Нямам думи баси тапотията

- ribarq
- сериозен играч
Опа, бате по полека с теа думи!!!МОДЕРИРАНО!!!barutchiata
Е хубаво бе рибарче.Кой казва,че не са го хванали.Да са живи и здрави и 100кг сом да хванат.
Ако за тебе няма значение дали е 50-60-70-80-90-100кг. За някои хора има.Такъв сом рядко се хваща,но той не е 102кг.Има ли значение дали се возиш в Трабант или Мерцедес,защото и двете били немски коли-за мене има.Аз бих се защитил по-някакъв начин,ако ме нападат така.Защо никой не се намери да обясни какъв е точно случая при ваденето.Да разкаже -това се случи....А само думи на кантара имаше 10 човека.Нали и при ваденето е имало пак 10 човека.Аз мога да разкажа подробно и цветно за всеки мой изваден сом.Защото това е тръпка и тя не се забравя.Тука от всичко казано ще запомним,че на кантара е имало 10 човека,сома е 102кг.,влакното 0.30мм. глътнал шаран 1.5кг и до него друг шаран по-голям,който не е успял да глътне.
В крайна сметка всеки има право на мнение.На мен ми казаха за единия пожарникар,че бил добро момче и не е мрежар.Но това като инфо е повече от колкото за сома.
И запоменете сом с дължина 2.40м не може да бъде 102кг-както и сом 1.80 не е 50кг.И то посред зима.
Ако за тебе няма значение дали е 50-60-70-80-90-100кг. За някои хора има.Такъв сом рядко се хваща,но той не е 102кг.Има ли значение дали се возиш в Трабант или Мерцедес,защото и двете били немски коли-за мене има.Аз бих се защитил по-някакъв начин,ако ме нападат така.Защо никой не се намери да обясни какъв е точно случая при ваденето.Да разкаже -това се случи....А само думи на кантара имаше 10 човека.Нали и при ваденето е имало пак 10 човека.Аз мога да разкажа подробно и цветно за всеки мой изваден сом.Защото това е тръпка и тя не се забравя.Тука от всичко казано ще запомним,че на кантара е имало 10 човека,сома е 102кг.,влакното 0.30мм. глътнал шаран 1.5кг и до него друг шаран по-голям,който не е успял да глътне.
В крайна сметка всеки има право на мнение.На мен ми казаха за единия пожарникар,че бил добро момче и не е мрежар.Но това като инфо е повече от колкото за сома.
И запоменете сом с дължина 2.40м не може да бъде 102кг-както и сом 1.80 не е 50кг.И то посред зима.
- krokibg
- учете се от него
Понеже ме вбесихте,ще ви кажа само едно.Аз съм най-малко човека който ще ви завижда.И ако не се лъжа,цяло Хасково знае за набития бракониер "майор" дето са го хванали да бракониерства на Къньо Маймуната на язовира " Книжовник".Да не стане така че наистина да си въпросния "майор".И колега,не се сърди на мен,че някой от Хасково ми дават тази информация,явно нещо има.А сома,никой да е чул да съм казал че не е хванат !!!!!!!!! И рибарче,молко по нежно с обидите,никой не те обижда и ти не обиждай.А може би и ти хвърляш мрежички като въпроснияribarq написа:Абе не ви ли омръзна да ги плюете тези хора ! дали бил 100 кг или 58 или 60 ...... еми хванали са го хората на въдица и това е факт , това че някой хора си мислят с ГЪЗА си ! а не с главата е друга работа ! Били пожарникари лъжци и незнам си какви браконери и прочие ...Я да ми каже някой от вас ( тези който са писали по темета ) познава ли лично някой от тези пожарникари кадето са хванали сомаТа да приказвате врели-некипели глупости
Зависта нема край !!! Хванали са го хората на въдица ! за тези който не вярват да се пукат от яд защото никога няма да могат да изкарат такава риба
![]()
![]()
.................
Нямам думи баси тапотията![]()