Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Янтралайт
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Янтралайт
Стискай, поне да отърва капото...Marco Polo написа:Дано генералната репетиция ти донесе купа утре!![]()
Ще стискам палци оттук!

Долу-горе добре като за непозната река. Хванахме рибки и се класирахме.ivo75 написа:Как мина състезанието след добрата репетиция
Снощи на Дунава, докато чаках захода и си метках агале-агале ми се обади Бай Вес с новината, че някъде си тръгнала еди-каква си риба и ще правят днес делегация да я наглеждат. Тая вест не ми даде мира цяла нощ и в три станах, хлопах, тропах и тръгнах.
На мястото обаче, вместо риба намерих лодки и много пуснати мрежи /както и очаквах/, изтеглих се малко по-нагоре и след няколко замятания дръпнах едно маломерно щукле.

Прошепнах му нещо на уше и то бързо се върна да вика кака си.

След няколко минути дофтаса един джип с двама дънари, почна се едно назландисване кой къде и как ще мята, пък аз никак не ги обичам тия разправии - дигнах си дърмите и отидох на Ценово.

Докато пътувах си намислих да направя един експеримент с целевия въпрос "Е ли е възможно да се повтори подвига на Кръцко и от 8 до 12 да се извадят три кила кефали".
Дадох си старт в точното време, нагазих до под орехите

турих един ЕфЗет № 1, 3 гр. и почнах...

За да е по-реалистична обстановката, по някое време се преместих към Бяла и продължих с тежката артилерия Пезон и Мишел № 2
Естествено и размерът на рибите се увеличи.

и така нататък до 12 ч.
ИЗВОД: Ако познаваш Реката - МОЖЕ
На мястото обаче, вместо риба намерих лодки и много пуснати мрежи /както и очаквах/, изтеглих се малко по-нагоре и след няколко замятания дръпнах едно маломерно щукле.

Прошепнах му нещо на уше и то бързо се върна да вика кака си.

След няколко минути дофтаса един джип с двама дънари, почна се едно назландисване кой къде и как ще мята, пък аз никак не ги обичам тия разправии - дигнах си дърмите и отидох на Ценово.

Докато пътувах си намислих да направя един експеримент с целевия въпрос "Е ли е възможно да се повтори подвига на Кръцко и от 8 до 12 да се извадят три кила кефали".
Дадох си старт в точното време, нагазих до под орехите

турих един ЕфЗет № 1, 3 гр. и почнах...

За да е по-реалистична обстановката, по някое време се преместих към Бяла и продължих с тежката артилерия Пезон и Мишел № 2
Естествено и размерът на рибите се увеличи.

и така нататък до 12 ч.
ИЗВОД: Ако познаваш Реката - МОЖЕ

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз ако може да добавя малко снимки от моя поход по янтра (уникална река ) с колегата Мунчо
Първата

Местата

3 см воблер и 10 см кефал

Всички рибки имаха участта на тази

и най-голямата

за 5 чааса над 30 рибки и уникалното чувство да имаш удъри на всяка проводка почти .. както и по 3 -4 удъра на една прибиране на воблера
Уникална река на която ще се върна да ловя пак със сигурност
Първата

Местата

3 см воблер и 10 см кефал

Всички рибки имаха участта на тази

и най-голямата

за 5 чааса над 30 рибки и уникалното чувство да имаш удъри на всяка проводка почти .. както и по 3 -4 удъра на една прибиране на воблера
Уникална река на която ще се върна да ловя пак със сигурност
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
maznislav написа:Уникална река на която ще се върна да ловя пак със сигурност

Последно промяна от Камбата на Съб Авг 30, 2008 8:44 am, променено общо 1 път.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- кандидат преподавател
За Павката кво да кажа повече освен поклон
С малко вмъкване:За Павката НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА
За колегата Maznislav също браво много добър излет и красиви риби .

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- вече хвърля и на тежко
За Павката кво да кажа повече освен поклон
За Павката кво да кажа повече освен поклон![]()
![]()
С малко вмъкване:За Павката НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА![]()
Днес реката ме посрещна с още по-ниско ниво, бистра и плитка вода и пръснати кефали.
Такъм: St.Croix PS66LF2, Shimano Twinpower 2500, Sasame 0.08 мм.
(много съм доволен от комбинацията - никаква забележка)
Хванах много, снимах няколко над 30 см.
По-едрите вземаха на сребърна мепс №2.

Имаше и три бързи на Aile Gobi - днес определено му беше ден.

Ейлито гази добре и има интересна игра - при удар в камък или водорасли отскача встрани и влудява кефалите.
Такъм: St.Croix PS66LF2, Shimano Twinpower 2500, Sasame 0.08 мм.
(много съм доволен от комбинацията - никаква забележка)
Хванах много, снимах няколко над 30 см.
По-едрите вземаха на сребърна мепс №2.

Имаше и три бързи на Aile Gobi - днес определено му беше ден.

Ейлито гази добре и има интересна игра - при удар в камък или водорасли отскача встрани и влудява кефалите.
-
- кандидат преподавател
Браво Павка.Наистина като види човек рибите иму се оправя настроението за което сме ти благодарни 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Който слуша Митака - без риба не се връща...sapuna написа:Павка,качи се още малко нагоре по течението и ще вдигнеш сантиметри и грамаж!![]()

Днешната тематична разходка имаше за цел проверка сигнала на Цецко, че около Бяла е минала метлата и изследване на нови места. Спътник ми беше Димо Русев от Русе - мухар и блеснар, въоръжен до зъби с рибарски пособия - при такава подготовка рибата просто нямаше шанс, както се и оказа в последствие. Първата спирка беше Бяла. Водата още по-ниска и с цвят близък до отходната канализация. За час дръпнах няколко кефалета, от които само един мерен. Цецко се оказа прав. Продължихме нагоре срещу течението и открихме рибата - натикана на хладно във водораслите. Този път снимки на риби няма да има - ясно е, че хванахме достатъчно, за да отчетем един разкошно изкаран уикенд.

Основно от този калибър, но имаше и по-големи.

На тая снимка макарето е във водата, но си работи като часовник.

Ей в тия туфи се крият тупалките.

Тук дащните места се оказаха под моста.

Над моста е относително плитко и дава по-слабо.

Димо Русев в пълно бойно снаряжение.

Най-после и мен има кой да ме снима.

А тук ще отидем следващия път.

Това е.
Поздрави!
- Румбата
- разбира нещата
Павка , нямам какво да кажа повече , освен благодаря за пореден път ! Благодаря ,че ни представяш тази красота !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
След устремното покачване на налягането и нивото на Дунав извърших проверка от 6 до 9 ч. Стана ми ясно, че риболовът на Реката няма да го бъде и отскочих до Янтра - посещение на култови места. Намирам реката бистра и леко повишила нивото си.
Мостовете при Ценово - няма жива душа. Дребни кефалета около брега и не посягат на примамките.

Бента при Долна Студена - множество щукари с тапи, джанти и барбекюта. Никой-нищо, тук-там някое дребно кефале в брега.

Мостовете на Бяла - плувкаджии без улов, под бързея милиарди миниатюрни рибки с обещание за добра популация догодина.

Моста при Каранци - обграден от парашутисти и дънари. Трудни кефали изчоплени между туфите с водорасли и на педя от брега.

Раните на рибките от първите две снимки НЕ СА от мен!

Който е ходил, ще се досети от какво са.

Излизаха най-често от този калибър.

И малко по-едри.

Поради спецификата на мястото, лових с мепс аглия лонгкаст № 2 от висок бряг и с поларизационните очила виждах водораслите. Водех тежката блесна с издигане и пропадане между тях, и с леки подскоци близо до брега.

Намръзнах здраво, но удоволствието си заслужаваше.
Поздрави на всички, които ловят по Янтра!
Както се очертава - това ще е последният излет за тази година.
Мостовете при Ценово - няма жива душа. Дребни кефалета около брега и не посягат на примамките.

Бента при Долна Студена - множество щукари с тапи, джанти и барбекюта. Никой-нищо, тук-там някое дребно кефале в брега.

Мостовете на Бяла - плувкаджии без улов, под бързея милиарди миниатюрни рибки с обещание за добра популация догодина.

Моста при Каранци - обграден от парашутисти и дънари. Трудни кефали изчоплени между туфите с водорасли и на педя от брега.

Раните на рибките от първите две снимки НЕ СА от мен!

Който е ходил, ще се досети от какво са.

Излизаха най-често от този калибър.

И малко по-едри.

Поради спецификата на мястото, лових с мепс аглия лонгкаст № 2 от висок бряг и с поларизационните очила виждах водораслите. Водех тежката блесна с издигане и пропадане между тях, и с леки подскоци близо до брега.

Намръзнах здраво, но удоволствието си заслужаваше.

Поздрави на всички, които ловят по Янтра!
Както се очертава - това ще е последният излет за тази година.