За "дунавската" мряна

Модератор: sapuna

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

snegk написа:Ще ги обсъдим на Жребчево а пък може и да хванем нещо :lol:
за тва место-дето говорим,за сьбирането-бих ти препорьчал повечко светещи ампули,ваглери налице(може би 2+2 или 3+2),рибки за стрьв(то оттатьк шосето има,ама не винаги),повечко захранка,че излизат платики по 2 кила и ....кьсмет естествено,айде,не остана :lol: ааа,забравих за рожденния ден имайки впредвид,че не отказвам на ракия :lol: :lol: глей да се подготвиш и мноо сьм се смял на сапуна на изконния и титаничен вьпрос "бе аз вьдици да взимам ли" :lol: :lol: и аз това се чудя,откак се е развихрила темата :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
d1vaka
новобранец
новобранец

Re: За "дунавската" мряна

Мнение от d1vaka »

Мисля тая събота и неделя да отида до дунава да фярля няколко вадици,по-точно 3 ще ми кажете ли на каква стръф да ги заложа! :roll: :axe:
Аватар
d1vaka
новобранец
новобранец

Мнение от d1vaka »

За мряна по-точно!
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

рачешка опашка,малко попово прасе,торен червей,грозд бял червей :smt035 :partyman:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

колеги от тази година се закрастих по тази риба споделете до кога кълве тя имам впредвид крадусите на водата бъркат ли я като застуди както става сега ?
Обичам природата, но не само на картинка !!!
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

begleca_sv написа:колеги от тази година се закрастих по тази риба споделете до кога кълве тя имам впредвид крадусите на водата бъркат ли я като застуди както става сега ?
С моя опит който имам по реката съм останал с впечатление че най добре Мряната дава в месеците Септември Октомври и Ноември или докато температурата на водата не падне под 7-8 градуса.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

тя сега е толкова градуса вчера бях на реката перфектно време но нямаше бутване ....
lyudmil75
новобранец
новобранец

Мнение от lyudmil75 »

begleca_sv написа:тя сега е толкова градуса вчера бях на реката перфектно време но нямаше бутване ....
Миналата година за 1път ме водиха за мрени и беше декември като рибите кълвеха само вечер или рано сутрин и само на кашкавал

https://www.facebook.com/video.php?v=71 ... =3&theater" onclick="window.open(this.href);return false;
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

миналата седмица пак по дунава чух ,че ловят преди вечер и малко след това на кашкавал
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

аз на кашкавал мятах само през дветлата част от деня вечер обръщам на бял или дебел червей преди 2 седмици хванах две на гроз бял червей но после все капо и затова се замислих дали студът я бърка ...
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Водата падне ли под 12°С, мряната спира да се храни активно. Не, че няма изненади, но най-добре се лови над тая температура и то целодневно.
лягам си star
събуждам се super star

Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Re:

Мнение от трапера »

трапера написа:
draga6kiq ribar написа:Калеги чувълсам ,че една 3-4кг. Дунавска мряна се бори калкото 10-11кг.язовирен шаран.
Правилно си чул,ако имаш късмет да те вземе някоя около трите кила(дано и по-голяма)ще разбереш за какво иде реч!!!Кордата да е от 0,35 нагоре!!!За стръвта нямам какво да добавя,оловото около 130-160гр и право в анафора,пръчката-здраво забита и "надървена" :lol: Не стана въпрос за такъмите :!: пръчката колкото е дълга и твърда-по добре.Аз ловя мряната с 4метров телескоп SILSTAR с акция 100-300гр и вече нямам проблеми-вдигам я иси я водя както и където си искам(рекорда ми е 3,200кг) макарата е QUANTUM 460 с прецизен аванс,влакно 0,4 и повод 0,35.Преди ходех с по-меки пръчки и мренки по7-800грама ме правеха на шебек.Да кажа един тарикатлък за белия червей-ако има от къде да намериш жълт или оранжев ще я разбиеш :!: :!: :!: Ако не вържи червен вълнен (по-дебел е) конец на лопатката на куката и го отрежи на 8-10мм от възела.Не знам защо,но тая простотия работи учудващо ефикасно.По миналата есен ловяхме по буните,но взе че спря да кълве и тогава приятелят ми разнищи одеалото си и подкара червения конец.За десетина минути хвана две мрени,а на мен не ми бутва.Вика ми -вземай одеалото-а пък аз му се хиля но....филма взе да се повтаря той хваща-аз гледам.Накрая и аз сложих конец и работата се оправи.Не можахме да се начудим,с какво и как червения конец лъже мряната,като цял ден ръмеше дъжд и Дунава беше мътен?Но факта си е факт!Колкото до вкусовите качества-на скара с лимониии е чудесна(въпреки костите),а пък едрата пържена е невероятна
Имаше преди рисунка на "червения конец" в галерията ми, но след ремонта вече е миналото.
Същото като морските чепарета, но вместо перушина конец.
лягам си star
събуждам се super star

Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

при мен ударите бяха октомври лятото и края на лятото въобще я нямаше така че грешиш тогава само удари от сом имах на попово прасе и дебел червей то ако я имаше щеше да зима .....
lomsky
новобранец
новобранец

Мнение от lomsky »

И сега я има и кълве.Най-добра стръв грозд бял червей.За голяма мряна рак, не опашка, а цял голям рак.По-рядко кълве, но рибите са от 2,5 - 3,5кг.Аз позагубих интерес към дънния риболов, но преди винаги хвърлях само на рак.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

упорстване трябва това му е майката то неможе всеки път да хващаме така ни се иска ама ......
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”