Семейство кефалови ???

Модератори: emo vasilev, alekst

kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Семейство кефалови ???

Мнение от kalkan4o »

kapitana написа:аз вече съм отчаян на буната на Ной от 6:00 до 9:20 нищо ама нищо видяхме само едно малко пасажче с илариики и те тавае ,мина едно делфинче,рибата не бутна нито на дъно ,нито на плаваща бомбарда ,нито на потъваща :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: и имам чуството че рибата още не си е хвърлила хайвера и затова да не е толкова активна но това е само предположение

А бре, КАРА капитане убиват рибата на морска гара :lol: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте!
Бих искал да задам въпрос свързан с риболова на илария на дъно! По-конкретно интересува ме не толкова самия такъм (освен може би каква корда и какви куки да използвам), колкото как точно кълве иларията? :roll: Защото аз колкото пъти съм ловил илария на дъно все съм хващал основно разни други видове риба (барбуни, попчета и т.н.), които усещам, че кълват точно както се усеща и сафрида, когато се хване на чепаре (а там имам някакъв опит......). Когато съм хващал илария на дъно, то аз изобщо не съм я усещал кога клъвва, а просто съм виждал в далечината, че такъмът се носи из морето или пък направо когато изваждам такъма констатирам, че е имало и риба, която буквално се вози на такъмчето. С две думи илариите, които съм хващал на дъно са се хващали сами ...... :? Казаха ми, че иларията удряла силно, но аз сигурно съм взимал подобни ефекти за сблъсък на чайка с кордата...... :roll: Констатирах, че хора, които нямат опит с морския риболов, но имат пък имат опит с риболова на дъно въобще се справят далеч по-добре от мене ...... Та въпросът ми е как точно кълве иларията на дъно и как да я засичам след това? Ще са ми от полза всякакви мнения, за което благодаря предварително!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Ами пръчката стои на 45 градуса не хоризонтално,иска си тънък връх,Трябва и постоянно да гледъш върха,че кълването е кратко.На доста места си иска и далечно замятане,че е кофти да не стигаш до рибата ,а до тебе да вземат риба след риба.Засичането е внимателно,щото лесно се къса устата и не ,че се дърпа толкова ама като се съпротивлява да не дърпаш и ти по-бързо.Тапичките се местят по бидема и когато има салантия ги дръпни по към червея,че той да е по-нагоре,демек да се вижда.Мята се на песъчливо ,не на камъни.И долу горе е това,не се сещам в момента друго.

Опа как кълве пита,ами 3-4 почуквания за 1-2 секунди,малко пауза и пак по-леко,после може и да си стои там,а има периоди когато кефала чука по-леко и внимателно от иларията.Абе наблюдавай върха постоянно.
А сега де? :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”