Пак за Гърция

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
петър василев

Re: Риболов в Гърция

Мнение от петър василев »

runner написа:Искам да попитам посветените за съвет. Случва ни се да ходим служебно в Мраморно море и всички гръцки морета - все рибни райони. Какво може да се влачи, че рядко се спира и то за кратко. Значи, движим се с 5 - 5,5 възла обикновенно, защото отзаде сме с обект. Такъмчета, нещо, воблерчета ли, или пък други джаджи някакви. И въобще, с този ход възможно ли е да се лови нещо. Благодаря предварително!
Не знам възлите,но око се движите с 7 -до 10 мили,сложи голям воблер за тон .Трябва разбира се да имаш и много здрави такъми.Все някъде ще ти излезе късмета.Наслука :D
fakir
новобранец
новобранец

Мнение от fakir »

милите и възлите са едно и също. с тая скорост може да хвърляш и чепарета и воблери. иначе колегата е дал правилния съвет. особено за воблерите по-добре с метален повод. иначе на воблер имаш шанс да хванеш доста големи риби които едва ли ще можеш да изкараш на палубата... освен с много късмет помощ и канджа. в зависимост от сезона (мисля че есента беше) в йонийско/егейско море могат да се хванат така наречените Blue fin tuna - най ценния модел риба тон за суши, която в тези води може да надхвърли 100+кг (виждал съм не един и два).
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

ПЕТЪР vasilev написа:сложи голям воблер за тон
Колега, дай някой модел, данни. Предполагам трябва да гази дълбочко. Ако не го намеря - ще го изработя. Имаме предложени от колегите 101 технологии, една от друга по-хубави. Благодаря! :drinkers:
петър василев

Изображение
Изображение
За мен най-добрите са 15 см,а това от долу е за jigging .Когато не се движи кораба можеш да ловиш по този начин,но как ще прибираш рибите :lol: :roll: ,незнам.
Изображение
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Благодарско! Ще творим.... :D :D Айде :drinkers: :drinkers:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

runner написа:Благодарско! Ще творим.... :D :D Айде :drinkers: :drinkers:
То туй ясно,
Да не забравиш да снимаш.Това ще е интересното. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

fakir написа:могат да се хванат така наречените Blue fin tuna - най ценния модел риба тон за суши, която в тези води може да надхвърли 100+кг
Така е колега, знам за какво ми говориш. Погледни в галерията ми - има едно рибе, дето 12 човека го ядохме 27 дни, и 20% не можахме да му изядем. Готина е, но първите два пъти. После..... абе на всеки и всичко би му опротивяло като е по толкова. Ама това е за друга тема....
fakir
новобранец
новобранец

Мнение от fakir »

runner написа:
fakir написа:могат да се хванат така наречените Blue fin tuna - най ценния модел риба тон за суши, която в тези води може да надхвърли 100+кг
Така е колега, знам за какво ми говориш. Погледни в галерията ми - има едно рибе, дето 12 човека го ядохме 27 дни, и 20% не можахме да му изядем. Готина е, но първите два пъти. После..... абе на всеки и всичко би му опротивяло като е по толкова. Ама това е за друга тема....
аверче, не я видях рибата ама то голямо животно ще е било. аз тона не го тача особено - нещо ми е тричав и постен, но във суши вариант (за няколко посещения в Япония не съм пропускал) с водка (или в краен случай суджу - тяхна ракия) много върви, човече! но се кльопа основно коремната част която е най-мазна и вкусна в суров вид. за пореден път се убеждавам, че риболова в Черно море е много по-труден и пенизчийски от колкото в средиземно море. даже ми става странно, че опитни бг рибари така плахо и несигурно питат и експериментират в "соленото".
петър василев

Малко ще оспамим темата,но не се здържах.Тона(за пресен говоря) се пърже в нажежено олио и докато го сложиш го обръщаш.Това го правиш 5-6 пъти без да спираш и е готов за комсумиране.Само от начало се задържа и от двата края за да се запечата,да не му изтекат соковете :wink: На скара :roll: същата работа,иска джъз-бъз :lol: :lol: Пробвайте ,няма да съжалявате.Темата е да задържите соковете на рибата,иначе става трева :wink:
kirkata77
новобранец
новобранец

Мнение от kirkata77 »

Привет,колеги.Даите да видиме как ще я караме по празниците-1-6 маи.Аз мисля да ходя до Гърция да пробвам. Nea Flogita-близо до Солун.Нямам пресни спомени за риболова по това време-та някои да помага.За заргана е ясно-няма го.Даите савет,има ли смисал да товаря целия арсенал .Тия дето живеете там наи-добре знаете и затова помагаите.Там кадето отивам има и скали и пристанище и плаж и плитко каменисто дано.Риболова там,ми е горе-долу ясен.Такамите -пак.Вапроса е за времето-/1 до 6 маи/-нещо по-специфично има ли,което да се знае. Мерси и наздраве.
fakir
новобранец
новобранец

Мнение от fakir »

абе не мога да кажа, че съм експерт в морския риболов отвъд браздата, но доста съм го практикувал и сериозни риби съм хващал. аз мисля за великден да отскоча за седмица до Атина и на средата на пътя има едно дефиленце "Темби" където в реката е фрашкано с някви едри риби (сладководния хич не му разбирам). колкото пъти ходя винаги спирам и ги гледам от моста, но тоя път ще взема един такъм и ще поспра за час-два да ги тествам на кво кълвът ;) като гледам популацията от моста и пред вид, че никой не ги закача мисля, че ще има успех на някой щурец или друга жива буболечка. какво мислите? ей че не му разбирам на мухарлъка... а ми се струва, че условията са точно за такъв риболов.
...когато няма риба, и жабата е рак...
Аватар
MAESTROTO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MAESTROTO »

И аз да се включа в темата.През м.май ще ходим на о.Тасос.Някой да е ходил тези дни?
Кефа цена няма!
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

За Тасос гледай началото на темата
За да поискаш, трябва да дадеш
radoslavg
новобранец
новобранец

Риболов в Гърция

Мнение от radoslavg »

Колеги някой ходил ли е скоро в Гърция наморски риболов и къде ?
Аватар
Kroumoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Риболов в Гърция

Мнение от Kroumoff »

Отивам от 1 до 6 ти.

Засега няма информация какво кълве.

Ти кьде планираш ?
Catch & Release Club
Публикувай отговор