Да се похваля с новата гадинка

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Да се похваля с новата гадинка

Мнение от drebens »

Искам и аз такова чудо,много отдавна съм мераклия,ама нищо незнам,как се отглежда,в какво,от каде се взима.
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

Много е елементарно аз сам си взел верариум за 20 лева и е голям.Зимаш си верариума и два пакета торф или кокософ субракт аз лично предпочитам и двете.Взимаш една саксия или каквото намериш там за скривалиште и някакво малко съдче за вода че са много жадни.Ако си от София можеш да го вземеш на рака ако не по банков пат от тук http://tarantulas-bg.com/ за храна ако те е срам да ловиш гуштери и скакалци можеш да си закупиш щурци от зообитпазара на Пудияне но ако си от София ако не продават и на едно щурци и пак могат да ти ги пратят по пощата.
Внимание:
Ако намериш в мазето или по апартамента трябва да внимаш да не е яла отрова това може да се окаже фатално за твоята гадинка.
Дано тази информация ти е помогнала.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Като стана дума за скоприони,да попитам:

Случайно става дума в разговор между мен и баща ми за скорпиони.Той ми казва,че навремето,когато са ходили с баща си по горите около с.Партизани,по големите чешми са вадели от водата удавени животинки и са ги оставяли на камъните на слънце да изсъхнат.В някоя от горите близо до селото имало страшно много извори и огромни чешми.За съжаление все още не съм ги потърсил,но някой ден и това ще стане.Както и да е,баща ми не е знаел,че ще му искам доказателство и не е запазил от гадинките.

Възможно ли е?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

Лично съм виждал едни малки скорпиони , на свобода. Даже ми казаха че и да ме опитат на вкус не е опасно. Сигурно самия им вид е такъв, демек беха си направо супер дребни. Той протоса може и да знае за кой вида стаа на въпрос.
Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Скорпионите са най-разпросранения и най-адаптираното саштество на земята намерено е на всеки континент и е по издражлив от хлебарката.Може да издаржи на редиация и дори има опит в които е замразен скорпион за 6 месеца и след размразяване скорпиона беше жив.Във нашата държава има скорпиони по Своге,Бобошево,Борово и оше много места но немога да се сетя, те не са опасни за здравето но ако ви ожили е желателно да се отиде на лекар за да не се получи алергична реакция.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Пише в нета,че в България се срещат два вида-карпатски и италиански,съответно Euscorpius carpathicus и Euscorpius italicus.

- Лий Улф - 1939 г.
moholovka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от moholovka »

На Обзор съм виждал скорпион няколко пъти. Една баба където отсядах при приятелите ми е разказвала като копаели по полето че имало и доста големи - десетина сантиметра, иначе пак там хванах една гад дето приличаше на стоножка, после гледах че била доста отровна, сега ще потърся и как беше името че съм позабравил.

Сколопендра - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 1%80%D0%B0

Интересно че беше доста голям размер със сигурност над 10см имам и снимка ама е на лента.
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Не сам много голям спец по стоножките но знам че са много агресивни и ето тези http://terraristic.net/centipedes.html са много отровни.Тези стоножки са виждани в природата да ядат големи папагали.
moholovka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от moholovka »

Ами приличаше точно на тази гадина, сега като гледам снимката, различава се от снимката в уики, и прилича повече на тази. После гледах едно предаване със Стив Ъруин, той хвана такава и каза че е доста отровна. В интерес на истината беше доста твърда и кокошките на хората не я искаха даже :lol: Утрепах я гадината защото влезе в стаята иначе не ги закачам, да не ме нападне сега някой :wink:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Е това е едн от най-отвратителните гадини!Направо съм потресен!

Преди около две години докато вървя по шосето по баира нагоре,може би в 22ч.,гледам нещо пълзи покрай левия бордюр нагоре.Направо се изумих от ужас! :shock: Някаква огромна щипка на задника,дебелина колкот средния ми пръст и дължина може би около 19-20см,кафява стоножка.Честно казано ме беше страх да я убия...дадох газ напред и си се прибрах.

Преди години на Шишковата градинка във Варна е имало доста от тези мръсници.Там и днес има едно кафене,или сладкарница,пред която има маси.Има едно такова покривало найлоново,направено като шатра,само че голямо.По-скро тента със стени. :lol: Под найлоните един път са намерили цяла купчина от тея стоножки.Все пак който знае къде е Шишковата градинка се сеща,че е в центъра на града по пътя за Морската градина.

Прабаба ми ми е разказвала как навремето като са копаели царевицата,докато си е лежала на сенчица,на лицето й се качило такова животно,но тя скочила и немогло да я ухапе.В нашия край им викат каркаяк.Гадна работа. :smt078

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

- Лий Улф - 1939 г.
stoka
новобранец
новобранец

Мнение от stoka »

Protos_Immortal честита да ти е бабалюгата ! :) Да ти е жива и здрава!
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Е...и и гадоста.Тоя дето я пипа е луд.Отвратителни животни.
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

На първото клипче мишката нямаше шанс и да го хапе тая стоножка е бронирана като танк :mrgreen: .Второто клипче обаче ...... как я даржи в рака това е толкова агресивно животно че може всеки момент да го охапе и за това лечение няма а , има смъртни случаи
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

http://www.youtube.com/watch?v=H0kGlEVZ ... re=related и това е бая интересно и даже сам бил свидетел на такова нещо.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”