Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Пускане на големи шарани?
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
-
- новобранец
-
- новобранец
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колеги здравейте от много време не съм влизал тук но ето днес намерих време!
Значи относно пускането на рибите!
Останалите европейци могат да си позволят да пуснат всичката риба която са уловили зашото знаят че утре ако идат ще хванат пак някои трофей с тегло на 3 кг ! От друга страна това по филмите и по телевизиите които го дават cа 90% риболов в развъдници където да хванеш риба е се едно да си нахраниш рибките в акварюма !
Аз лично ако хвана по голяма риба не я пускам обратно това ми е трофея от риболова но на последък от 2 години на сам всичката дребна риба които хвана я съхранявам в един огромен живарник и на края на излета се връща обратно след като бъде преброена и заснета!
До сега не ми се е случвало да хвана повече от 1-2 шарана до към 3 кг !
Но ми и умряха и надеждите на времето преди 10 години баща ми носеше по 10 и от горе шарани с тегло най малко 3 кг като рекорда му е 16.6 кг от язовир Лобош но какво става сега преди 2 години утивам на язовира да бракониерствам през забранения период с една въдичка с 1 кука и кутийка торни червей и какво виждам. Aз немога да си пусна плувката във водата зашото в плиткия залив където е цялата риба през пролетта са разпънати 12 на брой мрежи с размери около 100 150м като се редуват плаваща дънна плаваща ... и тн. е тая риба за да оцелее трябва да плува на ЗИГ ЗАГ !
от този ден на татъка в този язовир не съм видял шаран а предните години шараните бяха повече от каракудите!
АКо в България се реши проблема с бракониерите ще има толкова много риби над 3кг че просто няма да имаме възможност да ги взимаме всички няма какво да ги правим !
НАСЛУКА
Значи относно пускането на рибите!
Останалите европейци могат да си позволят да пуснат всичката риба която са уловили зашото знаят че утре ако идат ще хванат пак някои трофей с тегло на 3 кг ! От друга страна това по филмите и по телевизиите които го дават cа 90% риболов в развъдници където да хванеш риба е се едно да си нахраниш рибките в акварюма !
Аз лично ако хвана по голяма риба не я пускам обратно това ми е трофея от риболова но на последък от 2 години на сам всичката дребна риба които хвана я съхранявам в един огромен живарник и на края на излета се връща обратно след като бъде преброена и заснета!
До сега не ми се е случвало да хвана повече от 1-2 шарана до към 3 кг !
Но ми и умряха и надеждите на времето преди 10 години баща ми носеше по 10 и от горе шарани с тегло най малко 3 кг като рекорда му е 16.6 кг от язовир Лобош но какво става сега преди 2 години утивам на язовира да бракониерствам през забранения период с една въдичка с 1 кука и кутийка торни червей и какво виждам. Aз немога да си пусна плувката във водата зашото в плиткия залив където е цялата риба през пролетта са разпънати 12 на брой мрежи с размери около 100 150м като се редуват плаваща дънна плаваща ... и тн. е тая риба за да оцелее трябва да плува на ЗИГ ЗАГ !
от този ден на татъка в този язовир не съм видял шаран а предните години шараните бяха повече от каракудите!
АКо в България се реши проблема с бракониерите ще има толкова много риби над 3кг че просто няма да имаме възможност да ги взимаме всички няма какво да ги правим !
НАСЛУКА
Наслука на всички колеги ! Със здраве !
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колеги, не си мислете, че в чужбина рибата сама скача на брега. Пример мога да ви дам само за Англия, но предполагам, че и в доста други държави положението е подобно.
Тук разбира се всичката риба се пуска (може да си задържиш змйорки и на някои места е разрешено по 2 щуки-под 2,5кг), но първо трябва да я хванеш- а това на доста от водоемите не е лесно. Имал съм доста дни без пипане, а и на много от езерата рибарите казват че ще са доволни и на един шаран, но той често е над 10 кг.
НАСЛУКА
Тук разбира се всичката риба се пуска (може да си задържиш змйорки и на някои места е разрешено по 2 щуки-под 2,5кг), но първо трябва да я хванеш- а това на доста от водоемите не е лесно. Имал съм доста дни без пипане, а и на много от езерата рибарите казват че ще са доволни и на един шаран, но той често е над 10 кг.
НАСЛУКА
- sonax
- вече хвърля и на тежко
Re:
То ника ти показва какъв сиГошо Тъпото написа:Прав си адаш - то се види че го е вързАл за пишката! Поне там оди туй въже! Апа нали и го знаеш кой е! Изхаби цела година да говори за хвани и пусни на шарани, ама само пунтира - яде ги като стой та гледай? Гоцов - ти ял ли си 10 кг. шаран? Аз не съм, ама като се има предвид колко са тлъсти над трите кила - ае нема нужда! Момчето е сериозен шаранджия! Шапка му свалям! Аз лично шарана го поставям в дъното на хранителната верига - дори и еднокилограмовите имат толкова кости че въобще няма да си помисля да ям шаран повече! В щатите ги сметат за слънчаци и ги фъргат на брега да измрат! Манете я тая риба - не става за ядене! Гадна е!

1-во Шарана няма пишка (поне аз не съм я виждал)

И 2-ро колкото и да е голяма рибата костите са си еднакъв брой но месото и мазнината се променят а костите само се удължават и удебеляват.. Пък ти като си американец не я яж тая риба и я хвърляй по поляните (но в америка)

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Пускане на големи шарани?
Бе не знам за ника,ама май твоя не ти отговаря!!!
Отговаряш на мнение от преди ЧЕТИРИ години бе пич
Отговаряш на мнение от преди ЧЕТИРИ години бе пич

- carpsliven2
- сериозен играч
Анкетата е много хубава и дори да е стара може да продължава да се развива.
Нека видим мненията и на новото поколение шаранджии .. понеже вече са повече от шараните
Нека видим мненията и на новото поколение шаранджии .. понеже вече са повече от шараните

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Да
Последно промяна от сомчо на Пон Май 10, 2010 11:24 pm, променено общо 1 път.