Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Съвет за куки...
Модератор: sapuna
Re: Съвет за куки...
Имам и сребристи и жълти от тази серия 

До колкото знам, червените куки са за червена стръв - вердевас и червени пинки-та.Ама и аз ползвам само сребристиnedved3 написа:Като ви гледам с тези червени куки започвам да си мисля че аз бъркам някъде защото използвам само сребристи куки на цвят в мен ли е грешката.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
dekata написа:Коя при какви условия и за какви риби се ползва.За леко, за фидер.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Според мен цвета нема никво значение,ако ловим във язовири и мътни реки.В пастървовите-може и да влияе,незнам 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
С всяка кука може да ловиш на фидер,стига да отговаря на рибата която ще търсиш.Лично предпочитам тъмните куки за фидер.Червения цвят колегата е писал ,сините ги препоръчват за червен червей.На мен почти винаги ми са скрити от стръвта,та не издирям за цвета.dekata написа:dekata написа:Коя при какви условия и за какви риби се ползва.За леко, за фидер.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Мисълта ми беше точно за това за какви риби,какви куки ползвате,но не като цвят.Например- с дълго рамо за бабушки и кефал,защото еди какво си...
Според мен вида на куката за дадена риба ще зависи от начина й на хранене
Спомням си преди години по нашите магазини се продаваха само един вид куки,обикновенни с дълго рамо.После пуснаха едни с много късо рамо и казваха,че това са куки специално за мряна.Идеята ми беше, ако е възможно да направим един такъв разбор на куките 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аз лично не използвам куките според това дали ще хващам кефал, каракуда или бабушки примерно, а се съобразявам със стръвта и големината на рибата, която очаквам да хвана. За стръв жито или царевица - съответно с късо рамо, ако слагам червей избирам дългото рамо по обясними причини. За дребна риба слагам тънка и малка кука, за по-големи риби куките е добре да са от по-здрав материал. Естествено и много други фактори има какви куки да изберем, но нека и други се изкажат.
Абе то и аз като теб не подбирам
Ама е хубаво човек да научи нещо ново.Иначе за кука-стръв процедирам по същият начин. 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Butnik серията е 3310 никел на Сенсас, иначе и другите серии са добри
аз пък не избирам куката според стръвта а според активноста на рибата
Ако вземат по стръвно използвам по-голяма за да не се забива навътре и да откачам рибата по-бързо.
Много рядко ловя на торен червей и рядко си купувам куки за него.
Куките от модела Чика използвам за бърз риболов на дребосъци, риби над кило ги изправят без проблем
С дългото си рамо в повечето случай откачането на рибата става за половин секунда
Каматсу не ми харесват като куки. Много бързо се изтъпяват

аз пък не избирам куката според стръвта а според активноста на рибата

Ако вземат по стръвно използвам по-голяма за да не се забива навътре и да откачам рибата по-бързо.
Много рядко ловя на торен червей и рядко си купувам куки за него.
Куките от модела Чика използвам за бърз риболов на дребосъци, риби над кило ги изправят без проблем

С дългото си рамо в повечето случай откачането на рибата става за половин секунда

Каматсу не ми харесват като куки. Много бързо се изтъпяват

А какво ще кажете за куките на Престън
Аз си избирам куката по форма.Това е формата фаворит:

И от там нататък подбирам само размера - според стръвта ,активноста на рибата, размера на рибата и т.н.
Трябва също да е тънка и здрава.
ПП. Дека има една статия в с.Български риболовец ще я сканирам при първа възможност и ще ти я пратя.

И от там нататък подбирам само размера - според стръвта ,активноста на рибата, размера на рибата и т.н.
ПП. Дека има една статия в с.Български риболовец ще я сканирам при първа възможност и ще ти я пратя.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Да не е това http://www.ribolovec.com/?p=statia&statiaid=1083.Това е много полезна статия,но не всички куки се виждат хубаво.
В списание "Български риболовец". До колкото си спомням статията беше на Скоторн.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Тая кука е много шаранска,Дека,този линк който си дал е за теб.За кефал Дренан Чъб,Камасан 611-стронг,тези стават и за по едри риби.511 на Камасан е за перки,каракуди ,платика,по нежна е.За мен с къса дръжка са за шарани и каракуди,аз не ги ползвам.tetko написа:Аз си избирам куката по форма.Това е формата фаворит:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....