Съвет за куки...

Модератор: sapuna

Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Re: Съвет за куки...

Мнение от rumci »

Имам и сребристи и жълти от тази серия :wink:
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

nedved3 написа:Като ви гледам с тези червени куки започвам да си мисля че аз бъркам някъде защото използвам само сребристи куки на цвят в мен ли е грешката.
До колкото знам, червените куки са за червена стръв - вердевас и червени пинки-та.Ама и аз ползвам само сребристи :oops: .
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

dekata написа:Коя при какви условия и за какви риби се ползва.За леко, за фидер.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Според мен цвета нема никво значение,ако ловим във язовири и мътни реки.В пастървовите-може и да влияе,незнам :oops:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

dekata написа:
dekata написа:Коя при какви условия и за какви риби се ползва.За леко, за фидер.
С всяка кука може да ловиш на фидер,стига да отговаря на рибата която ще търсиш.Лично предпочитам тъмните куки за фидер.Червения цвят колегата е писал ,сините ги препоръчват за червен червей.На мен почти винаги ми са скрити от стръвта,та не издирям за цвета.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Мисълта ми беше точно за това за какви риби,какви куки ползвате,но не като цвят.Например- с дълго рамо за бабушки и кефал,защото еди какво си... :D Според мен вида на куката за дадена риба ще зависи от начина й на хранене :roll: Спомням си преди години по нашите магазини се продаваха само един вид куки,обикновенни с дълго рамо.После пуснаха едни с много късо рамо и казваха,че това са куки специално за мряна.Идеята ми беше, ако е възможно да направим един такъв разбор на куките :wink:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Аз лично не използвам куките според това дали ще хващам кефал, каракуда или бабушки примерно, а се съобразявам със стръвта и големината на рибата, която очаквам да хвана. За стръв жито или царевица - съответно с късо рамо, ако слагам червей избирам дългото рамо по обясними причини. За дребна риба слагам тънка и малка кука, за по-големи риби куките е добре да са от по-здрав материал. Естествено и много други фактори има какви куки да изберем, но нека и други се изкажат.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Абе то и аз като теб не подбирам :D Ама е хубаво човек да научи нещо ново.Иначе за кука-стръв процедирам по същият начин. :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Butnik серията е 3310 никел на Сенсас, иначе и другите серии са добри :wink:
аз пък не избирам куката според стръвта а според активноста на рибата :lol:
Ако вземат по стръвно използвам по-голяма за да не се забива навътре и да откачам рибата по-бързо.
Много рядко ловя на торен червей и рядко си купувам куки за него.
Куките от модела Чика използвам за бърз риболов на дребосъци, риби над кило ги изправят без проблем :wink:
С дългото си рамо в повечето случай откачането на рибата става за половин секунда :lol:
Каматсу не ми харесват като куки. Много бързо се изтъпяват :roll:
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

А какво ще кажете за куките на Престън
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Аз си избирам куката по форма.Това е формата фаворит:

Изображение

И от там нататък подбирам само размера - според стръвта ,активноста на рибата, размера на рибата и т.н.
Трябва също да е тънка и здрава.

ПП. Дека има една статия в с.Български риболовец ще я сканирам при първа възможност и ще ти я пратя.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Да не е това http://www.ribolovec.com/?p=statia&statiaid=1083.Това е много полезна статия,но не всички куки се виждат хубаво.
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

В списание "Български риболовец". До колкото си спомням статията беше на Скоторн.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Прати я когато можеш.Иначе ето ги и моите любимки.

Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

tetko написа:Аз си избирам куката по форма.Това е формата фаворит:

Изображение

И от там нататък подбирам само размера - според стръвта ,активноста на рибата, размера на рибата и т.н.
Трябва също да е тънка и здрава.

ПП. Дека има една статия в с.Български риболовец ще я сканирам при първа възможност и ще ти я пратя.
Тая кука е много шаранска,Дека,този линк който си дал е за теб.За кефал Дренан Чъб,Камасан 611-стронг,тези стават и за по едри риби.511 на Камасан е за перки,каракуди ,платика,по нежна е.За мен с къса дръжка са за шарани и каракуди,аз не ги ползвам.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”