Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Най-подходящата стръв за сом
Модератор: sapuna
- barutchiata ©
- Администратор
Re: Най-подходящата стръв за сом
Аз откакто закачам стръвта през очите нямам ядове,остава си жизнена, не се откача от вълната и куп други проблеми.
Колкото до най -добрата стръв за сома, за мене си остава змиорката, е там наистина се връзва ластиче и се чака като налапа мустакатия освен ако не си с правилния монтаж.
Колкото до най -добрата стръв за сома, за мене си остава змиорката, е там наистина се връзва ластиче и се чака като налапа мустакатия освен ако не си с правилния монтаж.

Баруте,нали говорим за България.Да прав си за змиорката,ама я няма тук.А само като се сетя,че търговците започнаха да продават улющена каракуда за 80ст. бройката
-не ми се мисли за змиорката.
Това за очите е супер идея.Последния път имах 9 гелета.Не ми се беше случвало толкова много,а два от ударите бяха на яки сомове.Веднага започнах да променям и да пускам аванси.

Това за очите е супер идея.Последния път имах 9 гелета.Не ми се беше случвало толкова много,а два от ударите бяха на яки сомове.Веднага започнах да променям и да пускам аванси.
...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 4:41 am, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Змиорка няма, но има доста големи виюни и щипоци. По 15-20 см.
Мисля си, че ако се сложат 3-4-5 на една тройка сте стане доста добра стръв, лесна за поглъщане, няма да оплитат понеже помпят постоянно надолу. Ако на това не вземе ще му закача една граната като ми я дръпне да и махне щифта

Мисля си, че ако се сложат 3-4-5 на една тройка сте стане доста добра стръв, лесна за поглъщане, няма да оплитат понеже помпят постоянно надолу. Ако на това не вземе ще му закача една граната като ми я дръпне да и махне щифта

Колеги не знам коя стръв е най-подходяща за сом но днес се връщам от излет и снощи ми удари един сом,на пругината на жълт стилиопор на знам много за сома но не мога да си обясна каква е причината да се хване на стилиопор.ако някои може да ми обясни да каже.Аз си мисля че около пружината са се навъртяли каракуди и целта на сома са му били те но като е видял топчетата ги е помислил за нещо и ги е дъпнал,беше се хванал на една кука точно отпред на устата преди зъбците
.
Последно промяна от Franko на Съб Авг 29, 2009 7:11 pm, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Да но вътре в устата нямаше риба ,не трябва ли ако на пружината е имало риба и сома се е хванал на нея да глътне целата пружина,куката беше закачена отпред пред резците му точно все едно е лапнал топчето.Не знам
Инфо от вчера-4-5 удара -претпочита -тлъстта каракуда от -Веринско-

Риболовци.
- barutchiata ©
- Администратор
lusienn написа:Инфо от вчера-4-5 удара -претпочита -тлъстта каракуда от -Веринско-
То на веринско лодките не са ли забранени???
Кльонкахме на Искара-стръвта си я взимаме от веринско-това е гьола където държи хубава и жизнена каракуда-и много други колеги си ловят от там стръв

Риболовци.
-
- разбира нещата
малко повече инфо да дадеш?zare23 написа:пелети и паста специална за сом![]()

-
- сериозен играч
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=26&t=13541quietriot написа:малко повече инфо да дадеш?
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
От моите наблюдения по язовирите съм се убедил в следното!
Бялата риба и сомът са голяма конкуренция!Където е Царицата-бяла,там се навърта и Цар-сом!Плячката им е една и съща!Подозирам,че една сулка като стръв ще бъде голям деликатес за сома!Не съм пробвал,сега ми хрумна!
Бялата пречи на сома и яде от неговата храна!Закачена,като стръв сомът би трябвало да я гризне много-яростно и без да се замисля за последиците!
Треа да се пробва,иначе предпочитам костур щот каракудата стои долу,като паметник!
Но е верно,че най-големите удрят на каракудка или клен!Всичко е толкова объркано,че се превръща в мистика!

- krokibg
- учете се от него
Благодарение на нашия колега Iovo,сега имам стръв - Пелети от Испания.Хората там го и хранят със тях та затова тук вече три четери проби няма успех.Явно си иска и да се храни със тях,но да ви кажа честно,жал ми е да ги хвърлям за захранка.Още малко обаче и ще рискувам та белким стане нещо !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!