Ква е тая риба ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Ква е тая риба ?
Lithognathus mormyrusTrias написа:Добре де ,като се казва мурмур сигурно има наименовение и на латински . Напиши го , може да има интерпретации по въпроса и на български ! Още преди два века Карл Линей е въвел латинската систематизация на видовете ! Не за друго , а да има яснотаvasilev написа:пак грешка ивечеста каракуда казват на саргос.ДОКТОРА донякъде позна, но не направи превода вярно.Да не ви мъча повече, рибата се казва мурмурИначе щеше да използва само шведския си роден език .

Последно промяна от петър василев на Чет Ное 06, 2008 9:26 pm, променено общо 2 пъти.
Много съм изкефенvasilev написа:Lithognathus mormyrusTrias написа:Добре де ,като се казва мурмур сигурно има наименовение и на латински . Напиши го , може да има интерпретации по въпроса и на български ! Още преди два века Карл Линей е въвел латинската систематизация на видовете ! Не за друго , а да има яснотаvasilev написа:пак грешка ивечеста каракуда казват на саргос.ДОКТОРА донякъде позна, но не направи превода вярно.Да не ви мъча повече, рибата се казва мурмурИначе щеше да използва само шведския си роден език .
сега задоволен ли си
:

Хванати са на парагади от 150 кукички,обаче това беше слаб улов.Тук преди години ги имаше много,но сега намаляха същественно.Движат се на стада и ако се случи да минат през парагада може и да изкараш 150 бр,казвам толкоз ,защото имам право само на 150 кукички на парагада.DOCTORA написа:Това е ивичеста каракуда - Striped seabream - Lithognathus mormyrus
Аз ги ловя редовно на канарите. Много са вкусни:
Поздравления за улова. Разкажи как ги хвана.
Не съм виждал такова нещо при нас, или не ми се е случвало. Тя сякаш има вече тен от скарата
Красиво рибе. И нещо не съвсем в темата, ама вече стана въпрос: при нас разрешени ли са парагадите - нещо куките множко ми се виждат.

- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за отговора Василев!
Аз не използвам парагади, ловя ги на 6м болонезка с тънко влакно за по-голям кеф - много са борбени на лек такъм.

Аз не използвам парагади, ловя ги на 6м болонезка с тънко влакно за по-голям кеф - много са борбени на лек такъм.

BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
-
- научил се да хвърля
Не е точно риба, поне на мен ми прилича на видра. щракнах я днес на кранево. приблизителна дължина около метър. тя беше извинението че не хванах повече от две платерини

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Правилно си познал.
Видра е.
Появи ли се,рибата се скатава.
Има ги и на пристана на Златните ( там съм я виждал ),
а съм чувал и за Ной.
Видра е.
а съм чувал и за Ной.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
А я кажете каква е тази риба под платерината. Хванах я на бомбарда и ми изглежда голяма за атерина. За сравнение платерината е колкото моята педя, т.е 25 см.

- КИРО
- Обратна връзка:
Аве Любак,туй не са ли тези, дето ги гърчиш на вълнолома ?
Писа някъде човека,ама......
Писа някъде човека,ама......

Имаш предвид сардина ли?КИРО написа:Аве Любак,туй не са ли тези, дето ги гърчиш на вълнолома ?
- КИРО
- Обратна връзка:
Май да.карид написа:Имаш предвид сардина ли?КИРО написа:Аве Любак,туй не са ли тези, дето ги гърчиш на вълнолома ?
А тая ква е ? От черно море е ?...взета е с харпун

Прилича ми на чочорина...ма много тлъста тая... 

И на вълнолома(вътрешна страна).Една вечер миналата година ми изкара акъла те такова животно.КИРО написа:Правилно си познал.
Видра е.
а съм чувал и за Ной.