Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум




Костур
Модератор: bobopeli
- петър власев
- разбира нещата
- Мнения: 735
- Регистриран на: Чет Апр 28, 2005 9:19 am
- Местоположение: пловдив
ВАРТБУРГ написа: : С назъбен нож се отрязва гръбната перка. Разрязва се корема на рибата, след което се отрязва главата и се издърпва заедно с вътрешностите. Към врата се подхваща с ножа кожата и бързо се сваля. След това много лесно се изскубва аналната перка заедно с малките и костички. Остава чисто филе.
ти чак сега ли откриваш топлата вода


я чувствась себя очен хорошо
Като пътувах с Траулерите на Океански риболов бая риба е минала през ръцете ми...ама тоя проклет КУСУР се дере и чисти най-трудно...ама му намерих цаката...още край водата зарязвам с остър нож/ има един отличен Фискас за филетиране/ кожата около главата на рибата...после с клещи с дълги щипци хващам кожата и направо събличам рибата...по-нататък е лесно... 

- петър власев
- разбира нещата
- Мнения: 735
- Регистриран на: Чет Апр 28, 2005 9:19 am
- Местоположение: пловдив
- ivan_yo
- разбира нещата
- Мнения: 1076
- Регистриран на: Нед Ное 21, 2004 2:58 pm
- Местоположение: карлово
Е ЩОМ Е ТАКА, ЕЙ ТИ СТАРИ МОРСКИ ПИРАТИНО и за теб малко залисняbatmilen написа:Абе на морето нищо не излиза сега...та реших да надзърна в сладководния...то като няма риба и...кустурчето е нещо...ама бургаските езера май ги пази жандармерията...заради птичия грип...та ша си останем само с раздумката...

да си ловиш и да си ги вариш в казана дет си сложил ония грешници па после сърбай сърбай рибена чорбица




ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
kolegi samo iskam da vi kaja/vapreki 4e po4ti vsi4ki znaete/ 4e kojata na kostura sa6to se qde i e mnogo vkusna, osobeno kato se ovalq v carevi4no bra6no stava kato 4ips.kolkoto do stravta na viol4eta sam hvanal nai mnogo v qzovir batak.vaprosa e da e lqto i da nqma voda ,za6toto tazi godina zaradi prolivnite dajdove nivoto dosta se digna i ne uspqh da hvana kolkoto predi 

-
- новобранец
- Мнения: 27
- Регистриран на: Пет Мар 10, 2006 2:42 pm
- Местоположение: Sofia
- Обратна връзка:
препоръка за пържене на костур
аз съм пържил костур без да го дера и става супер задушен и вкусен понеже кожата му е дебела не прегаря месото супер вкусно става може и пове4е сол да се сложи тя остава по кожата ..... 

- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2605
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Колега, според мен основното е да познаваш дъното на водоема. Костурът предпочита чисти, чакълливи или скалисти места.Най-добри са старите русла на реките, заляти от язовирите. Навърта се на ята около подводни скали, камъни или торфени острови. Търси го където има потънали мостове, стари напоителни канали или заляти корекции на русла на реки и потоци. Костурът е стадна риба и трябва да я търсиш. Около откриването на сезонът е успешно да го ловиш "на придръпване" близа до втичалата на реките в язовира. За мен най- добрата стръв е живо рибе дълго до3-4 см. С успех ловя и като слагам втора кука с перушинка, както е за чепаре за сафрид. На долната си слагам рибето, а на горната се ловят костурите, които гонят вече хванатият костур и виждат бягащата пред него примамка. Ако си на стена на язовир гледай да замяташ по границата на стената и земния терен. нали разбираш, където стената граничи с естествения бряг.
На слука и се обади за резултати.
На слука и се обади за резултати.