Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

ПОВЕДЕНИЕТО НА ШАРАНА
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: ПОВЕДЕНИЕТО НА ШАРАНА
Може би...натрошените в захранката бойли и пелети имат доста по силна миризма отколкото самата стръв!
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тцъ.Стръвта е дипната.sapuna написа:Може би...натрошените в захранката бойли и пелети имат доста по силна миризма отколкото самата стръв!
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Конкретно за тези клипчета никъде не видях дипване!И филма съм гледал де! 

- carpsliven2
- сериозен играч
.
Последно промяна от carpsliven2 на Пон Яну 12, 2009 3:34 pm, променено общо 1 път.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не са дипвани,но стръвта винаги трябва да мирише на''пържоли'',а не на околната''гарнитура''
И това не е така!камен написа:Не са дипвани,но стръвта винаги трябва да мирише на''пържоли'',а не на околната''гарнитура''
Има много случаи,когато по-уловисти са зърната,взети от захранката

Понякога по-"достоверна" е храната приливаща с "околната гарнитура",отколкото подозрителните екстри!

-
- и господ не е толокова добър
Когато слагаш от захранката за стръв е сигурно,че рибата ако хареса захранката,рано или късно ще хапне и стръвта.Обаче ние използваме друга стръв и аромат за да я привлечем преди да се е нахранила със захранката.Конкретно за случая,съгласен съм до някъде със Съпунчето,рибата винаги харесва повече материала от пва чорапа.Възможно е от по голямата бройка пилети,топчета и др.да има повече аромат.Мисля тъй,защото като извадя топчето виждам,че се образува един лек слой по него накиснат от водата и този слой не позволява на аромата да излиза.А пелетите се разграждат бързо,особено като са мънички.Затова и много колеги започнаха да надялкват отстрани топчето за да овеличат издаването на аромат.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Предполагам, че набляга първо на по-лесно усвоимата храна .Иначе за малката стръв-на нашите близки водоемчета около Асеновград със силно присъствие на риболовци шарани накрая се хващаха само на едно мъничко зрънце царевичка, понякога и на тази за пуканки( някой път и с малък повдигач-за неутрална плаваемост).
Когато ходя на зарибено,дипвам стръвтта за да се отличава от захранката просто защото рибата не е наплашена, и с охота взима ароматите.Но ако ходя на свободен язовир, никога не използвам дипове и ароматизатори(просто защото досега съм нямал кълване и вече съм се отказал), а каквато ми е захранката-такава и стръвта....е най-много да използвам повдигач или топчета Поп-ъп.
За това че е свикнал да се храни с дребните частици и "преживяванията" съм съгласен.
Ако топчето не е апетитна стръв, тогава царевицата ще е предпочетена!Или пък обратното!Но ако усеща куката...за мен причината е в монтажа!georg написа:Очите на шарана са разположени така,че му позволяват да вижда почти всичко около него,така че се съмнявам да не вижда стръвта!
Забелязват се няколко резки обръщания при близък контакт с нея! Според мен,или усеща куката,или предоставената стръв не му е апетитна!
За това че е свикнал да се храни с дребните частици и "преживяванията" съм съгласен.
- carpsliven2
- сериозен играч
.
Последно промяна от carpsliven2 на Пон Яну 12, 2009 3:40 pm, променено общо 1 път.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И получава лошо поведение -опит за бягство.А иначе като ловя на голям водоем отново ползвам различна стръв от захранката-като спре да работи ще му мисля.Спорет мене освен това е важно и презентацията на стръвта.carpsliven2 написа:То за туй е косъма .. опипва стръвта .. вижда че, нема кука .. и докато я усети .. голямто олово вече я е забило
-
В 90% от риболова на свободен и друг водоем ловя на дипвана царевица и топче.Съотношението е 100 към 10 за дипа.
Не искам да оспорвам мнението Ви, но всеки лови така както има по-голям успех!snegk написа:В 90% от риболова на свободен и друг водоем ловя на дипвана царевица и топче.Съотношението е 100 към 10 за дипа.
На свободни водоеми, просто никога не съм имал успех с дипната стръв!
Все пак от водоем до водоем има разлика...

Поздрави!

-
Ами на Жребчево всичките ми риби са на дипвана царевица,и то повечето на един и същи дип.Аз горе го написах,защо дипваната е за предпочитане.За да намери първо стръвта иначе съществува опасност докато я намери да се нахрани и да ходи да си ляга.Иако за няколко дена се е завъртяла една риба и се е нахранила без да те оцели,ходи я чакай да огладнее.За плувка става,защото там се храни по малко с прашката и като изде прашката царевица ще лапне и стръвта.Въпреки всичко не налагам моето мнение,само излагам фактите.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не бъркайте БЕЛИЯ ШОКОЛАД с карамел!Неш няма карамел!carpsliven2 написа:... карамел на Неш .. ех тоз Кевин Неш...

Дикусията за ДИП-овете преминава в ТАЗИ тема!