Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

shimano-разликите между японското и малоазийското
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Re: shimano-разликите между японското и малоазийското
Ице,имам ги приятелю,но си ги ползвам.Верно че немога да ги ползвам едновременно но си стоят и чат-пат ги сменям.Може би,на пролет да прегледам списъка кое-какво и може да измисля или по-точно да премисля да ти дам някоя.Имам четири броя от старите,GTM , Super Aero и един Страдик

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ами Любе ако и да имам няколко от "старите" от чист сантимент то в никакъв случай не мога да си сложа грех на душата като ги обявявам като дЪ фърст ама никак ! Просто няма база за сравнение между макара с ПВЦ шпула , тежка като ютия , без ролка на бигела и псулютно никакъв баланс живяла дълго по простата причина че редовно е смазвана , гледана или просто че това е имало съпоставена с такава с алуминиева шпула с титаниев ръб , имаща перфектен аванс с перфектно лагерована титаниева ролка на бигела и перфектен баланс от който не те лови паркенстон кога ловиш с нея при това и лека ! Баш ми е през кура с какво лови некой ! В повечето случаи лови с това щото това си има и не му се дават парета да пробва друго ! Друг е въпроса че в момента пазара ни е залят с лачени на външен вид боклуци които не изкарват и няколко натоварени риболова та да има начин да се хвалят старите дръгелиKrokibg написа:....Това обаче дето Павката сега го каза,направо ме уби тотално.Биле нищоПавле,за пореден път те приканвам да гледаш повече тази телевизия където гоните по нея хамсийките и да наблюдаваш внимателно колко човека ловят с тези дето викаш старите които не стрували....

пп - за телевизия много рядко да ми остане време та не гледам почти ич

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- сериозен играч
Мдааааа,модела е SUPER X много арна макарица,доскоро можеше да се намери и чисто нова!Шпулите на X-са,са съвместими с тези на AERO-то!Яд ме е като се замисля,защото имах възможност да си взема такава,но понеже съм невежа,модела не ми бе известен,по времето когато ми я предложиха!butnik написа:Любо,купувам стар модел Страдик или Супер Аеро или Мач модела хикс ли беше забравил съм пак е черна, като Аерото.Сори за спама.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
и на Страдика.Практичен човейк съм,не си хвърлям парите на вятъра,нито едно от Шиманата не ме подвеждало и някъде по-горе из темите бях писъл-минимум 200 риболова на година до края на 2004г.Тъй,че малцина биха се похвалили с толкова излети и смело заявявам,че Шимано ми е любимата макара.Не съм пробвал да си купя Дайва,въртял съм доста модели,не ми харесва въртенето им,лабаво ми се види.Мое мнение и не налагам на никой нищо.По вкус и по цвет,товарищи нет.И излетите ми са 50/50 мач и щека,така,че имам основание да си държа на марката.А на местата където съм ловял,се хвърля на дистанция 40-60м,а тя се постига с по-тежички ваглери,натоварването не е хич малко.Не отричам,че фаворити са двете фирми.Много се отклонихме от темата и ще ни пляскатyzyna написа:Мдааааа,модела е SUPER X много арна макарица,доскоро можеше да се намери и чисто нова!Шпулите на X-са,са съвместими с тези на AERO-то!Яд ме е като се замисля,защото имах възможност да си взема такава,но понеже съм невежа,модела не ми бе известен,по времето когато ми я предложиха!butnik написа:Любо,купувам стар модел Страдик или Супер Аеро или Мач модела хикс ли беше забравил съм пак е черна, като Аерото.Сори за спама.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
от цялата тема разбрах,че всичко е въпрос на вкус и лична преценка.За сега съм за shimano made in japan

-
- вече хвърля и на тежко
Правилно колега , бих добавил само ,,и на финансови възможности,,revox написа:от цялата тема разбрах,че всичко е въпрос на вкус и лична преценка.
И тук съм съгласен, остава да избереш модела и размераrevox написа:За сега съм за shimano made in japan

.........!
-
- сериозен играч
Така като се замисля,май много от нас ги тресе колекционерска треска!!
В това няма нищо лошо смятам,всеки сам избира за какво,как и къде да си харчи парите,важното е да има оборот на манги!

става дума за made in japan втора употреба...сравнително нови модели.Един Stradik 2500 за 200 лв мисля,че би била добра покупка,при положение че ще служи вярно с години.Или един Twin Power 1000 пак за толкова.По-добре човек да се напъне и да си вземе японка на 1-2 години за 200 лв,отколкото някое дърво за 50лв,ама било то ново.Това е само мнение.Всичко опира до възможности,да,но една макара все пак не е една кола,или един апартамент.Та ние бая пари даваме за кафета и цигари примерно.Ако мерака е голям,мисля че нещата се получават в един момент.

- Павел Иванов
Ми то Страдик 2500 чисто нов с доставката до България го има в различни варианти ! Примерно те тоя :
http://cgi.ebay.com/NEW-SHIMANO-STRADIC ... .m63.l1177
За около 200лв.
Па е ти и спининговият вариант :
http://cgi.ebay.com/Shimano-Stradic-250 ... 1|294%3A50
за около 220лв.
Да ти се чуди човек що се занимаваш с глюпости да си взимаш за 200 лв. Страдик второ употребление
За около 200лв.
за около 220лв.
Да ти се чуди човек що се занимаваш с глюпости да си взимаш за 200 лв. Страдик второ употребление

Павел Иванов
Павел Иванов
ами щото тези страдици са малоазийски,а и този в англия пише че се доставя само в UKПавел Иванов написа:Ми то Страдик 2500 чисто нов с доставката до България го има в различни варианти ! Примерно те тоя :
За около 200лв.
за около 220лв.

забравих,че на този от Америка ще му лепнат и мито,около 40 долара

- Павел Иванов
Пич си в малка грешка относно производството особенно на Американският и в голяма относно митото
Още преди първи декември кога обмитяемите стоки беха от над 45 евра то май немаше много народ купили си да са платили мито та камо ли сега когато прага е 150 евра или 200 долара 

Павел Иванов
Павел Иванов
мерси за инфото,колега,просто така знаех.То нали все някой ще е по-в час,та да каже.

-
- вече хвърля и на тежко
Сигурна ли е тази информацияПавел Иванов написа:....... сега когато прага е 150 евра или 200 долара

.........!
за прага на митата не знам,но за произхода ей ся ще им хакна въпросчета и до 1-2 дни ще ми отговорят