shimano-разликите между японското и малоазийското

Модератор: sapuna

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: shimano-разликите между японското и малоазийското

Мнение от krokibg »

Ице,имам ги приятелю,но си ги ползвам.Верно че немога да ги ползвам едновременно но си стоят и чат-пат ги сменям.Може би,на пролет да прегледам списъка кое-какво и може да измисля или по-точно да премисля да ти дам някоя.Имам четири броя от старите,GTM , Super Aero и един Страдик
Изображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Krokibg написа:....Това обаче дето Павката сега го каза,направо ме уби тотално.Биле нищо :shock: Павле,за пореден път те приканвам да гледаш повече тази телевизия където гоните по нея хамсийките и да наблюдаваш внимателно колко човека ловят с тези дето викаш старите които не стрували....
Ами Любе ако и да имам няколко от "старите" от чист сантимент то в никакъв случай не мога да си сложа грех на душата като ги обявявам като дЪ фърст ама никак ! Просто няма база за сравнение между макара с ПВЦ шпула , тежка като ютия , без ролка на бигела и псулютно никакъв баланс живяла дълго по простата причина че редовно е смазвана , гледана или просто че това е имало съпоставена с такава с алуминиева шпула с титаниев ръб , имаща перфектен аванс с перфектно лагерована титаниева ролка на бигела и перфектен баланс от който не те лови паркенстон кога ловиш с нея при това и лека ! Баш ми е през кура с какво лови некой ! В повечето случаи лови с това щото това си има и не му се дават парета да пробва друго ! Друг е въпроса че в момента пазара ни е залят с лачени на външен вид боклуци които не изкарват и няколко натоварени риболова та да има начин да се хвалят старите дръгели :lol: Основното както и преди тъй и сега че качеството излиза скъпо и все по-малко хора имат желание да си го позволят !

пп - за телевизия много рядко да ми остане време та не гледам почти ич :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

butnik написа:Любо,купувам стар модел Страдик или Супер Аеро или Мач модела хикс ли беше забравил съм пак е черна, като Аерото.Сори за спама.
Мдааааа,модела е SUPER X много арна макарица,доскоро можеше да се намери и чисто нова!Шпулите на X-са,са съвместими с тези на AERO-то!Яд ме е като се замисля,защото имах възможност да си взема такава,но понеже съм невежа,модела не ми бе известен,по времето когато ми я предложиха! :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

yzyna написа:
butnik написа:Любо,купувам стар модел Страдик или Супер Аеро или Мач модела хикс ли беше забравил съм пак е черна, като Аерото.Сори за спама.
Мдааааа,модела е SUPER X много арна макарица,доскоро можеше да се намери и чисто нова!Шпулите на X-са,са съвместими с тези на AERO-то!Яд ме е като се замисля,защото имах възможност да си взема такава,но понеже съм невежа,модела не ми бе известен,по времето когато ми я предложиха! :D
и на Страдика.Практичен човейк съм,не си хвърлям парите на вятъра,нито едно от Шиманата не ме подвеждало и някъде по-горе из темите бях писъл-минимум 200 риболова на година до края на 2004г.Тъй,че малцина биха се похвалили с толкова излети и смело заявявам,че Шимано ми е любимата макара.Не съм пробвал да си купя Дайва,въртял съм доста модели,не ми харесва въртенето им,лабаво ми се види.Мое мнение и не налагам на никой нищо.По вкус и по цвет,товарищи нет.И излетите ми са 50/50 мач и щека,така,че имам основание да си държа на марката.А на местата където съм ловял,се хвърля на дистанция 40-60м,а тя се постига с по-тежички ваглери,натоварването не е хич малко.Не отричам,че фаворити са двете фирми.Много се отклонихме от темата и ще ни пляскат :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

от цялата тема разбрах,че всичко е въпрос на вкус и лична преценка.За сега съм за shimano made in japan
Изображение
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

revox написа:от цялата тема разбрах,че всичко е въпрос на вкус и лична преценка.
Правилно колега , бих добавил само ,,и на финансови възможности,,
revox написа:За сега съм за shimano made in japan
И тук съм съгласен, остава да избереш модела и размера :)
.........!
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Така като се замисля,май много от нас ги тресе колекционерска треска!! :wink: В това няма нищо лошо смятам,всеки сам избира за какво,как и къде да си харчи парите,важното е да има оборот на манги!
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

става дума за made in japan втора употреба...сравнително нови модели.Един Stradik 2500 за 200 лв мисля,че би била добра покупка,при положение че ще служи вярно с години.Или един Twin Power 1000 пак за толкова.По-добре човек да се напъне и да си вземе японка на 1-2 години за 200 лв,отколкото някое дърво за 50лв,ама било то ново.Това е само мнение.Всичко опира до възможности,да,но една макара все пак не е една кола,или един апартамент.Та ние бая пари даваме за кафета и цигари примерно.Ако мерака е голям,мисля че нещата се получават в един момент.
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми то Страдик 2500 чисто нов с доставката до България го има в различни варианти ! Примерно те тоя :
http://cgi.ebay.com/NEW-SHIMANO-STRADIC ... .m63.l1177
За около 200лв.
Па е ти и спининговият вариант :
http://cgi.ebay.com/Shimano-Stradic-250 ... 1|294%3A50
за около 220лв.
Да ти се чуди човек що се занимаваш с глюпости да си взимаш за 200 лв. Страдик второ употребление :roll:

Павел Иванов
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

Павел Иванов написа:Ми то Страдик 2500 чисто нов с доставката до България го има в различни варианти ! Примерно те тоя :
http://cgi.ebay.com/NEW-SHIMANO-STRADIC ... .m63.l1177
За около 200лв.
Па е ти и спининговият вариант :
http://cgi.ebay.com/Shimano-Stradic-250 ... 1|294%3A50
за около 220лв.
Да ти се чуди човек що се занимаваш с глюпости да си взимаш за 200 лв. Страдик второ употребление :roll:
ами щото тези страдици са малоазийски,а и този в англия пише че се доставя само в UK
Изображение
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

забравих,че на този от Америка ще му лепнат и мито,около 40 долара
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Пич си в малка грешка относно производството особенно на Американският и в голяма относно митото :lol: Още преди първи декември кога обмитяемите стоки беха от над 45 евра то май немаше много народ купили си да са платили мито та камо ли сега когато прага е 150 евра или 200 долара :wink:

Павел Иванов
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

мерси за инфото,колега,просто така знаех.То нали все някой ще е по-в час,та да каже.
Изображение
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

Павел Иванов написа:....... сега когато прага е 150 евра или 200 долара :wink:
Сигурна ли е тази информация :?:
.........!
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

за прага на митата не знам,но за произхода ей ся ще им хакна въпросчета и до 1-2 дни ще ми отговорят
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”