Глоби по закона за движение по пътищата.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Глоби по закона за движение по пътищата.

Мнение от Ivak »

Ходих да си плащам преди месец глоба в Кат-Русе.
По случайност монитора на касиерката в банката беше обърнат към мен, та до този момент събраната сума беше малко под 3000 лева. (описва се всяка банкнота и от там ги сметнах набързо). Гишетата са две. Работния им ден не е свършил.
Та така 20 и няколко работни дни по 6 хиляди, ето ти 120 000 хиляди лева на месец само от такси и глоби.
И няма пари за пътища и заплати за полицайте.
Здраво се пълни бюджета от Кат :lol: :lol: :lol:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

vasil hristozov ,в Смолян не става-ако не верваш,ела пробвай,по друг начин няма да се убедиш.Може да ти се струва "бисер",ама това е положението,дет се вика съм вътре у кухнята и ги работя тея неща вече 21-ва година,не ползвам инфо от агенцията "един пич ми каза".
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

snegk написа:Съвсем спокойно могат да ти кажат колко точки ти остават при получаване на талона,но защо не го правят.Аз мисля,че не ни информират нарочно,да на държът под напрежение и да спазваме законите повече.Абе или не е домислен закона или има нещо гнило. :twisted:
абе колега те не ти ли го дупчат тоя талон,че да ти казват колко точки ти оставт .... :?:
Одеве отивам да ям тука на центара в пловдив и един пичага направи една засечка на една патрулка оня полицай само дето не го наби разправяха са там как щял да го отрепе някви ей такива извика го в патрулката(докъто жена му/приятелката му го чакаше в колата) духа на дрегера разпердушиниха му документите и накрая му лепнаха някаф изумителен АКТ
а иначе няма кой да седи и да ти гледа кои спаза знаците а най-вече STOP,пропусни движищите се по пътя с предимство,знака за престрояване...и т.н. аз за няколко дни каране видях кво ли не по улиците и направо ми иде да се откажа от шофьорлъка заради некоректни колеги които се мислят за богове на пътя :axe: :evil: и правят ляв завой от средна лента щото не им се чака сигурно в лявата... а за бакшишите да не говоря ако има на всяко кръстовище по един коректен ДАЯДЖИЯ да ги следи сигурно народа трябва да върви пеша щото господата ще останат без книжки а най-тъпото е че гадния бакшиш не мисли,че вози хора и кара градско с позволената за магистрала скорост за кат. "В" ако се досещате колко е (130 км/ч) а за рейсовете да не говорим просто .... нямам думи тъй като чичковците са с по 20 и нагоре години стаж и си мислят,че са безсмъртните богове на пътя :evil: и са недосегаеми от закона щото ако стане катастрофа господина ще се измъкне а шофьорът на лекия афтомобил ще му лапа главата(с извинение ) защото някъде си из закона пише че "Шофьорите на градския транспорт са с предимство навсякъде..."
А най-тъпото е,че всеки се дразни като слезе от колата и реши да пресече улицата да иде до магазина и като застане на пешеходната пътека(Зебра) и едвали не трябва да си "Камикадзе" да пресечеш щото никои не се сеща да спре а същия господин след няколко часа се мята в колата и си вика: "Да ги еба те не спират аз ша спирам..." е кво е тва ?!?!
после що нема оправия България ми как ще има като ние самите си го прайм тъка и не се подкрепяме взаимно и не сме толиранти един към друг ако всеки поне малко вземе да мисли за останалите няма да изобразяват страната ни като "кенеф" в сградата на Европейския Съюз !!!
Ако по някъкъв начин съм обидил или нагрубил някой с това исказване моля да ме извини но нека отрече,че не е тъка ?!?! :evil:
Изображение
Без риболов няма любов !
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Колега отдавна ги нема тези талончета,ти имаш ли книжка :?: :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

колега, де ги тия таксита дето карат със 130кмч? Те по магистралата не вдигат повече от 90... :lol:
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

snegk написа:Колега отдавна ги нема тези талончета,ти имаш ли книжка :?: :lol: :lol: :lol:
ами имам ама си мисля че все още ги дупчат......
Изображение
Без риболов няма любов !
snegk

Мнение от snegk »

Marco Polo написа:И аз имам същия въпрос като малкия - някой може ли да цитира конкретна наредба, която определя шофьорите със стаж под две години като млади шофьори и има ли по-различни ограничения и отношение към тях?Разлика в наказания, ограничение в конските сили... Абе такива неща...
Абе имаше предложения за промени,но къде как :rolleyes: :rolleyes:
snegk

Мнение от snegk »

Товае прието от парламента,но като закон никъде не го пише.
Предвижда се новите водачи да карат с придружител, ако возят лица до 18-годишна възраст. Нови водачи са тези, които са взели шофьорска книжа преди по-малко от една година и все още не са навършили 25 години. Тоест шофьор, който вземе книжка на 26 години, няма да е млад водач, уточниха от МС. Новите водачи ще получат книжките с 26, а не както останалите с 39 точки, уточниха още от кабинета.

Аватар
rdochev
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rdochev »

Дупчат ги с телбод :D
i don't drink water cos fish fuck in it
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

Момчета,днес си дадох книжката вече и ми се реве....Един месец ще е така,ама така е...никои не ми е виновен. :ANAL:
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Изображение
Изображение
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

ExTaZzY написа:
snegk написа:Съвсем спокойно могат да ти кажат колко точки ти остават при получаване на талона,но защо не го правят.Аз мисля,че не ни информират нарочно,да на държът под напрежение и да спазваме законите повече.Абе или не е домислен закона или има нещо гнило. :twisted:
абе колега те не ти ли го дупчат тоя талон,че да ти казват колко точки ти оставт .... :?:
Одеве отивам да ям тука на центара в пловдив и един пичага направи една засечка на една патрулка оня полицай само дето не го наби разправяха са там как щял да го отрепе някви ей такива извика го в патрулката(докъто жена му/приятелката му го чакаше в колата) духа на дрегера разпердушиниха му документите и накрая му лепнаха някаф изумителен АКТ
а иначе няма кой да седи и да ти гледа кои спаза знаците а най-вече STOP,пропусни движищите се по пътя с предимство,знака за престрояване...и т.н. аз за няколко дни каране видях кво ли не по улиците и направо ми иде да се откажа от шофьорлъка заради некоректни колеги които се мислят за богове на пътя :axe: :evil: и правят ляв завой от средна лента щото не им се чака сигурно в лявата... а за бакшишите да не говоря ако има на всяко кръстовище по един коректен ДАЯДЖИЯ да ги следи сигурно народа трябва да върви пеша щото господата ще останат без книжки а най-тъпото е че гадния бакшиш не мисли,че вози хора и кара градско с позволената за магистрала скорост за кат. "В" ако се досещате колко е (130 км/ч) а за рейсовете да не говорим просто .... нямам думи тъй като чичковците са с по 20 и нагоре години стаж и си мислят,че са безсмъртните богове на пътя :evil: и са недосегаеми от закона щото ако стане катастрофа господина ще се измъкне а шофьорът на лекия афтомобил ще му лапа главата(с извинение ) защото някъде си из закона пише че "Шофьорите на градския транспорт са с предимство навсякъде..."
А най-тъпото е,че всеки се дразни като слезе от колата и реши да пресече улицата да иде до магазина и като застане на пешеходната пътека(Зебра) и едвали не трябва да си "Камикадзе" да пресечеш щото никои не се сеща да спре а същия господин след няколко часа се мята в колата и си вика: "Да ги еба те не спират аз ша спирам..." е кво е тва ?!?!
после що нема оправия България ми как ще има като ние самите си го прайм тъка и не се подкрепяме взаимно и не сме толиранти един към друг ако всеки поне малко вземе да мисли за останалите няма да изобразяват страната ни като "кенеф" в сградата на Европейския Съюз !!!
Ако по някъкъв начин съм обидил или нагрубил някой с това исказване моля да ме извини но нека отрече,че не е тъка ?!?! :evil:

Taka трябва да е ,но кой го спазва и при нас градския транспорт е с предимство ,и на 3 СТОП-а ако не спреш ти вземат книжката ако искаш.
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Вчера ме спрях за рутинна проверка.
Преди 4-5 дни ми се спука предното стъкло,ама няма кинти да го сменя.
И катаджията ми вика..айде от мен да мине няма да те спирам от движение,ама ще ти фрасна една глоба от 20 лв и да си оправиш стъклото тия дни.
Взе ми документите и си отиде в караулката да си пише .
Отивам след малко и ми вика разпиши тук.
Гледам акт,за техническа неизправност.
Доколкото знам актовете са за над 50лв?
И другия ми въпрос е колко време ще мога да си карам така.
Той ми вика след месец да ходя да си платя 20лв в КАТ ,а аз му отговарям не трябва ли да излезе наказателно постановление ,та тогава. Полицая ми казва ..не.
Мънцата

Мнение от Мънцата »

saksi написа:Гледам акт,за техническа неизправност.
Той ми вика след месец да ходя да си платя 20лв в КАТ ,а аз му отговарям не трябва ли да излезе наказателно постановление ,та тогава. Полицая ми казва ..не.
За акта би трябвало да не те е излъгал, но за стъклото наистина могат да те спрат от движение. Навремето ми бяха направили за два дни, два акта за едно и също нещо, няма оправия :roll:
Dancho M
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dancho M »

saksi написа:Вчера ме спрях за рутинна проверка.
Преди 4-5 дни ми се спука предното стъкло,ама няма кинти да го сменя.
И катаджията ми вика..айде от мен да мине няма да те спирам от движение,ама ще ти фрасна една глоба от 20 лв и да си оправиш стъклото тия дни.
Взе ми документите и си отиде в караулката да си пише .
Отивам след малко и ми вика разпиши тук.
Гледам акт,за техническа неизправност.
Глобата за управляване на МПС с неизправности или повреди, които могат да застрашат сигурността на движението е 30 лв. Глоби се заплащат след влизане в сила на наказателните постановления с които са наложени. Полицаят нещо се е объркал или е некомпетентен.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”