Коя макара да избера?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Коя макара да избера?

Мнение от Ivak »

В моя случай ставаше въпрос за макара Шимано Катана със заден аванс. Начина на риболов тогава предполагаше натегнат аванс, но в никакъв случай до край. При рязък удър + енерцията на лодката аванса спече, не пусна нищо.
Когато ме влечаха шараните бях свикнал да не ползвам аванс при вадене на рибата работа само с ръчката. Имам доста свидетели включително и на НС 1. Та виждал съм и знам какда използвам и как да не използвам аванс грамотно :wink:

Отделно за макарата. При положение, че няколко човека хвалим Абутата серия Кардинал. Имаш снимка на перфектното редене на Кардинал 800 се търси нещо друго с неясно качество. :roll:
Стига с тея предрасъдаци, че по-скъпото е по-хубаво. Не винаги е вярно това :!:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Коя макара да избера?

Мнение от INCUBUS »

Имам "Катера",преден аванс ,"Риоби Заубер","Риоби Зестер",2 "Риоби Ексия",Една спинингова "Робинзон"с преден аванс - за чираци в спининга си мисля,че стигат и артисват.За "Дайва"-може да е много убаво,напълно ми е в паричните възможности всеки един модел,който възвеличава Павката,ама някак си не прилягат на ефрейторите в спининга скъпи и прескъпи макари от мноо висок клас.Още повече,че се налага да практикувам спининга в зони,където освен че не е популярен като стил на риболов,няма и кой знае какви достойни риби.А серийни кефалета моат да се брулят на спининг и с бая скапани макари-пробвал съм,става...и пак е кеф,особено кат хващаш.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”