Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Брой Фидери?
Модератор: Paublo_Eskobar
- CERRUTI
- сериозен играч
Re: Брой Фидери?
baralya написа:при "метода" тежеста е неподвижна / освен че е тежка/ помага за самозасичането на рибата

-
- учете се от него
CERRUTI написа:baralya написа:при "метода" тежеста е неподвижна / освен че е тежка/ помага за самозасичането на рибата

- CERRUTI
- сериозен играч
Абе ти не вярвай само на карикатури....при метода си има и инлайн хранилки..IDA написа:
търсих и аз да постна някоя карикатура ама нещо не мога да ги намеря....

-
- сериозен играч
IDA написа:Начина на индакация е на последно място според мен при Methood feeder- това е английския дънен риболов; ние му казваме " с фидер", англичаните му казват "метода"; това общо понятие не трябва да се бърка с типа хранилки "method"Според мен, начина на индикация при "аглийския дънен риболов" е последното нещо от цялата методика и принципи на този риболов! Имам в предвид такъми, линии, монтажи, захранване и дохранване; точност, дистанции, размери на петно, презентация на стръвта , поводи, куки...и т.н.
Не мога да се съглася с теб,според мен Фидер риболова е съвкупност от всички елементи,монтаж,хранилка въдица и тн..Няма ли го един от елементите,или се добави нещо излишно просто става някаква смешка,все едно да си вържа монтаж патерностер да го сложа на спинингова въдица с подходящата акция а нея да я сложа на род под.
П.П. А по темата мисля,че с един фидер е най добре,ако е с два задължително единя за едра риба.

-
- учете се от него
Ами и аз това съм написал на предната страница, само че слагам най-твърдия връх и електронен сигнализатор; монтажа 100% го правя "самозасичащ". Втория прът е по в страни, за да не ми пречи на риболова и кефа с основния прътНИКИ ДОНЧЕВ написа:
П.П. А по темата мисля,че с един фидер е най добре,ако е с два задължително единя за едра риба.

IDA написа:Ако ловя с два фидера едновременно, единия винаги е с монтаж и хранилка за едри риби (евентуално)- "метод", инлайн пружина, патерностер и хранилка тип "рамка"... + селектиране на рибите чрез размера на куката и стръвта. За този фидер обикновено ползвам възможно най-твърдия връх и в повечето случаи електронен сигнализатор на кълването, с оптегач. Понякога ползвам и три фидера, като двата са по този начин

последните няколко риболова ловя на два фидера по една причина.рибите не искат да се задържат на хранителното петно.единия го хвърлям на 15м,а другия на 40м.рибите кълвят на серии от по няколко и след това си дават газ до следващата серия.явно променливото време си оказва влияние.отделно на копринка в събота нивото на язовира спадна с около 20см,а в неделя сутринта нивото се беше покачило обратно,явно и за това направих по слаб риболов.та в такива ситоации двата фидера си имат предимство.

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Идеята за 2 фидера на различна дистанция е много добра- така при предпазливо кълване се захранват 2 работни петна- на 20 и на 40 метра- ОК.
-
- вече хвърля и на тежко
Айде и аз да се искажа
.Винаги ловя с два фидера,но винаги на две петна на различни дистанции.Много ама много рядко ми се е налагало да вадя единия фидер да почива защото не мога да ги обслужвам и двата.Още повече на Дунава рибата когато взема,взема без да се замисля много много.

-
- вече хвърля и на тежко
да освежа и аз малко темата.. с два три пет фидерови пръта спокойно може да се ловят кефалови риби на морето
разбира се монтажа е коренно различен както и позицията на пръта но динамиката и кефа са идентични
отдавна ме гложди мисълта да направя едно 'квазимодо' с кошница и тапи но все си мисля че морето не търпи хранителни петна а и не останаха спокойни плажове за експерименти
апропо това лято с фидеров прът и бомбарда постигах такива дистанции че на колегите наоколо им изтекоха лигите
наздраве
разбира се монтажа е коренно различен както и позицията на пръта но динамиката и кефа са идентични
отдавна ме гложди мисълта да направя едно 'квазимодо' с кошница и тапи но все си мисля че морето не търпи хранителни петна а и не останаха спокойни плажове за експерименти
апропо това лято с фидеров прът и бомбарда постигах такива дистанции че на колегите наоколо им изтекоха лигите
наздраве

АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА

-
- вече хвърля и на тежко
Ами някъде го бях писал.На морето си ловя спокойно с два фидера и с кошничка вместо тежест за кефалови.Хранилката я пълня с хляб и смляна цаца и е за река,т.е квадратна или триъгълна с тегло празна около 60 гр.Успехите бяха значително по-добри отколкото с олово.Ползвам стандартния такъм за кефалови с тапички.Използувам и подвижна хранилка с повдигач на куката и повод около 60 см.
-
- новобранец
Квазимодото ти е изпитано и доказано като успешно.paranorm написа:да освежа и аз малко темата.. с два три пет фидерови пръта спокойно може да се ловят кефалови риби на морето
наздраве
-
- вече хвърля и на тежко
е бравус ..и си траете
на куката цаца или нереид
на куката цаца или нереид

АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...като се махне леда, ела да ти покажа как се справям на Богров с два , седя точно пред къщата.dani_macha написа:Не знам как точно ще се справиш с три ако кълве.Ако нищо не удря може и да се оправиш.Според мен с 1 максимум 2 е най-добре.На платеното на богоров с два не можеш да се оправиш а с 3 си загинал.outsider 59 написа:С три по закон,иначе с две.......
Бачо Илия написа:Начина на индакация е на последно място според мен при Methood feeder- това е английския дънен риболов; ние му казваме " с фидер", англичаните му казват "метода"; това общо понятие не трябва да се бърка с типа хранилки "method"Според мен, начина на индикация при "аглийския дънен риболов" е последното нещо от цялата методика и принципи на този риболов! Имам в предвид такъми, линии, монтажи, захранване и дохранване; точност, дистанции, размери на петно, презентация на стръвта , поводи, куки...и т.н.
Тука искам малко пояснение за "метода" , попринцип не ме гре е каксе казва на английски , щото съм Бъргарче .....
Та аз практикувам два модела Метод ,
единия е зимен така да го нарека(когато рибата кълве не сериозно и е ленива), щото инлайн кошница или пружина е с не фиксиран вирбел. По този начин шарана взима стръвта и придърпва леко , а пружината не оказва съпротивление, и мигновенно го засичам.
А летния и есенния монтаж е,
когато вирбела е фиксиран за инлайна, тоест шарана агресивно поема стъвта и от тежеста на пружината се засича.....
Може да имам някви грешки в мисленето и теорията, но кой монтаж как се казва изобщо незнам........
Поздрави на всички.

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Айде да раздвижим темата, че като гледам доста се видоизмени и да си я вкараме в коловоза...с два фидера се лови съвсем спокойно...на две дистанции, два вида стръв...различни линии, различен грамаж кошнички и т.н....никакви грижи.

-
- фен клуб-скобар
Айде да кажа и аз нещо
Аз ловя с два фидера ,като идеята ми е следната
две различни хранителни петна
два вида стръв
две различни дължини на поводите
два различни монтажа на линията
два различни грамажи хранилки
две различни захранки
След това преценявам ситуацията и понякога оставам с един ,щото двата си пречат особено на река със силно течение а на язовири си ловя спокойно и с двата
Аз ловя с два фидера ,като идеята ми е следната
две различни хранителни петна
два вида стръв
две различни дължини на поводите
два различни монтажа на линията
два различни грамажи хранилки
две различни захранки
След това преценявам ситуацията и понякога оставам с един ,щото двата си пречат особено на река със силно течение а на язовири си ловя спокойно и с двата