Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

видри във водоем
Модератор: dantho.mihov
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: видри във водоем
Ако си арендатор и се занимаваш с промишлен няма да разсъждаваш така!!!krasi81 написа:....те са естествения регулатор и това е техния дом....

Преди години собственика на яз. ..... .../мой близък приятел/ ме замоли да отстрелям семейство видри.Имах много възможности,но все им прощавах!Така и не им гръмнах!След месец пича пусна обява и даде награда-едногодишен абонамет за риболов плюс бутилка уиски за видра!На втория ден имахме победител с четири годишен аванта период!Не го използва обаче-още същата есен се смени собственика!

Всъщност няма значение дали си собственик на яз. или не когато става дума за отговорност към природата и спазване на законите. Защо да проявяваме двойни стандарти. Когато човек лови риба с мрежа (примерно защото мизерства и трябва да нахрани семейството си) той е бракониер, но когато арендатор на водоем за промишлен риболов убие видра за да има по богат улов и повече печалба ние го оправдаваме. Защо? Убииството на видра е бракониерство и е подсъдно и това съвсем не е без основания.sapuna написа:Ако си арендатор и се занимаваш с промишлен няма да разсъждаваш така!!!krasi81 написа:....те са естествения регулатор и това е техния дом....
Видра
Удивителен бозайник, застрашен на световно ниво. Живее по бреговете на реките, гъсто обрасли с растителност и гори или по скалисти брегове. Може да се наблюдава и ловувайки в морето. Много добър плувец, ловуваш през нощта, ловко улавящ риба, дори и в пълна тъмнина. Именно поради тази причина много животни стават жертва на рибарски мрежи или са убивани от рибарите. Заплахи за вида са загубата на местообитания, замърсяване на водите, водещо до пропускливост на кожата, охлаждане и умиране, както и директно отравяне, строителството на малки ВЕЦ, бракониерство заради ценната кожа на този бозайник. Всички тези фактори са причина видрата да е изчезнала в много страни на Европа. България все още има една от най-стабилните популации на видра, но с много ниска численост.
-
- разбира нещата
животинките са защитен вид в голяма част,от европата мисля и,който стреля по тях си е чист бракониер(също като мрежар,търмъкчия)!!!без значение арендатор,ловец,рибар и т.н.
- nordf
- вече хвърля и на тежко
Малко стара информация ,но полезна
http://novini.dir.bg/2008/09/09/news3363042.html
и още ;
http://www.youtube.com/watch?v=epUk3T2Kfno
забележете ,как се държат за лапичките .Вярно ,морски са не речни ,но са видри .
http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=22604

http://novini.dir.bg/2008/09/09/news3363042.html
и още ;
http://www.youtube.com/watch?v=epUk3T2Kfno
забележете ,как се държат за лапичките .Вярно ,морски са не речни ,но са видри .
http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=22604

Последно промяна от nordf на Съб Фев 21, 2009 6:57 pm, променено общо 1 път.

Убийците на видри и други животни и т.н. са си чиста проба бракониери! Нещо да са ви направили? Те просто-живеят поне се опитват.Няма да изядат рибата и за вас ще остане и то доволно ! Незабравяйте,че те прочистват първо от болните риби,а това е добре за останалите-няма да има зарази др. Аз лично не одобрявам посегателството на разни животинки,преди време на едни им хвърлих въздушната пушка в гьола,защото стреляха по водни кокошки и малките им ей така за кеф.Не им стана приятно,но нямаха избор.....

- carpsliven2
- сериозен играч
Несириозно е да се избиват животинките при наличието на стотици методи за да се прогонят към друг водоем.
Браконерството е лош навик.
+ТОВА ви написаха нееднократно че, са в червената книга!!!
Браконерството е лош навик.
+ТОВА ви написаха нееднократно че, са в червената книга!!!

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- nordf
- вече хвърля и на тежко
Аз предлагам ,да обменим опит с нашите канадски приятели и да започнем поголовна сеч на всичко живо що мърда :
http://video.hsus.org/?fr_chl=f75e81ff9 ... 7fbe&rf=bm-В името на спорта ,бизнеса и парите.
П.П.Това стана световен проблем ,чудя се ,кой ли ще спечели !?
http://video.hsus.org/?fr_chl=f75e81ff9 ... 7fbe&rf=bm-В името на спорта ,бизнеса и парите.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Не зная кой ще спечели,но съм убеден кой ще загуби /живота си/.В името на спорта ,бизнеса и парите.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Пич,за р.Дунав ли иде реч? Ако е да ,то видрите изобщо не ви пречат-река и вода бол.....meha33 написа:колеги някой можели да каже как дасе оттарвем от семейство видри
-
- кандидат преподавател
Малко взе да ми става смешно,щото много от защитниците на идеята да опазим видрите,очевидно не са виждали не само видра в естественото й местообитание,ами не са виждали и резултата от работата й- като се позасити,започва само да отхапва части от рибата.Няма да ви кажа нито коя е реката,нито мястото / красива местност,скали,гора,вирове и бързеи/ама в един хубав летен ден на плитчината след един голям вир,в който и аз облещен наблюдавах гмурканията на двойка видри,после съвсем педантично наброих телата на 9 едрички кефала - с отхапани глави,довлечени от течението върху камъните.Е,такава любов ме изпълва към специално тези животинки,че ...за да има мир във форума,започвам да си препрочитам учебника по геометрия от 5-ти клас /ега ти релакса!/.
- glarusa
- кандидат преподавател
Приказвате глупости...дет ше ходиш да дебнеш видри ,докато ходиш за риба,отстреляй некой друг парашутитст....той унищожава повече риба.....Абе кво ли се хабя само,след време ще видиме кво ще стане.
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
-
- учете се от него
Еднозначно трябва да се разкарат от там, по един или по друг начин
Видрата е роден убиец, както и корморана
И двата вида са защитени, и двата вида убиват "за спорт" след като са сити, а не да се нахранят

-
- кандидат преподавател
Изобщо не ги дебна,станали са толкова нагли,че те не се плашат след като тихо и мирно съм си довлякал задника там за риба-и аз като теб обичам повече да приказвам,едно е да ги умъртвиш с мисли,друго - с конкретни възможни действия.Но там съм пришълец - местното население изтрепва всичко живо,така че не да им прости и на тези лакоми твари.
INCUBUS,прав си не е приятно тази гледка и повечето биха застанали на страната на рибите,но от разлагащите се рибоци ,ще се хранят малките рибки.Природа ,кръгът се затваря....Въпросът е,че там ,където има видри има и риба иначе,защо ще живеят там ,а и ние ли сме арбитъра,кой ще живее и,кой ще умре....
Не ги защитавам видрите,и на мен ще ми е жал за едрите кленове или други риби,но такъв е живота ....Същите тези кленове също са отнели живота на не малко подрастващи рибета в това число и пъстървички.
Не ги защитавам видрите,и на мен ще ми е жал за едрите кленове или други риби,но такъв е живота ....Същите тези кленове също са отнели живота на не малко подрастващи рибета в това число и пъстървички.