Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Поредната простотия на ИАРА
Модератор: sapuna
Re: Поредната простотия на ИАРА
Абе вярно е, че е по-добре лош закон, отколкото никакъв закон. Но все пак - когато един закон е очевидно лош - не е толкова трудно поне да се внесе предложение за изменянето му. От една подписка няма да има толкова голям ефект, но и не коства някакви усилия. Една координирана кампания ако се направи - с отворени писма до местни и централни медии - също не изисква толкова енергия. Пък и сигуно има няколко юристи-рибари тук, които могат да изготвят един проект за изменение на закона...
а какво правим с воблерите/чупим ги и махаме 1-та тройка/ или режем мухите от булдото...бах ти простотията
предполагам 99 % от нас са хвърляли на воблер с 2 тройки ..е питам според закона браконери ли сме?
предполагам 99 % от нас са хвърляли на воблер с 2 тройки ..е питам според закона браконери ли сме?
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не е нужно да махаш тройката:
И в двата случая имаш правото да си ползваш пълноценно примамките!
Код за потвърждение: Избери целия код
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Въх как съм пропущил тая тема
Ама тва е кат редко влизам в тоя подфорум
Тъй , според мен проблема до сега беше не че няма закон а че не се налага качественно ама всичко подлежи на промяна
Такива глюпости от рода на "да гледат мрежарите а мен да ме оставят на мира " са си малце от типа на "на си ти куклите , дай си ми парцалките " !!! Кофтито е че се хващат мрежари , токаджии и пр. конфискуват им се атрибутите , налага им се некъф акт който те си го слагат на кура и не го плащат и тъй . Друг е въпроса ако и тук стане като в лелеяните от много западни страни къде имало риба . Значи идва ИАРАджията , вижда че ловиш с две вместо с една въдица , пише ти 500лв. акт и ако не го платиш в седемдневен срок съдя изпълнителят с две полицайчета нанъпля у вас и описва па ти си риви ако щеш и по пЛанета тВ
Ела па те фанат с мрежичка - оп глобичка от двайсетина хиляди левчета ако ти е за сефте + конфискация на мрежата , лодката с която си я пуснал , превозното средство с което си докарал мрежата и пр. и па така в седемдневният срок . Ловиш с ток и бомбички ?!? Освен глобата и конфискацията на уредите малце почивка от година две с фирмено раирано облекло и тъй . Освен тия работи годишният билет да бъде направен поне колкото полвин минимална работна заплата и ето ви лелеяните западни водоеми в които има и риба а и хората са съвестни

пп - то така се става и съвестен пешеходец - пресичаш на двайсе метра от пешеходната пътека щот що да се абиш , идва полицайчето и очтиво тъ пита - имаш ли сто евро в теб ? нямаш ? ми те ти тогава едно актче за двеста евро къде ако не го платиш в седемдневен срок ... съдя изпълнител ... караш пил - ми освен хубавата глобичка ... Дарт Вейдър ... лишаване от право на управление според това колко си пил , толкова време , конфискация на превозното средство в полза родину щот щом имаш пари да пиеш и караш то ще си купиш друго по-натам и тъй ! вички СЪВЕСТНИ
то не случайно швабите , ингилизите и американците у тех си са много "съвестни" ама кат излезнат навънка ..... мамата си джейс 

пп - то така се става и съвестен пешеходец - пресичаш на двайсе метра от пешеходната пътека щот що да се абиш , идва полицайчето и очтиво тъ пита - имаш ли сто евро в теб ? нямаш ? ми те ти тогава едно актче за двеста евро къде ако не го платиш в седемдневен срок ... съдя изпълнител ... караш пил - ми освен хубавата глобичка ... Дарт Вейдър ... лишаване от право на управление според това колко си пил , толкова време , конфискация на превозното средство в полза родину щот щом имаш пари да пиеш и караш то ще си купиш друго по-натам и тъй ! вички СЪВЕСТНИ

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Drakata
- новобранец
хмм.. почетох почетох та се сетих,как на струма миналата година есента ни бяха проверили от ИАРА и незнам как решиха,че от 7 човека(които бяха местни) единствено аз(бургазлията) бях в нарушение... и още повече как решиха че аз ловя със 14 въдици и в същия момент ме виждат че съм спинингист и си топя воблерчето от другата страна на реката,но не... извикаха ме да прегазя обратно на техния бряг и човека каза и наказа .. говореше ми за някакви си 1500лв глоба и т.н...
и изведнъж всичко се оправи.. защото едно от момчетата беше син на кмета на една община там.. и отървах кожата.... но... това ли е начина искам да питам... това е единствения ми хубав спомен от река струма за сега!
не стига ,че спинингистите си мятаме играчките в опити да случим и често се капо ами и такива заплахи за по 1500лв и конфискуване на такъмите за 300-400лв трябва да търпим!
и изведнъж всичко се оправи.. защото едно от момчетата беше син на кмета на една община там.. и отървах кожата.... но... това ли е начина искам да питам... това е единствения ми хубав спомен от река струма за сега!

не стига ,че спинингистите си мятаме играчките в опити да случим и често се капо ами и такива заплахи за по 1500лв и конфискуване на такъмите за 300-400лв трябва да търпим!

пазете природата,за да има утре!!!
-
- ще става разбирач
Казвал съм го и пак ще го кажа! Най-добре ще е да се даде право на доброволни отряди да се регистрират към ИАРА и да им се дава правото да унищожават мрежи. За което да се отчитат със снимки. Това е. Примерно група рибари, които ходят често заедно за риба да се регистрират - като видят мрежа я изтралват, малко бензин и клечка кибрит и готово.
Привет колеги!
И мене ме глобиха за две пръчки с по една кука. Глобата я получих по пощата 90 лева в едноседмичен срок
И мене ме глобиха за две пръчки с по една кука. Глобата я получих по пощата 90 лева в едноседмичен срок
- krokibg
- учете се от него
Дааа,проблема на всичко е в това,че хората които правят законите изобщо не общуват с нас-хората, които можем да дадем идеи и заедно да измислим какво и как да се направи.Те си пишат простотия след простотия,седнали на дебелите си мазни задници и въдица не са виждали в живота си но пишат закони за риболова.Ние също много ще си пишем още,докато не се вземем в ръце и да направим нещо по въпроса !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!