Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

эелени гадинки
Re: эелени гадинки
.................и огромниV.Meshkov написа:Моят личен рекорд е лин 750грама на едно езерце наречено ТМС - Велинград.![]()
Там ври от каленици-линове

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Браво и от мен.Наистина си късметлия че има къде да хващаш каленици на този размер.Искам само да попитам,какъв е този водоем,дето е свободен за ловене сега !?!?!? Също така,ме интересува,ако е на арендатор,как така дава да се ловят по 20бр каленици и да се взимат.Извинявам се,но просто ми изникнаха тези две въпросчета в главата по това време![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Нищо лично,просто като чух че някой си взел онзи ден 20бр по кило и се замислих.Аз ако ги има на моя водоем/макар че пусках/няма да дам един да се вземе и ако някой вземе и го хвана,ще му позеленее задника
![]()
![]()
![]()
![]()
Надявам се на адекватен отговор,който да задоволи всички ни
![]()
![]()
![]()
гьола е арендован ного ясно но контрол нема и никога не е имало
а тия дето си эимат по 20 риби кво да говориме -пумияри още повече че аэ лично преди две години си вэех един лин да го пробвам и чесно каэано по смръдлива риба не бях ял все пак живеят в блато

- krokibg
- учете се от него
Тоя арендатор е вече за убиване.Тоя знае ли колко време е нужно за да се създате такава популация от едри екземпляри Калиник
Ега ти и простака
П.П може и на мен да ми кажеш на лични къде е този водоем,и дори и да е платен,да отида да си хвана някой друг каленик че поне да имам такива трофей в листата.Мерси предварително !!!

П.П може и на мен да ми кажеш на лични къде е този водоем,и дори и да е платен,да отида да си хвана някой друг каленик че поне да имам такива трофей в листата.Мерси предварително !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Абе Любак,кат дават да се взимат линарите-сбирай в бидоня и на Езерово
...и ние после да се хвалим с зелени гадини 

Ъъъ,ама найстина как може да не харесваш тази красива риба?
В България е голяма рядкост да се хванат толкова броя лин за 1 излет...
Пусна ли ги?

В България е голяма рядкост да се хванат толкова броя лин за 1 излет...
Пусна ли ги?
- krokibg
- учете се от него
Петко,преди година-две,отидохме на едно гьолче и наловихме досат бройки лин но много беше дребен и засякън.Пуснах ги всичките в езерово но още никой не съм чул да е хванал.Ще се радвам да ги имам и ако някъде пак ми се отдаде тази възможност/искат кислород и пренасяне/ ще наловя още и ще ги пусна пак та белким нещо стане.Много трудно расте тази риба особенно когато е в дивите водоеми.Хранена в рибарници си расте но вече не е това което е когато я хванеш в свободен водоем.Е,дано да каже човека къде е това място и да си платя и хвана десетина-дваисет бройки да ги пусна при мен.Тамън сега и се бие та ще хвърлят и хайвер.Да,ама няма да каже Славито къде е водоема,така си мисляпетко стоянов написа:Абе Любак,кат дават да се взимат линарите-сбирай в бидоня и на Езерово...и ние после да се хвалим с зелени гадини

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Петко,преди година-две,отидохме на едно гьолче и наловихме досат бройки лин но много беше дребен и засякън.Пуснах ги всичките в езерово но още никой не съм чул да е хванал.Ще се радвам да ги имам и ако някъде пак ми се отдаде тази възможност/искат кислород и пренасяне/ ще наловя още и ще ги пусна пак та белким нещо стане.Много трудно расте тази риба особенно когато е в дивите водоеми.Хранена в рибарници си расте но вече не е това което е когато я хванеш в свободен водоем.Е,дано да каже човека къде е това място и да си платя и хвана десетина-дваисет бройки да ги пусна при мен.Тамън сега и се бие та ще хвърлят и хайвер.Да,ама няма да каже Славито къде е водоема,така си мисляпетко стоянов написа:Абе Любак,кат дават да се взимат линарите-сбирай в бидоня и на Езерово...и ние после да се хвалим с зелени гадини
![]()
![]()
![]()
![]()
до сега ну съм чувал някъде да се раэвъжда лин иэкуствено а поэнавам доста арендатори които са имали интерес да пуснат линове в водоемите си
и да няма да кажа къде ги лових като гледам коментарите на снимки с раэпорени шарани във форума просто не смея да кажа къде е мястото

- krokibg
- учете се от него
slavi253 написа:
до сега ну съм чувал някъде да се раэвъжда лин иэкуствено а поэнавам доста арендатори които са имали интерес да пуснат линове в водоемите си
и да няма да кажа къде ги лових като гледам коментарите на снимки с раэпорени шарани във форума просто не смея да кажа къде е мястото
Няма да се притесняваш,надали ще ме видиш да ги поря,ама за да се успокоиш,да ти кажа че го очаквах

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз така , иначе тази пролет имам уловени вече 6 бр. линове с подобни размери в актива си, но това от 4 последователни излета, като при това съм ходил целенасочено за лин, въобще едно ,че е няма тази риба в изобилие ,друго, че трябва много добре да познаваш навиците и местатата и на обитаване, както и да имаш голямо търпение за да регистрираш успех при нейния улов.до сега ну съм чувал някъде да се раэвъжда лин иэкуствено а поэнавам доста арендатори които са имали интерес да пуснат линове в водоемите си
Разправят ми,че по Хасковския регион в почти всяка дупка се въдело каленик, но бил с малки размери, не знам дали е така или просто ме планцикат де

Риболовец,а не рибар съм аз!!
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Не е вярно... преди години по микро язовирчетата и селските гьолове да.... но преди, предииии да дойде анархията!katri написа:Разправят ми,че по Хасковския регион в почти всяка дупка се въдело каленик, но бил с малки размери, не знам дали е така или просто ме планцикат де.Наистина за да порасне лина до тези размери на снимките му трябват някъде 10 години.

Вече няма.... и слънчак не оставят по малките водоеми!
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Това е риба която иска СПОКОЙСТВИЕ /всеки да го разбира както си иска/
Но при ежедневната ни вандалщина ,естествено че този вид трудно ще попадне на въдиците ни......................да не кажа изобщо

Но при ежедневната ни вандалщина ,естествено че този вид трудно ще попадне на въдиците ни......................да не кажа изобщо

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- научил се да хвърля
Апък аз мисля,че е доста вкусна и няма никакъв мириз на тиня.Ималсам удоволствието да ловя тази риба и то доста добри рибета и то в прилични количества такаче ненапразно се зове/ блатна пъстърва/.